Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, търся съвети за отопление на втори етаж от къща (по-скоро полуетаж - височина на тавана 2м), около 80 кв.м.. Първият етаж не се отоплява. Къщата има външна изолация и е с PVC дограма. На етажа имаме вградена система за водно подово отопление. От две години живеем на етажа и се отопляваме с климатик в хола и конвектор в спалнята. Остава една стая неотопляема. Освен, че с климатика студените месеци не е конфортно, а конвектора "надува" доста сметките за ток, вече сме и с две малки деца(едното на 2 годинки и другото бебче на 3 месеца) и искаме да отопляваме и третата стая :)
На тавана нямаме изолация, нисък е и не позволява вътрешна. Какво бихте ме посъветвали да наредим отгоре върху плочата?
шоп - майстор
каменна или минерална вата
5-10-20-30 см Няма да сгрешите и ако е повече. Изплаща се. Паропропусклива мембрана също .

Ако върху плочата се ходи и помещението се използва то тогава фибран 5 см + армирана замазка.
Успехи!
yanko78 - специалист
Извинявам се, че се меша в темата, но и аз имам същия проблем, но вече е късно за фибран защото настилките са положени. Има ли огромна разлика ако налепя фибрана в на комшията под мен тавана? По добре - по зле?
Hoвoceлckи - майстор
Бе то заглавието друго ... В една друга тема ни убеждаваха колко страхотно и на далавера е отоплението с климатик :-D
Аз съм от долната страна на тавана със залепен стиропор 2 сантима. Определено е доста по-добре от нищо. Нямам претенции, че това е оптималния вариант, но предвид обстоятелствата - ме устройва.
Мисля, че не сте ме разбрали правилно. Основният въпрос си е за отоплението. За изолацията просто вмъкнах :)
шоп - майстор
yanko78 написа:
Има ли огромна разлика ако налепя фибрана в на комшията под мен тавана? По добре - по зле?
:-D :-D :-D за комшията супер, за Вас зле.

Сега той топли Вас, а вие даже искате да му налепите фибран.!!! :? :shock:
шоп - майстор
rangelova, относно отоплението...грехота е да имате водно подово и да не го използвате
Вържете го към термопомпа или пелетна отоплителна система според конкретиката и и възможностите
Antonii - майстор
Ако технически е възможно вкарайте си природен газ, че другия вариант е термопомпен агрегат въздух-вода.
Тези две опции като комфорт са по-добри от сегашните ви - климатик и конвектор.
И освен това лесно може да се подвържат към съществуващото подово отопление.
p.v.x - майстор
rangelova написа:
Здравейте, търся съвети за отопление на втори етаж от къща (
шоп написа:
според конкретиката и и възможностите
За да може да ви се помогне адекватно , обърнете внимание и разяснете , визираните от колегата"шоп" моменти.

:rock:

Тема "Съвет за отопление на етаж от къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: