• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,искам да попитам дали някой има пелетна горелка Биотех,и да сподели някакво мнение.
От скоро съм с тази конфигурация. Нямам предишни наблюдения,,,,,Чисто пресен съм :)
Здравей,с какви пелети си, каква квадратура отопляваш? :?:
И ние сме с такава горелка но на друг котел. За първи сезон. Имаме два етажа по 86 кв.като в момента обитаваме само единия. Човека който прави инсталацията не се справи с настройките, за момента ние си играем, но не се намира почти никаква информация за тази горелка, ще търсим човек който разбира. Ползвали сме няколко вида пелети - в момента Брезнишки. В зависимост от температурата навън и постоянните промени в настройките горим от 1 до 4 чувала за 24 ч. Не мога да дам точни параметри на настройките че съм на работа, но е хубаво да обменим опит, че ако се включи някой от разбирачите и да помогне!
Здравей, от три години съм с тази горелка, горя само пелети швайховер. Отоплявам около 100кв.м. Със стаен термостат съм. В момента максималният разход до момента за 24ч. при външна t от +10 до -5 и стаен термостат t 21.5г. през ноща и t 23г. през денят е 1- 2 чувала. Забравих и за 100л. бойлер. Като имам на предвит че при минусува температура и през деня и през ноща за 24 ч. макс 2 чувала.Чрез настройки направих горелката да се изключва от стайният термостат,тоест да работи до достигане на зададената стайна температура а не до достигане на зададената температура на водата в котела. Пример: зададена t на водата в котела 70г. а на стайният термостат 23г.
tonkata76 полезни ще са настройките които си направил, ако можеш напиши ги подробно.
Ние също имаме стаен, както и термоглави, но нямаме изолация, което доколкото разбрах е основното за разхода.
Аз също нямам външна изолация,а и всички стаи с изсключение на кухнята са с по три външни стени. Ще ти пратя моите настройки утре че сега съм на работа.Не забравай че съм с котел Бош, който се води триходов и пелети швайховер. А да не забрава да ти кажа че върнах в котела някои части които " майсторите" бяха махнали!!!
Здравей, 9999, ето настройките на горелката в момента: Р0=10, Р1=15, Р2=18, Р3=22, Р4=040, Р5=10, Р6=060, Р7=03,Р8=16,Р9=04, Р10=14,Р11=05, Р12=12, Р13=04, Р14=05, Р15=?, Р16=80, Р17=10, Р18=65, Р19=10, Р20=05, Т21=45, Р22=060, Р23=035. И пак да повторя: Различни пелети и Котел!
tonkata76 вкарах твоите настройки. Благодаря за подробната информация!
В последните дни /температурите, особено дневните са доста високи/ със старите настройки - разход 2ч. през нощта и 1 ч. през деня. Твоите настройки 1 ч. през нощта 1/2 ч. през деня.
На първа степен стана много хубав висок пламък, който до момента не сме постигали. На ІІ и ІІІ пламъка не е така висок сигурно има още какво да се желае.
Държим Т на котела 60 гр.
Радвам се 9999, че си намалил разхода! Тези настройки при мен са за t70гр. На котела. Пробвай и ти температура котел 65гр.-70гр. При t70гр. достигам температурата зададена от стайният термостат(22-23) градуса без да спира. горелката,тоест изключва от стайният термостат.Вкарвам горелката в модулация! :wink: ПС:Много бързо достигам зададената стайна температура!
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна горелка Биотех 35 и котел Бош 32" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: