За какъв чеп трябва да модулира, при положение че заспива на някоя степен.Друг е въпроса с въпросния турски котел-там няма добро топлоотдаване без плочи и топлината излита през комина.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Miro4774
- специалист
Това е ясно за достигането на на температурите и започването на модулация. Само, че при мен проблема е че не влиза в съспен или п1. Може би трябва да запаля горелката да отворя тер. главите и да започвам да корегирам секундите на всяка степен докато не стигне модулация и влезе в съспен. След това ще притворя термовентилите на 3 за да могат да притварят на определена стайна тем. Не мисля, че всеки може да си изчисли загубите това е по лесен вариянт за настройка. Моята и лятото не изка да включва п1 затова това е вариянта който мисля да направя.
gnt69
- майстор
Miro4774 написа:Това е ясно за достигането на на температурите и започването на модулация. Само, че при мен проблема е че не влиза в съспен или п1. Може би трябва да запаля горелката да отворя тер. главите и да започвам да корегирам секундите на всяка степен докато не стигне модулация и влезе в съспен. След това ще притворя термовентилите на 3 за да могат да притварят на определена стайна тем. Не мисля, че всеки може да си изчисли загубите това е по лесен вариянт за настройка. Моята и лятото не изка да включва п1 затова това е вариянта който мисля да направя.Миро претегли ли ги тия пелети най накрая. За да включва на п1 трябва да е горяля с три кила на час на п2 и п1 не може да е по малко от кило и половина на час, защото минималната мощност на горелката е 7кв.
gnt69
- майстор
Miro4774 написа:73 грама за 6 мин на п2 шнека за 6 мин 430 грама.Аз както го разбирам за един час на п2 са ти 730 грама. Това трябва да го учетвориш за да е п2.
п1 трябва да ти е 150 грама за 6 минути или 1500 грама на час. На п2 трябва да е 250-300 грама за 6 минути или 2500-3000 грама на час.
По същата логика п3 трябва да е 6000 грама на час.

Kondor1
- специалист
gnt69 написа:По същата логика п3 трябва да е 6000 грама на час.Това ще изкара, че 1 торба заминава за 2:30 часа. За горелка RB20 ли се отнася? Зачудих се т.нар. "заводски настройки" дали са от Greyko или от производителя на контролера? Защото производителя на контролера не може да знае какъв точно двигател ще се ползва за пелетите и колко дебела тръба, т.е. настройките им са съвсем на сляпо.
judas
- специалист
Miro4774 написа:73 грама за 6 мин на п2 шнека за 6 мин 430 грама. Само по веднъж мерих защото нямаше кой да ми придържа възможно ли е вторият път да има голямо отклонение?Нещо не схващам - 73 грама за 6 мин означава 730 грама за 60 мин, което е адски малко!
На шнека за 6 мин 430 грама означава 4,300кг за 60 мин, което също е адски малко, ако шнекът е работил 6 мин нон стоп!
Evgeniy
- майстор
Определено има отклонения. Зависи кога металната шина на шнека е между отвора и пелтите и кога не им пречи.
Ако на шнека за 6 мин. падат 430гр, това е 4.3 кг за час. Това не е нормално - при мен са 31кг.
430/360 = 1.19 грама за секунда.
Ако имаш на П2 73гр, 73 делено на 8 цикъла (при 45с.) е 9.12 грама на цикъл, или 9.12/1.19 = 7.66 секунди. Толкова ли ти е П2?
Ако на шнека за 6 мин. падат 430гр, това е 4.3 кг за час. Това не е нормално - при мен са 31кг.
430/360 = 1.19 грама за секунда.
Ако имаш на П2 73гр, 73 делено на 8 цикъла (при 45с.) е 9.12 грама на цикъл, или 9.12/1.19 = 7.66 секунди. Толкова ли ти е П2?
DimitarD
- специалист
Миро, твоя шнек да не би да е вертикален?
Много малко пелети а много силен вентилатор?
В този случай п2 ако ти е бил 6.4/45/49 следва Р1 да е 12/45/47 Р2 - 25/45/52 и Р3 - 50/45/56??? през 45 секунди да пуска 50 секунди???
Нещо нередно има в твоя проблем, съмнява ме поднесената от теб информация.
Много малко пелети а много силен вентилатор?
В този случай п2 ако ти е бил 6.4/45/49 следва Р1 да е 12/45/47 Р2 - 25/45/52 и Р3 - 50/45/56??? през 45 секунди да пуска 50 секунди???
Нещо нередно има в твоя проблем, съмнява ме поднесената от теб информация.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература