Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Това лесно ми се струва . Ще извадя вода от буфера с отделна помпа инверторна а в къщичката два радиатора с термоглави. Ако затворят главите помпата ще си намали мощноста и подаването. Другия вариант е стаен безжичен трябва да проверя дали хваща или стаен жичен. Ще хвърля и едно кабелче при тръбите. Мене ме притеснява изолацията да не увеличаваме глобалното затопляне. Ама и тръбите трябва да са малки щото два радиатора ще има отсреща, и колкото по малко вода има в тях толкова по малко студена вода ще се върне. :partyman:
filmatoplo - майстор
20 мм и си готов за 2 радиатора , изолация и по 13 мм да сложиш пак си отдава ама мечо пух . :)
idealist - специалист
Освен порестата изолация, правиш нещо като кутия от стиропор или фибран около тръбите по цялото трасе. Празнината м/у порестата изолация и "кутията" запълваш с перлит.
Казвам го от личен опит. При мен разстоянието е около 1,5 метра. Тръбите минават през терасата ми и са медни.
gnt69 - майстор
idealist написа:
Освен порестата изолация, правиш нещо като кутия от стиропор или фибран около тръбите по цялото трасе. Празнината м/у порестата изолация и "кутията" запълваш с перлит.
Казвам го от личен опит. При мен разстоянието е около 1,5 метра. Тръбите минават през терасата ми и са медни.
Аз си мислех за канална тръба например ф75 и вътре в нея наврени двете захранващата и връщащата облечени в изолация от порестата при тях едно кабелче за управление на стаен термостат и копнати на 70-80 сантима. Не става да правя кутии 70 метра. :partyman:
filmatoplo - майстор
idealist написа:
:) Ако го бях написал нямаше да повярвате ,точно по същия начин го правех на един обект .
idealist - специалист
Като за форум направи си сам !

Тема "Избор на пелетна топловъздушна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: