Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
p.v.x написа:
Почвам да се замислям , за производство на пелети , като бизнес начинание.

:rock:
В кой район си, да не ставаме конкуренти ;)
filmatoplo - майстор
p.v.x написа:

Закъсняваш ,скоро банките ще продават и готови фабрики . :-D ако са с кредит де.
p.v.x - майстор
kalin72 написа:
p.v.x написа:

В кой район си, да не ставаме конкуренти ;)
За сериозен подход , към такова бизнес начинание , район , регион , не трябва да са определящ фактор.

Иначе съм от Търговище.
filmatoplo написа:

Закъсняваш ,скоро банките ще продават и готови фабрики . :-D ако са с кредит де.
Еми като има такива гяволи , с костилки , и кот-дойде ще е така. :-D

Последна промяна от p.v.x на съб ное 12, 2016 8:08 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Бъзикам се де :) правилно, ако е сериозно начинанието, местоположението не е от голямо значение, за да е бизнес изгодно :)
Абе от картофени стъбла, и изобщо суха шума от зеленчуши дали стават пелети??
filmatoplo - майстор
Ами то затова има и шлака :-D .
kalin72 - майстор
Дали? Знам ли и аз, ама да попитам :)
p.v.x - майстор
filmatoplo написа:
Ами то затова има и шлака :-D .
Сега Разградския , да не ме подкара пак.
Така намерил , така си се топли.Да е жив и здрав. :-D
Zafirovp - напреднал
Здравейте,

от 3 дни съм на пелети с печка Прити 13+4 кв с водна риза. Не знам как не съм си взел по-рано подобно чудо.

Къщата е 80 кв.м., 7 радиатора (3 алуминиеви + 4 чугунени), PVC дограма, 6мм външна изолация.

Днес при външна температура 8-10 градуса, на втора степен на горене от общо 5, за 6 часа ми изгори около 15-17 кг пелети.

Все още експериментирам с пелетите, но взимам само клас А. Водата седи около 50 градуса, температурата на газовете на 2ра степен на горелката е 100-120 градуса.

Моля за мнения, това нормален разход ли е?

Печката е монтирана без да се пипат никакви настройки, трябва ли да извикам майстор?

Бихте ли предложили добър майстор за района на София?

Благодаря
SoMeBoDy1 - специалист
Здравейте,

чета коментарите и се чудя от масово високия разход на пелети.
Чудя се и защо повечето оставят котлите си да работят по 24ч при положителни температури навън

В друга тема от форума бях коментирал вече моя разход на пелети. Отоплявам два етажа по 60м2 всеки ( 7 радиатора + бойлер 120л )
Къщата е с 10/12 см изолация, тухли винербергер, 5 камерна дограма + стъклопакети на 2.5см
За октомври месец имам разход от 150кг пелети. Сега когато вече е по-студено разходът ми скочи на 15кг за два дни ( около 12-14ч работа на котела.) Вечер преди лягане котелът работи най-много - около 3 ч. Спирам го и помпата върти още поне 1ч. Температурата в стаите става от 20/21 на около 24/25 градуса. Сутрин в 02 - 0300ч се пуска за около час и половина ( само спалните). Примерно тази сутрин в 7ч, при външна температура от 2 градуса температурата в спалните беше 22.

Ако оставя да работи по 24ч. просто ще стане баня, термоглавите по радиаторите ще затворят и водата ще се върти най-вече през разш/съд, а пелетите ще си заминават....

Когато паднат повече температурите ще ви информирам за разхода отново, но явно добрата изолация се изплаща.
Staio1 - специалист
Чудиш се нечудиш се, не всеки има 10 см изолация и тухли винен...бергер...мергер. Та те за това хората си топлят по 24 часа.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: