Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Дано да Не познаеш . :) че последно време съм станал зиморничев .и да стигнат пелетите де 2,5 тона .
Miro4774 - специалист
Има нещо вярно филма защо не дадеш телефон да ти зв да ти кажа какви са проблемите и ако може ще ме посъветваш нещо. Между другото днес беше загубила сигнала от стайния и му сипах 4 чувала скъсах си нервите ....
Последна промяна от Miro4774 на пет ное 18, 2016 5:51 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
При темперарура 0 гр една от стаите с духалка един киловатчас поддържа 20 градуса. В друга стая 19 градуса. Въпрос: колко трябва да ми е разхода на пелети за да поддържам 20 гр в първата стая и 21 във втората плюс бойлер 80 л, който се присъединява сам при 50 градуса вода по тръбата. Водата в него не пада под 45.
Жокер_ на ток с двете ел печки харча 8 лв през деня, бойлера и той да си взима 5 кв - общо 9,30 лева.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
При темперарура 0 гр една от стаите с духалка един киловатчас поддържа 20 градуса. В друга стая 19 градуса. Въпрос: колко трябва да ми е разхода на пелети за да поддържам 20 гр в първата стая и 21 във втората плюс бойлер 80 л, който се присъединява сам при 50 градуса вода по тръбата. Водата в него не пада под 45.
Жокер_ на ток с двете ел печки харча 8 лв през деня, бойлера и той да си взима 5 кв - общо 9,30 лева.
Ако гореше слънчоглед за 9 лева 3 торби или 45 кила пък 30 те стотинки до 9.30 за тока. :partyman:
andy_forresite - майстор
То добре 45 кг са 9 лева, ама нали са ми големи топлозагубите и ми трябват среднодневно 2.5-3.0 истински киловатчаса. Колко трябва да изгори котела за да ги получа?
gnt69 - майстор
По кило на час 24 килограма.
Miro4774 - специалист
Някой има ли представа къде се продават слънчогледови пелети в София? И от снощи от 18:30 до 7 часа сутринта ми е изгоряло 15кг. Във всички стаи е 20-22 градуса.
Miro4774 - специалист
Имам един последен въпрос. Трябва ли раширител кв съд да бъде пълен с вода която е студена?
Стоян Петришки - специалист
здравеите някои които ползва електронни термо глави може ли да каже на какъв принцип работат, имам в предвид забелязах че обикновенните глави със приближаване до настроената температура не са на 100% отворени а почти са затворили и пускат по малко количество вода. И електронните ли са така или те са на 100% отворени и при достигане на температурата затварят на веднъж притока на вода ?
filmatoplo - майстор
Има ли значение ,важното е да цепят градуса в стаята .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: