Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mindless - специалист
LazarGanev написа:
mindless написа:

Рехау и другите производители на тръби без изключение предлагат тръби с алуминиева вложка.
За други цели, но не и за подово
Контекста на това изречение е продиктувано от изказаната теза, че тръби с алуминиева вложка се "напуквали" за това просто споменавам, че явно производителите на тръби са глупави щом ги произвеждат и продават. Както е видно от цитата, не говоря само за Рехау и не говоря за подово отопление.

При Рехау тази тръба се води с универсално приложение, факт е, че тяхната точно е доста дебела и вероятно ще е доста трудно да се върти на серпентини, но това не означава, че не става. Просто е неоправдано като усилие и цена предполагам.

Ако имаш желание, ще ти дам примери на производители, които предлагат тръби с алуминиева вложка като "тръби за подово".
LazarGanev - "Велик майстор"
mindless написа:
Ако имаш желание, ще ти дам примери на производители, които предлагат тръби с алуминиева вложка като "тръби за подово".
За какво са ми примери? Ако аз започвам производство на подобни тръби, естествено, че първо ще купя линия за тръби с ал. вложка и като ми искат тръба за подово ще я предлагам. Обратното не е възможно - тръба без вложка да предлагам за радиатори :)
boqnkov - специалист
Здравейте! Намерих ТАЗИ тема, но виждам, че е от 2011г и не знам дали се е променило нещо относно изграждането на гранитогрес върху водно подово. Още повече, че и се коментират температури далеч по - високи от тези които изкарва термопомпа.
Във всекидневната смятам да сложа стиропор през средата на стаята в замазката за да обира разширенията. Помещението е с размери 6,5м / 4,2м. Стиропор и под вратите между отделните кръгове, както и по стените. Въпроса ми е има ли някакви специфични изисквания при полагането на гранитогрес върху водно подово и по - специално как се преминава над разделителната (буферна) линия от стиропор. Въобще с какви лепила и материали е добре да се изпълни? Колко фуга на плочките? Гранитогреса смятам да е от имитиращия паркет (60/15)
Относно тръбите - тръбата за подово е по - евтина от тази с алуминиевата вложка. Говорим за тръби от един и същ производител.
Изображение
filmatoplo - майстор
Скоро някой беше дал линк към разпределители за водно подово на разумна цена ,от модела с дебитомери и опция за ел задвижване . :?
p.v.x - майстор
След замазката , се шпаклова стъклофибърна мрежа , и след това се лепи греса.

:rock:
boqnkov написа:
Във всекидневната смятам да сложа стиропор през средата на стаята в замазката за да обира разширенията. Помещението е с размери 6,5м / 4,2м.
пп.Гранитогреса , да не е еластичен. :?:
Обсъдете този важен момент.

Прикачен файл

20160921_091540.jpg

Прикачен файл

20160921_091548.jpg
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Скоро някой беше дал линк към разпределители за водно подово на разумна цена ,от модела с дебитомери и опция за ел задвижване . :?

Никой ли не си спомня .
p.v.x - майстор
filmatoplo написа:
filmatoplo написа:

Никой ли не си спомня .
За този линк ли питаш?https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 1%83-rehau

:rock:
filmatoplo - майстор
Благодаря за това питах . :) Някой купувал ли е такива ,главната тръба колко мм е ,какви адаптери се завиват на изводите .
duev1990 написа:
Здравейте, колеги!
На финала съм с полагането на отоплителната инсталация на къщата.
Като за начало прекарах тръби за радиатори, съответно с разпределителна кутия и т.н. след това наредих фибран 3 см. , върху него сложих алуминиево фолио , скара и серпентина за подовото с тръба 16х2. От снимките, Моля компетентните Колеги за мнение, дали правилно съм се справил. Подовото, ще го съчетая с радиатори ако е необходимо. Благодаря за мнението ви!

Колеги, моля зе мнението Ви! От значение е за мен!
zhoro25 - специалист
В процес съм на инсталиране на водно-подово отопление. Казаха ми, че под легло не трябва да има тръби (циркулираща вода) понеже не било здравословно. Съпругата ми е германка и пита нейните роднини (които са с подово) и те казаха, че за първи път чуват такова нещо.

Вярно ли е? Не мога да намеря в нета информация за това. Не става въпрос за топлозагуби или прах - , а за това че, вода не трябва да се движи под леглото (където спи човек).

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: