Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D
Miro4774 - специалист
Много добра информация браво. Режим модулация и при мен работи. Цялата работа е при мен, че не знаех за шнека смисъл не го възприех от такова значение и ми беше чудно, че почти никога на работеше при мен на п1. Сега разбрах, че трябва просто да увелича с еденици п1 докато не започне да преминава на минималната мощност. При мен се получи така, че трябва да съм с тези настройки п3 8/45/50 п2/ 6.4/45/49 и п1 4.6/45/48 в момента от снощи си модулира и си държи тем. в системата 66 градуса и се ръководи от стайният. От вчера вечерта 19 часа до 9 сутринта разхода е по малко от чувал пелети. Тем в стайте около 22/23 градуса термо главите съм настройл на 4. Имах страхотен проблем преди, че бях задал тем на горелката 60 градуса с по малки секунди и изгорих около 8-9 тона пелети без да ни е топло и горелката работеше постоянно. :-D
Стоян Петришки - специалист
masterpit написа:
Miro4774 написа:
Какво значение има ако работи на модулация 3.2.1 когато разхода си е един и същ спрямо само секундите и пускането на количеството пелети. Смисъл такъв, че при вас работи на п1 и пуска пелети 38гр. а при мен пуска на п2 пак 12гр.
Здравей Миро! Имай предвид, че пелетните горелки в модулация работят с мощността, която ние им задаваме. Опитай се да разбереш, че примерно Р1 не е нещо константно за всички инсталации, а е величина, която самите потребители си избират. При мен на Р1 е 8Kw, при друг е 5Kw, при трети 10Kw. При мен също на Р1 не може да поддържа 55 градуса, но това е заради, консуматорите, топлозагубите в системата, температурата вън и вътре. Всяка система си има пределна степен на полезност. Ако на твоята ситема в даден момент й трябва мощност от 20kW/h, ти трябва да й я осигуриш, като й дадеш 4кг. пелети, защото тези четири килограма при горене отделят именно 20kW/h. Има един тук се хвали, че отоплява апартамент над сто квадрата с малко над кило на час!!! Това може само да означава, че или има консумация на системата около 6kW или е открил нов закон за преобразуване на енергията. Познавам друг, който не харесва модулацията заради сложността на настройките (не му се занимава). Човекът цял живот е бухал донбас в един съвецки котел, когато думата модулация още си е седяла в чужбина. Палил го чак, когато се прибере от работа, и през нощта той си гаснел сам. Така го е правил 20 години. Същия този казва, какво е това 5-10-15, колко киловата е горелката? Викам му 20! Турай е на петнаес и да те нема! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Консумацията му в студеното е към 16-17Kw сега казва, че работи 8-10мин. след това 5-6мин. на реторт за 8 часа му харчи по-малко от15кила. И знаеш ли какво? В модулация му харчеше пак толкова! И виновника за това е прословутия закон за запазване на енергията. енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена. И както обичаше да обяснява другаря Живков в часовете по физика -Не може в единия джоб да имаш два орея и като бръкнеш дали ще земеш единия или и двата за орея нема никакво значение кога ще го изедеш, а е важно е за, колко време ще ти стигне. И друг негов любим пример с баничката. Гладен си, взимаш баница. Ако я изедеш на един път, ще ти държи сито дълго време, но ако си ръпаш от нея сега малко - час малко - през интервали, нема да си гладен ама нема и да си сит накрая на периода пак ще си гладен, какво ще направиш следващия път?

Както винаги точен и изчерпателен в отговорите . ПОЗДРАВИ :yawinkle:
nandrolon - специалист
filmatoplo написа:
Имам информация че тук там гръмва по нещо пелетно ,опитвам се да си го обясня за себе си ,оказва се че тлеенето е вредно .това не е свързано с марката от темата .Абе искам да кажа че в изчакване не трябва да е без въздух,защото се образуват летливи газове които в един момент може да се възпламени . :?

Как точно гърми, че се чудя моя да го ръчкам нещо...
Staio1 - специалист
Ми щом Филма казва, че има връзка с летливите газове, предполагам, че с по малко въздух те снават все повече и като се възпламенят изведнъж бута, я кюнци, я избива от най - слабото място - връща огън към горелката и шнека или нещо подобно. Но сигурно в нази картинка има общо и тягата на кумина де, ако е по слаба примерно!
filmatoplo - майстор
Точно така ,събира газ и гърми ,ако няма тяга .но по принцип е от малко въздух и тлеенето.
Staio1 - специалист
Този форум автоматично ли сменя ранга? Станах някакъв специялист, ма по какво , незнам, сигурно по каране на камйони :-D .
nandrolon - специалист
Аз тамън реших, че тая шлака става от много въздух , та реших да го намаля за проба. Но струва ми се да зачакам вещото лице...
Staio1 - специалист
Ама то шлак може да е и от малко въздух, а и от много дъщо,а може и самите пелети да имат нещо в тях

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: