• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Всичко за дърводелството
shotik - майстор
Идва зимата , навън няма да може да се работи , ще изваждам пирографските такъми, но съм зле с дървения материал.
Някой да напише за сегашно време какъв материал и къде е виждал на прилична цена, та да ида да си купя , в София.Гледам разни дъски колкото лист А4 по 6 лв, не мога да си го позволя.
Четох някъде да се ползва МДФ парчета, някой работил ли е с него ?
Утре ще кача поне една снимка на последното ми творение.
EDI - майстор
Шотик, МДФ-а с тези смоли в него ми се струва, че не е подходящ.Ще трябва да ползваш вентилация и маска евентуално.Едно време, в детските години, на шперплат пирографирахме в кръжока.В разните големи маркети има иглолистни плотове дебели 18 мм, ширини от 150 до около 400 мм, дължини от 500 нагоре.Цените започват от 10 лева нагоре.Дървесината е суха.Това ми се вижда като най-евтино решение.
mavryt4o - майстор
Нямам липов материал или чист чамов иначе ако ссе сдобия ще ти пратя на цена да си плаиш доставката само при условие да качваш тук какво си сътворил.
shotik - майстор
mavryt4o написа:
Нямам липов материал или чист чамов иначе ако се сдобия ще ти пратя на цена да си платиш доставката само при условие да качваш тук какво си сътворил.
Предложението е примамливо, ще помисля с втората част , защото съм още в начален стадий на занимания с пирографията, ама то така се учи ,не да гледаме като кучето ,как касапинът работи .

Ето последното ,което съм правил, по снимка ,която съм правил в Киото, Япония, когато ходих преди три години
Прикачен файл:
CIMG7700.JPG
shotik - майстор
Ето какво се занимавах след обяд , плетеници за пирография

Прикачен файл

CIMG8397.JPG
nautilus33 - майстор
shotik написа:
mavryt4o написа:
Нямам липов материал или чист чамов иначе ако се сдобия ще ти пратя на цена да си платиш доставката само при условие да качваш тук какво си сътворил.
Предложението е примамливо, ще помисля с втората част , защото съм още в начален стадий на занимания с пирографията, ама то така се учи ,не да гледаме като кучето ,как касапинът работи .

Ето последното ,което съм правил, по снимка ,която съм правил в Киото, Япония, когато ходих преди три години
Прикачен файл:
CIMG7700.JPG
С индиго ли копираш рисунката върху дървото? Или те бива в рисуването :)
И какви бои ползваш?
shotik - майстор
Ползвам черно индиго ,останало ми от една пишеща машина.
Сгради съм рисувал по снимка или по скоро чертал , но не прекопирал ,предмети също, но не мога да рисувам животни , хора .

Това е първата пирография ,която оцветих с флумастери.Когато имам време и направя и други , ще опитам с моливи , някъде беше писано ,че и с акварел ставало, нямам практика както по пирографията , така и по оцветяването. Ще се радвам на споделени творби и съвети по темата .
nautilus33 - майстор
shotik написа:
Ползвам черно индиго ,останало ми от една пишеща машина.
Сгради съм рисувал по снимка или по скоро чертал , но не прекопирал ,предмети също, но не мога да рисувам животни , хора .

Това е първата пирография ,която оцветих с флумастери.Когато имам време и направя и други , ще опитам с моливи , някъде беше писано ,че и с акварел ставало, нямам практика както по пирографията , така и по оцветяването. Ще се радвам на споделени творби и съвети по темата .
И аз тепърва навлизам :) С флумастрите как? Направо както на хартия или има някакъв по-специален начин?
А материал от къде успя да намериш и какъв?
shotik - майстор
Гледах от снимката и с флумастер оцветих, както на хартия , не е нещо специално .
Материала купих от един наш съфорумник, който тогава имаше , тази пирография на храма е върху махагон , към 8мм дебелина и формата е такава, каквато е останала след разбичването на масива.
nautilus33 - майстор
Ето я и първата ми творба. Върху отпадечен материал е, но идеята беше по-скоро да се упражня и да видя как става :) На живо изглежда по-добре :) Пирографът не ми е много удобен, понеже изолацията на кабела е станала твърда, и не мога да го въртя много добре. Но ще свикна предполагам.

Изображение
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Пирография" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: