Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
magvt написа:
1.въздух - в смисъл няма кислород в помещението или % на вентилатора

2. нагар в главата - чистя го веднъж седмично, има в ляво и дясно по около 2-3мм не повече

3-лоши пелети - слънчогледови, като ги гледам имат и доста пепелак в чувалите

понеже съм за първа година и все още не съм си взел прахосмукачка, а го чистя дето се вика на ръка и с една метличка, та ако взема да го чистя всяка сутрин с прахосмукачката дали би имало ефект тогава от към осветеността на датчика
% на вентилатора.
имам прахосмукачка за пепел и никаква не е върши за котел, с нея си чистя пикапа :)
кое чистиш с метличка, главата или котела?
За котела ползвам телена четка и стържа здраво, за главата съм пригодил на шмиргела един нож и после с телена четка до блясък :)
Миро, какъв ти е разхода за последните 24 часа? моят е 45кг
шоп - майстор
DimitarD написа:

Шоп, и аз нямам изолация, и не ми трябва. Защото топлозагубите от прозорците е много повече от стените /в моя случай 35кв.м/

Миналият сезон изгорих 6тона пелети. За този съм подготвил 7. Не плаши хората излишно
:) никого не искам да плаша. Само споменавам, че от ТИ винаги има полза. Защо да не изкараме сезона с 4 вместо с 6 тона пелети :?

Прозорците са си прозорци, но защо да нямаме ТИ на стените, подовете и ОСОБЕНО НА ТАВАНИТЕ?
magvt - специалист
% на венилатора е
П3 46%
П2 44%
П1 42%

чистя вътре по стените със шпакла и една телена четка, с метличката обирам пепелта от купичката
DimitarD - специалист
шоп написа:
DimitarD написа:

Шоп, и аз нямам изолация, и не ми трябва. Защото топлозагубите от прозорците е много повече от стените /в моя случай 35кв.м/

Миналият сезон изгорих 6тона пелети. За този съм подготвил 7. Не плаши хората излишно
:) никого не искам да плаша. Само споменавам, че от ТИ винаги има полза. Защо да не изкараме сезона с 4 вместо с 6 тона пелети :?

Прозорците са си прозорци, но защо да нямаме ТИ на стените, подовете и ОСОБЕНО НА ТАВАНИТЕ?
На тавана имам, да 10см вата, както и на пода, но за стените ми [-X

Прикачен файл

IMG_4306.JPG
Miro4774 - специалист
DimitarD написа:
magvt написа:

2. нагар в главата - чистя го веднъж седмично, има в ляво и дясно по около 2-3мм не повече

понеже съм за първа година и все още не съм си взел прахосмукачка, а го чистя дето се вика на ръка и с една метличка, та ако взема да го чистя всяка сутрин с прахосмукачката дали би имало ефект тогава от към осветеността на датчика
% на вентилатора.
имам прахосмукачка за пепел и никаква не е върши за котел, с нея си чистя пикапа :)
За котела ползвам телена четка и стържа здраво, за главата съм пригодил на шмиргела един нож и после с телена четка до блясък :)
Моят от вчера вечерта за 12 часа около 25 кг още не съм се прибрал в нас но днес беше доста топло иначе ако е около нулата или 2чувала може би някой път 25 кг за 12 часа демек 50 за 24 часа.
Miro4774 - специалист
Miro4774 написа:
DimitarD написа:
magvt написа:

% на вентилатора.
Моят от вчера вечерта за 12 часа около 25 кг още не съм се прибрал в нас но днес беше доста топло иначе ако е около нулата може би някой път 25 кг за 12 часа демек 50 кг за 24 часа.
Kondor1 - специалист
Не си ли мислил за климатици или ел. конвектори? Струва ми се, че ще е далеч по-икономично :)
DimitarD - специалист
Miro4774 написа:
Моят от вчера вечерта за 12 часа около 25 кг още не съм се прибрал в нас но днес беше доста топло иначе ако е около нулата или 2чувала може би някой път 25 кг за 12 часа демек 50 за 24 часа.
Добър разход за квадратурата която топлиш. аз топля 200 квадрата с 45кг/24ч и съм доволен. Ако ти е студено, вече е друг въпрос.
magvt написа:
% на венилатора е
П3 46%
П2 44%
П1 42%
Експериментирай
filmatoplo - майстор
Меко ще го кажа ,колкото ви е бил разхода в по топло време ,в студа декември ще стане двоен ,ако паднат сериозно под нулата ще гори тройно .Но разхода се мери на края - на 1 май ,тогава се удря чертата колко тона са отишли :) .и при мен е така , до оня ден 1 чувал го горях за 2 дни сега гори малко повече с изключение на Днес де :) .
DimitarD - специалист
Филме,
Така е, но аз си водя подробна статистика на отоплителния сезон за външната температура (min/max) от миналата година.
В тази връзка да спомена че в края на ноември 2015 външните температури бяха около 20-22 градуса. Сегашните ноемврийски са сходни с декемврийските 2015. По мое мнение есента на 2016 е много студена, което означава че и зимата ще е люта :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: