vladostojanov написа: Между другото, 4-5 термоглави средна хубост колко излизат приблизително?Около 100лв с винтилите.
Колега от както махна намалителя,излизала ли ти е аl 3.
vladostojanov написа: Между другото, 4-5 термоглави средна хубост колко излизат приблизително?Около 100лв с винтилите.
tanio_s написа:Здравейте колеги и честит Ви нов отоплителен сезонIh24 на 2. d08 по голямо от 5 но незнам как ще го възнриеме камината ако 7градуса : 5 програми примерно. По добре си намали 1 и 2 степен от колкото да пипаш d08. Според мен.Отоплявам се с камина Бурнит 25kW. Изчел съм темата обстойно, свалих си инсталаторското ръководство и си го направих на книжка, за което сърдечно благодаря на колегата grants. Имам един въпрос - когато камината влезе в режим модулация докато не спаднат градуситена водата с поне 10 надолу не влиза в нормален режим. Та въпроса ми е - как да намаля тези градуси - от коя настройка. Четох по ръководството - за меню А13 пише, че за да излезе от модулация трябва условие d23 (разликата между температурата на термостата и тази на водата да е повече от 2 градуса) и Т43 (време което минава от режим модулация в режим готовност - 60сек). Настройките на тези два параметъра са ми същите както в сервизното меню и както съм ги написал. Питам защото минава супер много време докато ги свали тези градуси. Шнека и вентилатора в режим модулация съм ги намалил под стойностите на 1-ва степен - С11-0.8, U11-1300. А06 ми е 1, А12 ми е също 1. И другия ми въпрос е (тъй като не открих в книжката ясно обяснение) - в степен А - от коя настройка да направя да започва да намаля степените от по-рано, не от 5 градуса под настроената на термостата, а примерно от 7 или 10? Надявам се да съм дал всички необходими данни за да се ориентирате правилно. Благодаря предварително.
vladostojanov написа:Th03 каде е? Ih24 от 5 на 2. P30-2500 P16-2 Th01-65 Th02-50 Th19-50 U1-1800 U2-1900 U10-1850 c03-1 c04-1,5 с05-2 с06-2,5 с07-3 с11-1. На 5 степен може и да трябва повече щом ти е ниска температурата. Grants го е казъл много добре. С тези мощности ще си погорва. За оборотите не съм сигорен наблюдаваи камината и ги сменяй. 1200 1300 1400 1500 1600 някъде околу тези.grants написа:@vladostojanov по времената на шнека , които си задал е нормално да не вдигне повече от 55гр на тази инсталирана мощност. За сравнение скоро пуснах 13ка с 12кВ мощности по радиатори и 120л бойлер (дават му 7-8кВ при студена вода) та с по-завишени стойности от твойте не можа да вдигне повече от 51гр при първоначалното включване и при студена вода на всякъде. После като почнаха да изключват термоглавите си вдигна 54-55гр.grants, прав си. Знам, че трябват термоглави ама причините са тривиални - $$$
Отделно горивния ти цикъл е 11сек (Р05) което ще рече , че не през 10 а през 11 секунди подава пелети и от там гледаш да икономисаш. И накрая като сложим мощността нормално камината да не успява да вдигне повече градуси.
Според мен си направил голяма грешка щом не си поставил термоглави на по-големите радиатори , така хем ще стигаш трудно желаната Т в стаята , хем и ще имаш по-висок разход на пелети.
От скромния ми опит с тази камина основна роля в разхода играят изолацията/дограмата и термоглавите.
@teodor7192 качи някакви настройки , така по радиатори няма как да сметнем какви настройки са ти необходими. Написаното по горе се отнася и за теб , без изолация/дограма или термоглави няма как да очакваш нисък разход на камината.
Поздрави !. За следващата зима трябва да взема мерки, както и за изолация. Така като гледам, май разход под чувал и половина-два за 15-16 часа работа на камината няма как да падна, колкото и да се мъча. Все пак се опитвам да намеря някакви оптимални настройки и да нямам фрапиращи несъответствия между отделните показатели, както Raij е констатирал по-горе. Между другото, 4-5 термоглави средна хубост колко излизат приблизително?
Raij написа:Пропуснал съм го. Направих го от 50 на 45, защото пак даде аларма er3 - преди да вкарам настройките, които си дал. Сега ще видим какво ще стане.vladostojanov написа:Th03 каде е? .
benimm8808 написа:Ако имаш предвид Th03 - докато беше на 50 пак ми даде алармата. От обяд го направих на 45 и засега не е спирала, ама има времеvladostojanov написа: Между другото, 4-5 термоглави средна хубост колко излизат приблизително?Около 100лв с винтилите.
Колега от както махна намалителя,излизала ли ти е аl 3.
benimm8808 написа:Еее, много тънко!?! Аз ги смятам около 200 лева, какви са тези евтини термоглави и вентили?vladostojanov написа: Между другото, 4-5 термоглави средна хубост колко излизат приблизително?Около 100лв с винтилите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: