Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Miro4774
- специалист
Да не се объркам но да не би самите кв.м да са от значение защото и аз мога да спра едната помпа за единия етаж и веднага вдига градусите и влиза в съспен. Това имах в предвид за колко литра в системата има. Защото ако отоплявам само единия етаж може и на мен да ми отговори таблицата.
bai_bradyra
- специалист
При мен темп на водата е дадена на 70 градуса, помпата включва на 60 градуса, задал съм превключване на различните мощности 8/4/0 т.е докато водата е под 62 градуса работи на p3, преди бях на 10/5/0 и тогава с включвана на помпата на 60 градуса минаваше на р2 и при мен беше по неефективно при не много студеното време, когато често изключва по сигнал на стайни термостат. Експериментирай в тази насока- да работи малко повече на р3, но като мине на р2 помпата вече върти постоянно, а не тъкмо завърти помпата и минава на по ниска мощност. Не знам дали го обясних разбираемо
,но в крайна сметка търсим комфортна топлина в къщи и задоволяващ ни разход.

Последна промяна от bai_bradyra на чет ное 17, 2016 9:59 pm, променено общо 1 път.
Bate_Pavka
- напреднал
Miro4774 написа:Ми преградил съм го има и турболатори в димоотвода не знам дали си запознат с Де Дитриха. И аз така мисля, проблема е в котела. Има и майстори където казват, че има хора който са доволни от него не знам вече.Колега и моят котел е от същата марка , само че е 35 КВ с 30-ка горелка съм отоплявам 280 кв.м . Разхода ми е 60 кг за 24 часа при темп. 22 гр. без термостат и термоглави при 55 гр. на водата. Горелката модулира само на п3 и п2
bai_bradyra
- специалист
gnt69 написа:judas написа:Сега ходих да претегля и моя три пъти го теглих по 6 минути разлика от 130 грама. Приех средно 43.500 кг за час.Miro4774 написа:Ми преградил съм го има и турболатори в димоотвода не знам дали си запознат с Де Дитриха. И аз така мисля, проблема е в котела. Има и майстори където казват, че има хора който са доволни от него не знам вече.Абе хора, как ще е проблемът в котела?! Дали е в помпата, дали има въздух в системата, дали нещо друго?!
Между другото моят шнек също е поизправен (около 60*) и пуска около 28кг за час. Да не би шнекът на Миро да е на 30*?
Първата и втора степен ми отговориха на системата с кантара и паницата за 6 минути но третата съм я понижил. Извинявам се на колегата с таблицата жив да е, работи добре.
bai_bradyra
- специалист
gnt69 написа:. Извинявам се на колегата с таблицата жив да е, работи добре.Тома Неверни

Последна промяна от bai_bradyra на чет ное 17, 2016 9:58 pm, променено общо 1 път.
gnt69
- майстор
Miro4774 написа:Твоят шнек на колко градуса е?Не го знам но е повече от 50. А горелката щом ти е 20кв това трябва да са и дозите. Ако сложиш по големи рискуваш да не доизгарят пелетите. Ако имаш някоя стая която не я ползваш затвори и радиатора, веднага се чувства. Аз съм с буфер 1000 литра и тръпътен на 60 градуса. Моята система стои на 65-70 градуса макар че когато работи горелката връщащата вода от буфера е студена но трипътния отваря и затваря и пуска толкова студено колкото топло е излязло. Не знам от какво е. И аз имах Атмос но го продадох. Донадих малко пари и взех Грейко 20. Сложи ли термометър на димните газове. Ако сложиш ще се изясни загубите на жилището ли са големи или както викаше колегата Ганев топлим гълъбите.

judas
- специалист
Bate_Pavka написа: Колега и моят котел е от същата марка , само че е 35 КВ с 30-ка горелка съм отоплявам 280 кв.м . Разхода ми е 60 кг за 24 часа при темп. 22 гр. без термостат и термоглави при 55 гр. на водата. Горелката модулира само на п3 и п2Павка, сподели още инфо - температура на димните газове, турболатори, изолация?
andy_forresite
- майстор
Миро, Не прави мощна първа степен. Нали на втора седи повечето време. Като засилиш първата степен разходът няма да спадне щото е на първа. Ще изгори колкото я направиш. Важното е че държи температурата и става топло.
Я аз да питам нещо. Ако стая губи по 1000 вата на час при темп навън 5 гр и вътре 20, колко трябва да ми гори котела? Радиаторът е н500 20 глидера, а площта е по-малка от броя на глидерите, те не е малък за стаята. Водата е 60 гр.
Я аз да питам нещо. Ако стая губи по 1000 вата на час при темп навън 5 гр и вътре 20, колко трябва да ми гори котела? Радиаторът е н500 20 глидера, а площта е по-малка от броя на глидерите, те не е малък за стаята. Водата е 60 гр.
gnt69
- майстор
bai_bradyra написа:Гледам че шнека не подава много равномерно през 6 те минути. Иначе мотора върти равномерно но пелетите не се подават равномерно. Може би това ме е объркало за 3 тата степен. Още един път се извинявам че ти уплюх таблицата.gnt69 написа:. Извинявам се на колегата с таблицата жив да е, работи добре.Тома Неверни... едно време даскала, като ме чукаше
с показалката по кратуната казваше: Всичко е математика...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература