Така е правилно..да не говорим, че да сложиш контакт с 3х6мм2 си е голямо приключение..

nikolov333 написа:Така е правилно..да не говорим, че да сложиш контакт на 3х6мм2 си е голямо приключение..Колегата споменава ,че кабела се дели на две,сигурно е по 4 или 2,5 квадрата кабел.![]()
![]()
Ники274 написа:...hidrazin вземи кажи нещо смислено...Ми да почвам ама не съм сигурен че ще ти хареса.
Ники274 написа:В къщи например ,ако ми се запали микровълновата докато работи,само я изключвам от щепсела слагам я в мивката и пускам водата.Всичко това за 5-10 сек.Това е май най-глупавото нещо дето съм чувал последната петилетка. Обяснявам защо:
muhala написа:Фурната и котлоните са на един предпазител 32А. Кабела е 3x6mm2. Близо до фурната и котлоните има кутия и кабела се дели на две. Ненискам да имам контакт с предпазител 32А. За това си мисля за връзка.И правилно не искаш контакти. Вече писах - слагай една кутия и в нея връзките с WAGO клеми.
nikolov333 написа:Фаза Една фазаСамо да допълня малко. Меден кажел със сечение 2,5 квадрата ще изгори като бушон при ток към 180А.
Мощност 7.36kW / 32A
Дължина на кабела 1m
Сечение на проводника 2.5mm²
Пад на напрежение 0.61V
Жило на кабела Медно
Ники274 написа:Повечето от фурните и плотовете(в БГ) за вграждане нямат щепсел .Даже и кабел не им слагат за икономия .Има и такива дето имат но те са по малко и определени модели!Плотовете(4 котлона) както и много от фурните са проектирани и за трифазен ток! Вчера свързвах плот с 4 котлона(6.7 kw) имаше си кабел (6х1.5) но нямаше щепсел ,а фурната си имаше всичко ,така че варианти много.А за бойлерите със щепсел съм виждал само малолитражки който най вече служат за всичко друго но не и за къпане!nikolov333 написа:Те щепселите изначално са замислени за свързване на преносими консуматори, а фурната и котлоните за вгражданТе фурните и плотовете с нагревателни плочи се доставят със щепсели,ма кой ти е монтирал,само си щракаме по клавиатурата.
hidrazin вземи кажи нещо смислено,защото почвам да си мисля,че са те сложили за палячо в тоя форум.
Отиди в който искаш производител на бойлери и ще видиш бойлер със щепсел,същото е положението с климатици,фурни,печки,плотове и т.н....всичките си имат щепсел.
Ама виж за полЮлей уви все още НЯМА НИТО ЩЕПСЕЛИ ,НИТО КОНТАКТИ.Там явно само ти можеш да се полюляваш чешейки се зад ухото и шепнейки си нон-стоп колко си остроумен ;)
hidrazin написа:Това е май най-глупавото нещо дето съм чувал последната петилетка. Обяснявам защо:Тези микровълнови,явно са пропуснали лекциите ти,или пък хората са ги отваряли или местили,че са им изгорели кухните....
1.Измери си размерите на микровълновата и мивката. В повечето случи микровълновата няма да се побере в мивката.
2.В микровълновата няма какво да гори. Горят продукти сложени вътре - горят основно мазнини.
3.Ако нещо се запали в микровълновата НЕ Я ОТВАРЯЙТЕ и НЕ Я МЕСТЕТЕ. При отваряне ще вкарате кислород и ще направите пожар - този път истински.
Не я местете за да не се разлее запалената евентуално мазнина. Щетите ще са много по-големи - и за кухнята, и за ръцете, и за краката ви.
Само я изключете от копчето/таймера БЕЗ ДА Я ОТВАРЯТЕ и изчакайте спокойно огъня вътре сам да изгасне.
4.Същото се отнася и за готварски фурни - независимо дали отделни за вграждане или цели готварски печки.
5.В една кухня основният източник на пожар е тиган с мазнина.
НИКОГА, НИКОГА ама НИКОГА не използвайте вода за да угасите запален тиган с мазнина. Нито пък мировълнова.
Последствията обикновено са ужасни. Общо взето използването на вода за гасене на пожар в кухня не е желателно.
Та кой казваш е палячото дето трябва да си отнесе боя някъде заради "умните и гениални" съвети???
Ми четете какво сте написали преди да го публикувате. Може някой да го прочете ... че и да се върже.
Ники274 написа:Тези микровълнови,явно са пропуснали лекциите ти,или пък хората са ги отваряли или местили,че са им изгорели кухните...А ти тоя клип като го гледа разбра ли за какво става въпрос??? Дано някой не ти върже на "умния" съвет с мивката.
hidrazin написа:Клипа го сложих само за пример,че си плямпаш колкото да изкараш другите по-некадърни от теб.А ти в момента почваш да ми обясняваш,че едва ли не това не е никаква микровълнова фурна щото си видял серийния номер и аз тотално съм се объркал и че това е по-скоро хлебопекарната на баба ти понеже на касовата бележка съвпадал въпросния сериен номер....Ники274 написа:Тези микровълнови,явно са пропуснали лекциите ти,или пък хората са ги отваряли или местили,че са им изгорели кухните...А ти тоя клип като го гледа разбра ли за какво става въпрос??? Дано някой не ти върже на "умния" съвет с мивката.![]()
Та на конкретния случай от клипа - става дума за дефект в определен модел микровълнова на Whirlpool който е спрян от производство през 2007-ма.
Освен това е модел за вграждане. Ако се запали знаеш ли кога ще я извадиш? На куково лято...
По времето когато е станал въпросния случай, във Ванкувър са регистрирани 5 пожара заради микровълнови печки.
От тях 4 са в резултат на човешка грешка/немарливост/безхаберие... и един заради проблем с електричеството.
Отварял ли си микровълнова и знаеш ли какво има в нея и как работи?
Освен всичките блокировки по вратата, контактите на таймера... има и поне една термозащита на магнетрона и още една ако има грил.
Виж обаче лаптопа няма проблем да го метнеш през терасата.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: