Най - вълнуващия въпрос зимно време.
togo - специалист
Здравейте и от мен .Нов потребител съм във форума , но ползвам горелка Грейко от година и половина.Регистрирах се тук за да предложа , ако някой го интересува, моите настройки за съспенд, с които горелката не гасне и не губи пламък никога.Ако се наложи, може да работи само в съспенд цял ден.Това понеже чета , че много хора имат проблем със съспенда.А колкото и да не е полезен този режим , в по-топли дни се случва.Всичко това е за тези , които не ползват стаен термостат(като мен)!!!
n.ganev - майстор
Предлагай и не се притеснявай. Ако изчетеш темите ще видиш, че при всеки е различно и всяка системе си е идентична, така, че все някой ще има полза, но всичко е въпрос на време и експерименти..
nandrolon - специалист
Аз да напиша моите наблюдения кога не смогва комина.

Когато горелката е на малка мощност респективно оборотите на вентилатора са малки и комина си насмогва. Но когато се разгори или при гасене вентилатора се товари и комина не смогва и избива откъдето му е най лесно.

Горелката не е Грейко.
filmatoplo - майстор
togo написа:
Здравейте и от мен .Нов потребител съм във форума , но ползвам горелка Грейко от година и половина.Регистрирах се тук за да предложа , ако някой го интересува, моите настройки за съспенд, с които горелката не гасне и не губи пламък никога.Ако се наложи, може да работи само в съспенд цял ден.Това понеже чета , че много хора имат проблем със съспенда.А колкото и да не е полезен този режим , в по-топли дни се случва.Всичко това е за тези , които не ползват стаен термостат(като мен)!!!
Ще ти бъдат благодарни много хора ако споделиш , пелетите имат ли значение .
magvt - специалист
А някой може ли да даде насоки на трите мощности какви трябва да са параметрите на осветеност на пламъка
alex_serviz - специалист
На 3-та ст. при мен съм виждал достатъчно дълго показание 190 ( това с дървесни пелети ). Иначе над 170 го смятам за добре ( пак за 3-та ст. ).
judas - специалист
alex_serviz написа:
На 3-та ст. при мен съм виждал достатъчно дълго показание 190 ( това с дървесни пелети ). Иначе над 170 го смятам за добре ( пак за 3-та ст. ).
В твоя район има слънчогледови, не ги ли одобряваш, пробвал ли си ги?
togo - специалист
Довечера или утре ще отида до горелката да ги погледна как бяха, че са малко особени, сега нямам време, и ще ги напиша!
alex_serviz - специалист
judas написа:
...В твоя район има слънчогледови, не ги ли одобряваш, пробвал ли си ги?
Трети сезон съм само на тях. Повечето клиенти - също. От време на време, като ми изпаднат дървесни на по-прилична цена вземам по няколко чувалчета за проба. Това показание беше от последната проба с дървесни от един дървопреработвателен цех. Обаче ми излизаха по-скъпи от слънчогледа и за това ги спрях.
filmatoplo - майстор
togo написа:
Довечера или утре ще отида до горелката да ги погледна как бяха, че са малко особени, сега нямам време, и ще ги напиша!
Да когато имаш възможност.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: