• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Когато монтирате котела върху кутията, укрепвате ли го към кутията с болтове чрез разпробиване на дъното, само със силикон ли уплътнявате между двете, или просто го качвате върху котела?Направил съм кутията широка и котела може да седи спокойно отгоре, но си мислех евентуално за болтове? :?
шоп - майстор
Не използвам болтове. Не, че е грешка да се сложат, но котел с тегло 200-300 килограма много добре си седи на мястото.

Кутиите ги завършвам обикновенно с легло от винкел 40х40 или 50х50 мм и в това легло монтирам самозалепваща се стъклокерамична огнеупорна лепенка 15х3 мм. След като котела се постави в това уплътнено легло са нужни поне 3-4 човека за да го демонтират :-D
grants - специалист
Здравейте от мен.Искам да споделя със съфорумците моя тунинг на Виадруса.На снимка 1 се виждат огнеупорните тухли, наредени на първия ред дупки на котела.Там горелката бие от долу когато работи на първа скорост.На снимка 2 и 3 се вижда извита ламарина която съм поставил на задния край на котела на около 25 см от тухлите.На снимка 4 се вижда "втория етаж''така да се каже , който е със стандартната крива плоча.На снимка 5 съм снимал темп.на димни газове на 1-ва скоростпри темп.на водата 57-58 градуса.На 3 скорост максимума, който съм виждал е 200 градуса.Термометъра е поставен на 30-40 см. от котела.Димната клапа е напълно отворена. За мен това е максимума от от котела , който може да се изкара като кпд. За 31 дни ми е изгорил 420 кг. слънчогледови пелети, като пали от 16.30 до 23.00.(3-4 дни е работил и по 15 часа).Апартамента е 127 квадрата тухла с частична изолация и пвц дорама+80 литров боилер.Как мислите има ли какво да се желае повече от това.
http://dox.bg/files/dw?a=4b401d77bd
n.ganev - майстор
1. Разкачам съществуващите връзки.
2. Събличам котлето чисто голо.
3. Обръщаме пациента нагоре с краката.
4. Очертавам отвора на дънцето.
5. Изрязвам с плазмичката очертаното.
6. Правя поне 4бр. отвори ф8мм за да няма проблеми при обръщането.
7. Поставям въженце 12-14мм върху дънцето.
8. Поставям кутийката.
9. Прихващам кутийката с болтчета.
10. Обръщаме пациента в нормално състояние.
11. Обличане на котлето.
12. Добавка на изолацийки.
13. Малко вътрешен тунинг.
14. Външни капризи - трипътничета, туйцък, онуйцък и " Дий Воле, Дийй "
:drinkers:
" Не вярвате ли Вие - Елате ни на гости! " :lol: За да не доЕме Ние при Вас :cool:
Това е рецептата за пациенти в детско отделение - категория до 50кW.
geniya - специалист
n.ganev да ти кажа поредността ще е така и при мен, но най ме притесняват т.3 и т.10.Плазма нямам де, но има голям шлайф.
Притеснявам се като го гътна "гол" котела, дали има опасност от спукване.Дали да не пробвам с някаква лебедка да го закача и да го вдигна?
judas - специалист
Здравейте! Купих чамови пелети, но дребнички - 5-20мм дълги. Дали това е причината за повишения разход - около 30кг/24ч?
ventzi48 - специалист
Имам преработена горелка с управление Натурела. Опитах се да ползвам функцията температура на бойлера за визуалност без да имам помпа за БГВ. Водата в бойлера се затопля със серпентина. Включих термодатчика към платката но в менюто температура БГВ не се появи очакваната информация. Трябва ли да избера от менюто БГВ+Отопление отметка?
n.ganev - майстор
Да! И освен това в периферни / Активиране на външни изходи / устройства трябва да се отбележи.
geniya - специалист
Готов съм с монтажа на Виадруса отгоре на кутията.Всичко мина добре, малко зор видяхме с изправянето, но аз и тримата "глупаци" :mrgreen: го изправихме с ряз.

Проблемите които се появиха след това, са:
1.Кутията ми загрява доста, стените и са двойни между тях има 3см. каменна вата.
2.Виадруса сега смърди ужасно, може би се отмирисва, защото огъня му бие сега в дъното.
3.Имам прокапване от новата заварка която ми направиха след скъсяването на тръбите.Надявам се закисне, а дано, ама надали. :sad:

Плюсовете са:
1.Температурата на изходящите газове падна на 92оС, при загрял котел на 70гр. на водата и на трета степен на горелката.
2.При по-ниска температура на водата газовете са 74оС.Меря ги контактно върху гофрето на 20см след фукса.
3.На 15-та минута радиаторите вече се затоплят.

Решението на загряването на кутията съм го замислил с обличане на стените с вермикулит, но цената изобщо не е малка лист 61х100х2,5=58лв.
Засега изрязах парчета от каменната вата и с пластинки я закрепих за "тавана" на кутията, веднага се получи ефект и температурата по ъглите на кутията стана около 120-130оС.
Дали ще издържи дълго време ватата? Уж КНАУФ я дават за вграждане в камини.Кутията е с вътрешни размери 49х49см и височина 62см.Нарочно я направих такава, защото съм с фъстъчени пелети.
filmatoplo - майстор
И аз не съм доволен от каменната вата, не изолира въобще от по високи температури.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: