filmatoplo написа:И по добри съм горил ,до сега още такива не съм срещал ,пелетите бяха мн добри ,след горене не оставаше никаква пепел ,ама никаква .Обаче изчезнаха ,бяха от Брезник но кой производител въобще не запомних за съжаление ,в един склад бяха само 1 тон ,аз ги купувах при монтажи и пуск на горелки .Не са ли тези, които показах преди 2-3 месеца? Наистина никаква пепел не правят, жената доволна, че тя чисти сега. БР пелет май се казват. Другите са на Пелетисимо.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72
- майстор
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
filmatoplo
- майстор
Преди 2 години беше . 
filmatoplo
- майстор
Не се набутвайте със скъпите пелети Швайгхофер .сега ги горя и не ми харесват , защото в кошницата на камината ми остава сивокафява пепел ,не реагира на въздушните промени за сега .Преди това бях със едни Сливенски пелети които уж подцених ,но те горяха по добре и нямаше остатък грам . Остатъци в кошницата пречи да пали след това .
andy_forresite
- майстор
В камината, с която показа че гориш слънчогледови пелети, имаш проблем с прехвалените швайгхофер
Утре може да завалят тухли щом аз ти давам съвет
- пробвай ги на по-малко въздух. То пак ще става като сега, но в по-малка степен.
Утре може да завалят тухли щом аз ти давам съвет
filmatoplo
- майстор
По принцип как да го наречем Проблем ,но остава 1 см пепел ,който въпреки почистване с въздух на 60% по време на работа през 3 минути ,и продухване 2 минути след работа с вентилатор на 100% .Остава да хвана на коя степен се заражда остатъка от пепел . Защото когато запали - бързо минава от степен 3 на 2 и после работи постоянно на 1 .Трябва да загасям камината на всяка степен и да видя има ли пепел .Ако проблема е степен 1 там ще мъча да тествам подаване и въздуха .Да видя дали може пепелта да изчезне .
andy_forresite
- майстор
При мен остава пепел след 30-35% натоварване. Нали съм с 34 степени.
Забелязах че при ниските степени по-добре гори с по-малко въздух. Това до 1/3 от мощността; при 2/3 от мощността вдигам въздуха с няколко процента над заложените в управлението.
Пример: докато гореше на 8 киловата нямаше пепел, оставих я на 9 - почна да образува. Над 8 иска повече вятър (допълнително, от настройките).
Пелетите ми са букови, не са тези австрийските, но имат сходен недостатък при горенето. Неизбежно е да оставят тази пепел, но с игра с въздуха, за да горят по-добре, поне се намалява. Не знам как ще бъде с тия пелети
Забелязах че при ниските степени по-добре гори с по-малко въздух. Това до 1/3 от мощността; при 2/3 от мощността вдигам въздуха с няколко процента над заложените в управлението.
Пример: докато гореше на 8 киловата нямаше пепел, оставих я на 9 - почна да образува. Над 8 иска повече вятър (допълнително, от настройките).
Пелетите ми са букови, не са тези австрийските, но имат сходен недостатък при горенето. Неизбежно е да оставят тази пепел, но с игра с въздуха, за да горят по-добре, поне се намалява. Не знам как ще бъде с тия пелети
filmatoplo
- майстор
Сега крайното ми продухване е 2 минути ,ще го вдигна на 3 да видя дали не иска още малко докато издуха всичко .В сегашното положение трябва да погледна след като свърши вентилатора дали има нещо което още тлее ,и фактически да му трябва още време да догори от обдухване .Ако видя застинала пепел значи няма оправяне с вентилатор ,вината ще търся в -горенето .
rosso666
- специалист
Колеги някой дали знае ,происвеждат ли се пелети от хартия.Виждал съм че се правят брикети но за пелети не съм виждал.Работя в печатница и нали се сещате че се хвърлят тонове хартия на месец.ако е възможно да се произвеждат пелети от това би било добът бизнес.
Поздрави
Поздрави
kalin72
- майстор
rosso666 написа:Колеги някой дали знае ,происвеждат ли се пелети от хартия.Виждал съм че се правят брикети но за пелети не съм виждал.Работя в печатница и нали се сещате че се хвърлят тонове хартия на месец.ако е възможно да се произвеждат пелети от това би било добът бизнес.Да, може, и има такива пелети, но четейки по форумите, 50% пепел...по-малко топлина...но ако пък материала е без пари, защо не
Поздрави
http://www.hearth.com/talk/threads/pell ... ble.65391/
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература