• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
roland - специалист
Някой да даде идея как да я намаля тази камина? Топля 100 квадрата, у нас е постоянна температура 27 градуса. Много е, с малко бебе сме. Само на първа работи и харчи почти два чувала на денонощие. Дайте настройки да я намаля малко, баси ужаса. Алба 18, от най - новите. И този контейнер, побиращ 12 кг адски дразни. От един чувал две шепи на края не иска да ги хване.
filmatoplo - майстор
Има ли някой с Аурига 25 да сподели настройки .Къде поставяте датчика за въздуха .По кое ви модулира камината ,по вода или по въздуха .
nokoniko - специалист
roland написа:
Някой да даде идея как да я намаля тази камина? Топля 100 квадрата, у нас е постоянна температура 27 градуса. Много е, с малко бебе сме. Само на първа работи и харчи почти два чувала на денонощие. Дайте настройки да я намаля малко, баси ужаса. Алба 18, от най - новите. И този контейнер, побиращ 12 кг адски дразни. От един чувал две шепи на края не иска да ги хване.
Не може ли да намалиш температурата на водата......PAR52 , или въздуха ...PAR51
filmatoplo - майстор
Може ли да ми кажете какви са при вас - параметрите 2 и 19 .Запалките Японски ли са.
SoMeBoDy1 - специалист
Roland,
още не са минусови температурите. Защо я държиш 24ч да работи.
Сложи я не на 1 ами на Ауто и програмирай таймера кога да работи и кога не.
Примерно от 0700-1000ч , 1700 - 2000ч, 0200-0400ч. Ти си решаваш
Имай предвид, че след като да кажем 11ч изгасне, водата ще я върти докато падне на 40 градуса ( или там си промени до каква температура ) Аз съм с термостатни глави и когато всички радиатори главите са затворили минават часове докато помпата на котела спре. При отворени радиатори може би върти около 1ч още.
27 градуса мисля, че е много за бебе. До колкото знам идеални са 22-24 при влажност на въздуха до 60%
filmatoplo - майстор
:) Ура и моята камина Аурига 25 вече топли ,тоест на клиента камината ,работи добре ,с помощта на Насков намалих първоначалната доза за да не гори бурно в началото ,след това я направих само до степен 3 да държи 60 градуса на водата ,стайната за сега я лъжа на 25 ,след това като се определи къде ще седи датчика ще се настрои допълнително . пелетите са Швайгхофер .Ся ден два ще обгаря боята ,излъчва си топлина от самата камина поне 3 клв . Бункера побира над 2 чувала ,колко ще гори ще си покаже . :wink:
naskov - майстор
nokoniko написа:
Зададох въпроса за вентилатора/ите/, защото в настройките от 29 до 39 са за вентилатор 2...и ми стана чудно къде се намират ако са два...
Контролера се използва не само за пелетни камини със смукателен вентилатор, а и за пелетни котли, които имат нагнетателен и смукателен вентилатор.
filmatoplo - майстор
Ами универсално е управлението ,изглежда сложно но за 10 дена се разучава :-D
filmatoplo - майстор
Да питам ,понякога подскача по някой пелетче почти изгоряло от кошницата ,да не би въздуха да е по силен ,трябва ли да го намалям .камината Аурига 25 ,за сега си държи 60 градуса до степен 3 .вие пипате ли въздуха .
peletko77 - помощник
Здравейте, колеги. От месец съм с ECOSPAR SOLARA 6 kw. Изчетох доста и се интересувам какво от финните настройки да променя така, че да гори оптимално, да не цапа стъклото, вентилатора да издухва достатъчно добре изгорелите газове и т.н. Коминът съм го изкарал през стената на около 50 см. навън, работи си петфектно. Чистя я всеки ден, пелетите са ми най-високо качество и така. Кой от параметрите да бутам, за да я оптимизирам?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Пелетна камина - MCZ или EcoSpar" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: