Всичко за дърводелството
Привет, майстори :)

Искам да подсиля една спалня, закупена от известен ямболски магазин. Трябват ми още няколко "крачета", на които да стъпи подматрачната рамка, защото 6 броя за мен е несериозно (е, отговаря си на цената).
Прикачен файл:
Bed Easy.png
Размери:
  • ширина: 4-10 см (8 default)
    височина: 19.5 см (твърдо)
    дебелина: 3-4 см (3 default)
Като гледам цените в Прак***ер ми се повдига - една 3х4х200 летва е 10.5 лева, която принципно ще стигне за 10 такива крачета. С рязането ще станат тъкмо 15 лева (добре, че имам инструмент).

Има ли по-подходящо (евтино) място около Дружба (София)?

Поздрави :)
daniel vasev - специалист
Колко броя ти трябват ако решиш може да ти ги направя и по еконт да ги пратя.
miliad - майстор
Влез в първия дърводелски цех който мернеш и помоли от пдч отпaдъци дa ти отрежaт пaрчетa нa 19,5 см / другите рaзмери не сa вaжни/. Ще ти струвa кaфе и вaфли предполaгaм.
НО, препоръчвaм освен среднa опорнa летвa по дължинa дa добaвиш и по ширинa, зaщото товa вероятно сa 16 мм плоскости и шaнсa дa се рaзчекне по средaтa е голям.
шоп - майстор
Дъски от евро пале ще ти свършат работа. Ако гониш външен вид може и със шкурка да ги минеш и да ги боядисаш или лакираш.
miliad написа:
Влез в първия дърводелски цех който мернеш и помоли от пдч отпaдъци дa ти отрежaт пaрчетa нa 19,5 см / другите рaзмери не сa вaжни/. Ще ти струвa кaфе и вaфли предполaгaм.
НО, препоръчвaм освен среднa опорнa летвa по дължинa дa добaвиш и по ширинa, зaщото товa вероятно сa 16 мм плоскости и шaнсa дa се рaзчекне по средaтa е голям.
Да, ще сложа и поне две летви напречно, за да укрепи допълнително мястото, където се сяда.

edit:
Намерих доста любезен дърводелец в сградата на БИЦ-Изот.
10 летви 5 х 19.5 х 3.7
2 летви 3 х 3 х 69.5
13.80 лева всичко (материали + рязане)

Излезе ми около 6 лева по-евтино от Прак***ер. Може би идва малко overpriced, но за краткия срок и спестено обикаляне е ok.

Благодаря на отзовалите се колеги :)

Тема "Летви/профили за опора на подматрачна рамка - къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: