Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Miro4774 написа:
Трябва ли нещо да променям по настройките ако съм с слънчогледови пелети.
Трябва! Поне въздуха можеш да увеличиш малко.
Аз лично първо нагласям вентилатора, до като ми хареса пламъка. След това увеличавам порцията пелети до като горящите почти достигнат ръба. След това я намалявам с една идея. Всичкото това за 3-та ст.
След това въз основа на настройките за 3-та ст. си правя и тези за 2-ра и 1-ва.
Miro4774 - специалист
Аз сега взех 3 чувала но много ситнеж ми се сруват.
judas - специалист
Miro4774 написа:
Аз сега взех 3 чувала но много ситнеж ми се сруват.
Пробвай, пробвай, миналата година ноември и декември бях на слънчоглед и бях доволен!
alex_serviz - специалист
Ситнеж, не ситнеж в крайна сметка е важна и цената за отоплението. И ако със слънчогледовите тя се получи значително по-низка от тази, постигната с дървесни аз лично не се колебая и миг!
judas - специалист
Я кажете какъв трипътник да си взема!
filmatoplo - майстор
Разликата в слънчогледови пелети има от тук до Марс с качеството ,тези които аз ползвам мога да кажа че са доста добри ,по форма плътност и 6 мм са по добри външно от Швайгхофер .Горят даже по калорично от дървесни и двойно по голям пламък , единствено правят бял налеп в котела и пепел в пепелника ..Ако вашите са онези 8 мм дребните разтрошените и не много плътните не отговарям .

Трипътен термовентил само Херц .
Miro4774 - специалист
4 лв чувалчето ги взех малко за проба и ги смесих с дървените че имам известно притеснение.
Miro4774 - специалист
Струва ми се грам не са плътни и много ронливи.... ама ще пробвам да видим в София само в Суходол намерих.
filmatoplo - майстор
И от тези горях ,правят доста пепел ( дано при вас не е така де) .запрашават и оптодвойка та .подаването и въздуха също се променя но това важи за всички нови пелети в горелката .
Miro4774 - специалист
filmatoplo написа:
И от тези горях ,правят доста пепел ( дано при вас не е така де) .запрашават и оптодвойка та .подаването и въздуха също се променя но това важи за всички нови пелети в горелката .
Оптодвйка мога да ги почистя ако стане нещо за подаването на въздуха трябва да се увеличи или намали?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: