Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Че то скара на пелети има отдавна...

Изображение
gnt69 - майстор
LazarGanev написа:
Я виж какво бижу 4.5кВт съм монтирал в кабинета на моя зъболекар. Направо ги мирише пелетите
Остана да кажеш едни хубави пари щото аз ще участвам само с парите и ядовете ако не топли. Подарък за тъщата и тъста. :partyman:
andy_forresite - майстор
Къде е ауспуха на тоя фъстък?
LazarGanev - "Велик майстор"
gnt69 написа:
LazarGanev написа:
Я виж какво бижу 4.5кВт съм монтирал в кабинета на моя зъболекар. Направо ги мирише пелетите
Остана да кажеш едни хубави пари щото аз ще участвам само с парите и ядовете ако не топли. Подарък за тъщата и тъста. :partyman:
Е, щом заслужават :)
2100лв
gnt69 - майстор
LazarGanev написа:
Е, щом заслужават :)
2100лв
Може и да намажем някой кифтак ако са доволни. Притеснява ме че няма да ги стоплим. Със туй прити са се разглезили топлят се на много градуси. Като дойдат в къщи и викат у вас е студено, а е 22-23 градуса. Притеснявам се да не си остане като мебел. Може би им трябва по мощна следващия модел мини. Другия вариант е да им пусна една тръбичка от моето парно ама 70 метра. Ако я изолирам добре дали ще има големи загуби. Ама пък каквито и загуби да има ще вдигна консумацията за сезона 1.5-2 тона ама слънчоглед. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, в такъв случай направо пускай тръбите, не ти рябва друга инвестиция.
gnt69 - майстор
Какво трябва да представлява изолацията и какъв тип да са тръбите. Трябва да е закопано в земята неща да виждам тръби в двора.
kalin72 - майстор
Предполагам може да се копае на 80-100 см? Ако да, не ти е нужна кой знае каква супер-дупер изолация, тази порестата би трябвало да върши работа. Може би и да си направиш канал от ПВЦ тръбим като предпазна мярка от изгниване. Обаче с тръбите за отоплението...не знам. Вероятно ППР, вероятно 15 мм, вероятно трети кръг на отоплителната инсталация? Интересно ми е какви са правилните решения в случая :)

Тема "Избор на пелетна топловъздушна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: