Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
DimitarD написа:
Моята горелка при п1 поддържа температура на водата 65-70 градуса, като настройката ми е 1s/45/40...
Мите, на фъстъчени пелети ли си? Доволен ли си от тях?
DimitarD - специалист
judas написа:
DimitarD написа:
Моята горелка при п1 поддържа температура на водата 65-70 градуса, като настройката ми е 1s/45/40...
Мите, на фъстъчени пелети ли си? Доволен ли си от тях?
Имай предвид че тези настройки са при feeder capacity 62kg/h :)
Да, взел съм три тона фъстъчени за преходните месеци октомври, ноември, март и април. За декември януари и февруари съм приготвил 4 тона дървесни /чам+дъб, 50/50%/
judas - специалист
DimitarD написа:
Имай предвид че тези настройки са при feeder capacity 62kg/h :)
Да, взел съм три тона фъстъчени за преходните месеци октомври, ноември, март и април. За декември януари и февруари съм приготвил 4 тона дървесни /чам+дъб, 50/50%/
Ок, благодаря!
Miro4774 - специалист
Ок мерси ще замеря и ще ви пиша резултата от измерването.
chani - помощник
Здравейте. Нов собственик съм на Грейко RB-30 монтирана на котел Дакон Дор 32. Изчетох доста и успях да си настроя горелката така че да топли. Имах два проблема единия калпави пелети /някъкви украински имат пясък / а другия "слаб" шнек. Та имам въпрос към по разбиращите за този шнек. Уточнявам бункера ми е метален купен от фирмата монтирала горелката и според мен наклона е 45 градуса.При замермане за 6 мин пуска 2кг което е малко/правих го два пъти/. И сега на въпроса възможно ли е шнека да е дефектен и съответно да търся подмяната му или въпросните килограми зависят от пелетите /плътност наличие на прах/.
filmatoplo - майстор
:? 2 кила как ще са малко , шнековете на други горелки пушат и по 1кило и 300 за 6 минути .Нали тези 2 кг ако работи шнека 60 мн ще станат 20кг .Колко мислиш че ще гори твоята горелка на 30 киловата ,Айде да го сложим 6 кила на час ,къде са 6 къде е 20 кила .
chani - помощник
значи шнека си е ок . Защото за да пусне 6кг по метода на паницата и кантара трябваше да вдигна настройките на 10.2 сек . Не ми е проблем важното е че работи но като гледам на хората настройките пък и фабричните и малко се шашкам. А и тия 6кг не се ли мерят при работеща горелка а там има паузи - при мен 45сек.
filmatoplo - майстор
Меренето става при работеща горелка ,вадиш маркуча и събираш пелетите в празен чувал ,през това време пускаш по малко пелети в горелката да не угасне .събираш 6 минути ,теглиш и умножава резултата по 10 .Така ли си Мерил до сега .
chani - помощник
Да за степените мерих точно така при работеща горелка с фабрична пауза 45сек.На 6-тата мин.извадих тръбата от чувала и претеглих.За шнека на час мерих с включено дирекно захранване -двата кабела включени един в друг.
Miro4774 - специалист
Последно на степените ли трябва да мери при работеща горелка или с двата кабела само шнека ?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: