• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Колеги ще мерна с амперклещите какъв товар има камината и ще споделя по-късно :wink:
Аз пак да си попитам има ли някакви формули или коефиценти за отношението пелети/въздух да може малко по научно да подходим към настройките или да продължаваме да действаме на око :)

Поздрави !
teodor7192 - напреднал
Момчета днес цял ден преправяхме така,че камината да е свързана с комина с кюнци(ф80) с 2 колена както ми каза инсталатора,но отново само след 3 часа работа 'кошничката' в която падат пелетите е пълна до горе с неизгоряли пелети и не гори добре!

Първо и зададох фабричните настройки,но ми се стори че не гори добре затова увеличих оборотите на вентклатора и пак същото :(

Помагайте моля!
Raij - специалист
Извади всички настройки на лист и ги качи
teodor7192 - напреднал
След като преместихме печката така,че да е свързването към комина да е с 2 колена,след като изчистихме комина решихме проблема с моята печка която не гори добре. Е да ама проблема не беше нито едното нито другото! На входа за входящия въздух сложихме PVC умалител от ф50>ф30,защото нямахме толкова голяма видия,за да пробием дупка в стената.След като го премахнахме печката започна да гори правилно!
Надявам се този пост да помогне и на други,които са допуснали грешка като нашата.

Днес ще почъчам безжичен стаен термостат,защото ми казват,че разхода на пелети ще спадне както и аз мисля!
Сега разхода ми е доста висок! Настройл съм я с фабричните настройки.
nokoniko - специалист
teodor7192 написа:
След като преместихме печката така,че да е свързването към комина да е с 2 колена,след като изчистихме комина решихме проблема с моята печка която не гори добре. Е да ама проблема не беше нито едното нито другото! На входа за входящия въздух сложихме PVC умалител от ф50>ф30,защото нямахме толкова голяма видия,за да пробием дупка в стената.След като го премахнахме печката започна да гори правилно!
Надявам се този пост да помогне и на други,които са допуснали грешка като нашата.

Днес ще почъчам безжичен стаен термостат,защото ми казват,че разхода на пелети ще спадне както и аз мисля!
Сега разхода ми е доста висок! Настройл съм я с фабричните настройки.
Искаш да кажеш, че не достигало достатъчно кислород /с този умалител/ до горивната камера/огъня/, за да има качествено изгаряне.....
Raij - специалист
Колеги (сега ще Ви кажа на кой колко му гори камината) Стартирате първоначално пълнене на шнека (при мен е 300 секунди = на 5 минути) пелетите в пликче и на магазина да се претеглят. Моят резултат от 4 пълнения. 1=0,555гр. 2=0,545гр. 3=0,540 4=0.535 следователно 1+2=1100гр. за 600 секунди 3+4=1070гр. също за 600. И сега примерно работен цикъл 12 секунди и примерно някоя степен на 2 секунди подаване. За една минута шнека се вклюва 5 пъти за по 2 секунди = 10 секунди. За час става 600 секунди. работа на шнека равно на две пускания на шнека за пълнене равно на разход 1100гр. или 1070гр. Замествате по ваши данни и знаете на коя степен колко гори максимум за час. Градусите в стаите варират в зависимост от това Кой каква къщичка си е стегнал.
dradonov - напреднал
Този метод може да ни покаже колко харчи в момента камината но не помага ако искаме да намалим разхода на пелети, защото в крайна сметка важното е колко затопля въздуха през този час а не колко пелети ще изгори.
Или както писа грантс трябва да намерим оптималното съотношение на въздух и пелети при изгарянето на които получаваме най много топлина в помещението и имаме най малеко загуби съответно.
filmatoplo - майстор
Аз оня ден пущам една горелка, и правя настройки, гори горелката и наблюдавам показателите, обаче всичко отива на кино ако котела не е абсолютно чист, Констстирах аз че изходните газове са високи, пръщи горелката на 6 кила на час пък вдига бавно температура на водата , отворих котела и какво да видя - 1 сант прахоляк. При такъв случай всичко е не коректно като показатели, тоест подвеждат. Чистете си котлите бе хора, вие плащате сметката .
Raij - специалист
dradonov написа:
Този метод може да ни покаже колко харчи в момента камината но не помага ако искаме да намалим разхода на пелети, защото в крайна сметка важното е колко затопля въздуха през този час а не колко пелети ще изгори.
Или както писа грантс трябва да намерим оптималното съотношение на въздух и пелети при изгарянето на които получаваме най много топлина в помещението и имаме най малеко загуби съответно.
Аз Ви давам едното неизвесно Вие си търсете другото. Не съм маг да знам на всеки какъв му е комина колко метра тръба е сложил или какви пелети гори. Това ще ви покаже максимума за един час на дадена степен . Колко топлина ще изкарате и колко ще задържите си е ваша работа.
vladostojanov - напреднал
Какво мислите за алрмата Er 03 - изгасване поради намаляване на температурата на изгорелите газове? На какво се дължи - недостатъчно обороти на вентилатора? По няколоко пъти на ден ми изключва, като сменям постоянно настройките, за да разбера на какво се дължи. Дайте някакъв съвет - да увеличавам оборотите на вентилатора или нещо друго...?
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: