Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
Е какво подвижно дето да не иска поне дупки по вратата за винтове/болтове... ?
Изтикай един гардероб до вратата и го напълни с торби цимент. :-D
:partyman:
Чираче - майстор
hidrazin написа:
Няма брава дето не може да се отвори - просто при едни е лесно, при други - по-трудно...
:
Вярно е, ако се отнася за брава. Но не и за цялостно заключване на врата. Преди година продадох апартамента с непревземаема врата. Даже бях готов да се обзаложа, че НИКОЙ не може да мине през вратата. Но никой не се нае.
Сега вече мога да кажа какво бях направил. Вратата отвън беше обикновена, с черна ламарина с дебелина 2 мм., боядисана невзрачно. Но отвътре нагъсто бях заварил ленти от неръждаема ламарина с дебелина 2 мм, във всякакви посоки. За да не може да се реже с пропан. Естествено, имаше и завършен вътрешен вид.
Заключването - нестандартно, уникално, и единствено в света. Мои измишльотини. Единствено първата преграда беше обикновена секретна брава. Останалите две прегради бяха нестандартни, със защити и блокировки. Всичко механично, с лостови системи. Единия ключ беше глава от болт шестостен. Другия беше тип "кукерица". Всяка стъпка беше защитена със защита и блокировка. Ако се преодолее едно ниво, и на следващото се сгреши, се задейства защитата. При следващ опит се задейства блокировката. И няма отваряне. Освен, ако не се знае устройството вътре, и начина за разрешаване. А това го знаех единствено аз.
p.v.x - майстор
Чираче написа:

Вярно е, ако се отнася за брава. Но не и за цялостно заключване на врата. Преди година продадох апартамента с непревземаема врата. Даже бях готов да се обзаложа, че НИКОЙ не може да мине през вратата. Но никой не се нае.
Да не се налага , да си зад тази врата , и да ти е необходима помощ.

А за това в червеното , питай Шопа(пожарникаря) , дали е на същото мнение.

:rock:
hidrazin - майстор
Чираче написа:
....Преди година продадох апартамента с непревземаема врата. Даже бях готов да се обзаложа, че НИКОЙ не може да мине през вратата. Но никой не се нае. ...
Сериозно? Мен не си ме питал. А тези измислици върви ги разправяй на тези "сапунчета". :lol:

Изображение
fill - специалист
400 гр тротилов еквивалент нанасят щети колкото от 300 гр чук.Тва за 2мм ламарина.За тухлите не знам...
Сложи една допълнителна ключалка....
Като си лягате ще се заключвате и ще сте спокойни.
Ще дойде 1...2...3...4... пъти ще отключи едната ама другата К*Р....
И ще се откаже. За обикновен човек не е лесно да отвори с шперц и тн.
Има и друг вариант. Скрии се вътре цял ден и като влезне дупе да му е яко.
Ако те следи дали излизаш, хвани, някой с твоето телосложение, обличаш го с твойте дрехи, една качулка или шапка и го пускааш все едно отиваш на работа. Сод...
nikolov333 - майстор
Става и без инвестиции ако си на ти с компютрите. Казваш, че имаш лаптоп а той си има камера за скайп и разни такива. Слагаш си някакъв софтуер за записване при движение да работи във фонов режим и когато излизаш оставяш компа включен с насочена към стаята камера. Искат се малко познания и няколко проби за да си сигурен, че работи както се очаква и когато се върнеш преглеждаш записите. Има настройки да праща имейл със снимка или видео и ако имаш интернет на телефона можеш да го хванеш в движение.. :drinkers:
П.П.Прекодиращия пакет си е полезен, понеже у нашите един наркоман им влезе в спалнята по нощите.. :axe:
Майка ми две години след тоя случай, залагаше всяка вечер стъклено шише до вратата, да чуела, ако някой пак влезе.. #-o
hidrazin - майстор
fill написа:
400 гр тротилов еквивалент нанасят щети колкото от 300 гр чук.Тва за 2мм ламарина.За тухлите не знам...
Да бе, да... Някой не е чувал за забивка а има само казармени спомени дето взривяват тротилова шашка свободно във въздуха.
И кой е казал само 400гр? Това са само мостри. :lol:
Hoвoceлckи - майстор
... от времето на войната :-D
Имал съм подобни случаи (съмнения, които се потвърдиха). Слагам елементарни "капани": малка хартийка (прегъната на няколко пъти за обем и известен ефект на "пружиниране") поставена между касата и вратата при затваряне. Точното й място е добре да бъде маркирано дискретно или просто да се постави на нивото на някакъв естествен белег, драскотина ... Дори и да бъде забелязано падането й, няма как да уцели точно къде е била за да замаскира грешката си :)
marian1 - майстор
Докато сте в къщи може да ползваш и клин, да го слагаш под вратата - доста евтино като решение.
Иначе подкрепям шишето заложено на вратата и хартийката с белег или поставена по някой естествен белег.

Тема "Някой се промъква вкъщи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: