• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
maleeeestrax - специалист
Koy4o печка обикновенно се връзва на твърда връзка ама си сложи ако имаш възможност и една дефектнотокова защита.Браво на колегата preslav че си осъзна грешката и се извини -малко хора от този фором си признават че не са прави. :rock:
preslav - майстор
maleeeestrax написа:
Koy4o печка обикновенно се връзва на твърда връзка ама си сложи ако имаш възможност и една дефектнотокова защита.Браво на колегата preslav че си осъзна грешката и се извини -малко хора от този фором си признават че не са прави. :rock:
Че как няма да си призная, че и да не се извиня - само като си помисля какво би могло да стане ако питащия слепешката последва съвета ми, а после забрави какво е правил и отиде да я пробва на другия контакт, тих ужас ме обзема!
Отказвам се да давам съвети когато става въпрос за ток, отдавна съм се отказал да давам съвети и за жени, постепенно ще се откажа от всичко, ама за сега все още различавам водата от лимонаТаТа.
nikolovvd - майстор
Не бой са!
Около 20 години на селото на тъста системата бе като предложената от теб - нула и заземяване с мост в консуматора.
За да не става сакатлък на всеки контакт и щепсел имаше отбелязано къде е фазата и преди да се влючи бойлер или печка. От миналата година системата я пенсионирах. Вече всичко е както е описано в дебелите книги.
Ама голяма борба падна - 20 години. :-D
maleeeestrax - специалист
НАЙ-гадното на тока е че като те удари няма как да му го върнеш. :rock:
preslav - майстор
nikolovvd написа:
Не бой са!
Около 20 години на селото на тъста системата бе като предложената от теб - нула и заземяване с мост в консуматора.
За да не става сакатлък на всеки контакт и щепсел имаше отбелязано къде е фазата и преди да се влючи бойлер или печка. От миналата година системата я пенсионирах. Вече всичко е както е описано в дебелите книги.
Ама голяма борба падна - 20 години. :-D
Не знам кога са били измислени и въведени в експлоатация щепсели и контакти ШУКО, но помня времето, когато и у нас бяха белязани, просто нямаше ШУКО. Според мен френската система е най-надеждна (дурако устойчива), но пак опираме до това, кой ти е свързвал контактите.
nikolov333 - майстор
+1 за "френската"система..
kozl - майстор
preslav написа:
kolev_k написа:
preslav написа:
направи мост между N и заземлението и пак провери
И като обърне щепсела ко стаа-пълна фаза по цялата печка.
Неее, пада ти бушона другарю! Та тоа "стаа", но няма да споря!
Случайно да си забелязал, че на снимките има 3 (три) жилен кабел?
Постоянно апелирам за толерантност във форума, ама сега и аз ще избухна - човекът пита как да си реши проблема, а ти ДРУЖЕ се изказваш. Дай съвет на него, а не на мен с какво да си поливам ягодите, че у нас няма уреди дето се офазяват при завъртане на щепсела, а в Русе какво имате не знам - в същност знам, но не е предмет на тази тема да дискутирам!
Добре е, че ти да избухна, а не оня с печката :lol:
  • 1
  • 2

Тема "фаза по корпуса на печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: