• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
nikolov333 - майстор
Айде стига с това частно..що не се пробвате да наемете няколко работника и да им плащате навреме заплатите по 1500лв.с реалните осигуровки върху тях, плюс данъците и ддс, та да видя с какво ще покривате кредитете, с които сте им ги платили, докато чакате клиентите или държавата да ви платят след няколко години..държавното си е чиста работа. :drinkers:
Последна промяна от nikolov333 на пон ное 21, 2016 12:36 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
Айде стига с това частно..що не се пробвате да наемете няколко работника и да им плащате заплатите по 1500лв.и осигуровките върху тях ...
Че то бизнеса не е за всеки. На гол тумбак чифте пищови - всеки пети мушмурок тръгнал да става "бизнесмен".
Като не можеш да плащаш заплати няма да правиш бизнес или запретваш ръкави и сам хващаш лопатата.
Може и с жената и децата. И колкото изкараш/изкарате.
То у нас МРЗ-то стана стандарт. Ако може щяха да карат работниците да им плащат заради това че са им разрешили да им работят.
Както казват хората - те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че им работя...
Разбира се има и кофти работници като описаните по-горе.
Истината е някъде по средата...
:partyman:
nikolov333 - майстор
Не говоря за бизнесмените, а за частника..Плащал съм такива заплати от 2000-2007г.когато тези суми си бяха добри..а сега съм "запретнал ръкави", понеже детето е на година, жената го кърми и още не могат "да копат", та с триста Зора вадя 5-6000 и ако давам по 1500 за заплати и осигуровки, горе-долу ще си разделим печалбата с работниците.. не! мерси..Затова да вземат да се понапънат малко, тия с ниските заплати и да се пробват, като частници.. :drinkers:
nikolovvd - майстор
Не работата в заплатата, а дали може да се открадне нещо.
Преди години, когато стана въпрос за кражбите на нафта в БДЖ, мисля че NOVA TV или Господари на ефира имаха журналистичекско разследване, се оказа, че няма служител на БДЖ с бензинов автомобил. И естествено се налага въпроса, как така с 360 лв. заплата някой карат кола, пушат цигари, плащат ток, вода, телефон, че и за ядене им остава?
Лично съм чувал млад човек на 27-30 години да обяснява по телефона на някой, че е луд да работи за 1000 лв.
Приятел ми се оплака, че не може да намери човек да работи в общината за 650 лв. заплата и 2 часа реално работа на ден. Във видинско има и друг феномен. Хора на възраст 55-60 години напускат работа с заплата 450-500 лв., защото от чужбина им пращат всеки месец по 500€ и по цял ден търкат сепаретата в заведенията.
Често си мисля, че след 10-15 години ще стане страшно, защото тези които сега се ослушват и се правят на безработни, ще доближат пенсионна възраст и ще започнат да реват, че им са малки пенсиите, а някой може и да не доживеят до пенсия, защото нама да имат трудов стаж и ще трябва да работят до достигане на годините за пенсия по старост. Ако сега виждаме хора да ровят по кофите за боклук, тогава ще има бой за всяка кофа, защото клошарите ще са повече от кофите.
zmiori - специалист
И те кат станат часници на теб кой щети работи за 3-400 пари.
Кат не ти се дават пари копай ти.
Преди много години един познат започна собствен бизнес понаправи парички нае си хора има ше 5-6 майстора на по над 1000 лв. заплати кат зафана стагнацията няма работа ама заплатите на майсторите вървяха а той караше на заплатата на женаси даскалица. Друготе го "ядеха" че работниците му са с по големи доходи от него.
Отговора му бе ако се га им смъкна заплатите ще избягат при конкуренцията и като потръгне работата от де ще намера читави хора?
Е сега му поъръгна работата и то много и ония "глупавите" дет взимаха повече от него пак са си там и работят сигурно не за 1000 лв. Тия работници са сигурно 15+ години с тоя човек.
nikolov333 - майстор
..а ти що не вземеш да го пробваш тоя номер, със заплатите по 1000лв.с малко дете в къщи и с жена на 150лв.детски/помощи..? :toimonster:
zmiori - специалист
Щот не се тръшкам да съм велик работодател. Бачкам си взимам си заплатата редовно. Вече 10 години съм в тази фирма.
На теб кат нетий сгодно па се фани някъде за 4-500 лв. може и да се справяш.
Нали се сещаш че не си само ти с дете на годинка / дано да тие живо и здраво и кат порасне да няма нашите проблеми/ и 150 майчинство. Те как се справят? Не ми отговаряй сигурен съм че не знаеш.
nikolov333 - майстор
Знам много добре как се живее с такива заплати живял съм повече с тях от стажа който ти имаш и затова си напуснах държавната работа, на която съм бил 15 години за да работя за себе си, та ми е ясно, че заплатите не ги носи един добър чичко в началото на месеца и ако нещо се забави с носето не се сърдя на никого, защото разчитам само и единствено на себе си.
zmiori - специалист
Вярвамти. Сигурно си на 88г. за да е така като казваш.
nikolov333 - майстор
45..с две дъщери, едната на 23, другата на година и 4м. Първата ми жена не издържа на живота при ниски заплати.. Втората за сега ме търпи.. :-D :-D :lol:
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: