• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Има горелка на Бош ,малко по скъпа ,и аз я видях тази есен .
[img]o[/img]
по принцип исках на бош горелка, но ненамерих после с ПВ имах проблеми с доставката, на феролито не ми хареса за тази цена и накрая този пущиняк.
Колега да те питам паля я сега гори си и след 2 часа спира и изписва рестарт или почистване и си стой така и като натисна бутона който е с ъс символ на гсм-покритие и започва. Ако я оставя така ще си започне ли след време сама пак да си гори или има ли някакъв вариант да го направя на по дълго време да е този рестарт или почистване защото вечер тряба да ставам през 2 часа да го натискам този бутон за да запали от начало.
filmatoplo - майстор
Това се оправя от настройките .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Това се оправя от настройките .
Колега а можеш ли да ми кажеш от коя настройка се оправя това, защото пробвах да и дам авромат.рестарт на всеки 2 часа, като с цел да я запали но не се получава :)
filmatoplo - майстор
Ако и дадеш автоматичен рестарт през 2 часа - тя точно това ще прави ,ще гаси и пали през 2 часа .А точно къде са параметрите не мога да кажа в момента че не съм пред такава горелка . Горелката ти да не спира заради достигане на зададената температура ,модулира ли ,на коя степен работи ,долу има индикации .
andy_forresite - майстор
Какви са тези горелки дето спират при достигане на температурата на водата?? Бахти и горелките. Филме, не можеш ли да й налееш малко мозък там с копчетата да ѝ кажеш какво да прави като стопли водата. Кажи ѝ да си намали мощността. Моята горелка намалява дотолкова, че не отдава абсолютно нищо към котела, демек не е 3-20, ами 0-20 кв.
filmatoplo - майстор
Може ама не съм пред горелката ,скоро махнах оригиналното управление на горелка Голденфайер 52 и го замених с Натурела , после без да помня фабричните кои са били на старото управление си съчиних мои настройки по логика с която да изпълнява нужното да - пали ,работи,модулира,почиства по време на работа ,да гаси ,и контрол по стаен термостат .От тогава този човек не ми е звънил ,а преди това постоянно .

Между другото сега управлението на Голденфайер се продава с бутоните и фотосензора,датчици за водата ,гарантирам че си работи перфектно .100 тина лв .
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Ако и дадеш автоматичен рестарт през 2 часа - тя точно това ще прави ,ще гаси и пали през 2 часа .А точно къде са параметрите не мога да кажа в момента че не съм пред такава горелка . Горелката ти да не спира заради достигане на зададената температура ,модулира ли ,на коя степен работи ,долу има индикации .
Незнам дали модулира има някъкъв символ от долу нз дали е за модулация но съм забелязъл че на 2 часа спира и изписва почистване а като отворя вратата пепелника е чист и няма пепел нз дали това е модулация както и не съм я чакал да видя дали след това ще запали сама. Натискам бутона с покритие дето е чува се вентилатора дава 40 сек и ги сваля до 0 но мн бързо и след това изписва запалване и пали след 8 мин и след това пак около 2 часа спира и изписва почистване. Незнам дали е модулация това, както и дали ще запали сама след някакво време, иза това мисля да и настроя автомат.рестарт през 2 часа койтп сам да я пали да не ставам аз. Ще стане ли това Филме с автом рест. или да я изчакам да видя какво ще стане, в смисъл дали сама ще запали и ако запаши сама това зн че, модулира ли ? Да я изчакам да видя какво ще стане или направо да и мастроя автомар.рестарт на 2 часа и ако го настроя той ще помогне ли? Или дай съвет какво да направя че, да ставам на 2 часа вечер не си е работа. Дай съвет
filmatoplo - майстор
Значи това е автоматично почистване ,и при други горелки го има но не само аз го махаме ,или го правим веднъж на 12 часа ,виж къде в менюто е настройката и го поправи .
andy_forresite - майстор
модулация и това тръгни-спри са коренно различни работи. Модулация е способността на горелката да изменя мощността си според потребностите от топлина. С други думи вместо да изгасне да започне да гори с по-ниска мощност и още по-ниска мощност ... и още по-ниска, за да не се стига до гасене/запалване. Всеки такъв цикъл вдига разхода и влияе на температурния комфорт, където го има. Щото запалването не става с 5 пелетчета, а с десетки грамове, някъде и със стотици грамове. Това нещо трябва да се промени при теб - не трябва да гасне през 2 часа. Тя въобще не трябва да гасне, освен ако няма пелети в бункера, повреда, няма ток и т.н. А това че е стигнала до зададената т водата много важно. Горелката и управлението са затова - да стигнат тая температура и да я държат там, не да се гасят.
gergo91 - специалист
filmatoplo написа:
Значи това е автоматично почистване ,и при други горелки го има но не само аз го махаме ,или го правим веднъж на 12 часа ,виж къде в менюто е настройката и го поправи .
Така ли се казва в менюто настройката автоматично почистване ?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пелетна горелка Голден Файер "Мерели"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: