Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
filmatoplo написа:
... Трипътен термовентил само Херц.
Благодаря ти! А за цена да ме ориентираш, петдесетина лева ли е?
шоп - майстор
По спомен херц с размер 32 е около 83 лв

Есента поне на толкова ги купувах от представителството.
judas - специалист
шоп написа:
По спомен херц с размер 32 е около 83 лв
http://www.shop.bg-maistor.com/herz-tri ... 1-4-detail
Аз този гледах. Става ли?
шоп - майстор
Ползвам 1 7766 13 или номер 1 7766 14 от продуктовият каталог на херц

на 55 градуса започват да отварят, а на 61 са отворили вече целият голям кръг
filmatoplo - майстор
togo написа:
Ето ги моите настройки за ''безкраен съспенд''.Естествено режима е High Power, Cleaning Setup Fan-10 sec(има значение , ако е 20 ,понякога не става, не питайте защо , дълго е за обясняване), Fan 20%(не е фатално , става и с 18 или 19, аз искам да си има горене с пламък, макар и малък , а не тлеене),Suspend time MAX 6 мин(работи и на 7 , но понеже намалих кол. пелети на P 3,а това е от значение , при мен 7мин са на ръба, а с 6 съм сигурен , че не гасне).И последни , но не по важност- IR Level Setup
рег.на пламък >22/10 s
липса на пламък <5/240 s.
Това е .Пелетите са дървесни, взимам ги от едно място (след като пробвах от 3 различни) и качеството е бих казал, над средното.Комина ми е дълъг и топъл(вътрешен)и има силна тяга.Скоро направихме тези настройки(с една разлика-Suspend time MAX-5 min), на един роднина с грейко 20(моята е 30-ка), и котел Грейко и работи добре.Намалих минутите, защото при него подаването на трета степен е по-малко , отколкото при мен.
Дали съм разбрал правилно че мина време ,дайте идея колко да подава в този суспенд ,колкото пуша на степен 3 ли ,ами колко да е цикъла и въздуха в този суспенд в режим Хай Пауар , Спешно благодаря.
fbr - майстор
judas написа:
Не става. Едно че е само вентил, без частта която регулира, второ е с много нисък Kvs.
alex_serviz - специалист
fbr написа:
judas написа:
Не става. Едно че е само вентил, без частта която регулира, второ е с много нисък Kvs.
Такъв ( заедно с термостат с изнесен сензор за бойлер ) ползвам именно за бойлери. Би трябвало да върши някаква работа и за котел. Но за котел ползвам тези, които ти спомена и Шоп-а, те са с пълно ( е, не е чак 100% ) отделяне на двата кръга.
Kondor1 написа:
Слънчогледовите как са като ефикасност спрямо иглолистните?
Аз се отказах от слънчогледовите ,защото не си заслужава.С доставката ми излезнаха 250лв тон ,което е 70лв по-малко от дървените, от които бях взел 2т. Много пепел,котела трябва да се чисти основно всеки месец,в суспенд мод на горелката с дървените изкарва поне 2-3мин повече на спиране,защото има жар.Според мен цената трябва да е около 3 пъти по-ниска на слънчогледовите ,за да има сметка и да се занимаваш с котела толкова много.
andy_forresite - майстор
При тази разлика от 70 лева наистина не си заслужава. Не е трябвало да купуваш на цена 250. Виж за 180, максимум 200 лева - да. Но това вече го знаеш... Горенето на слънчогледа си е смрадно. Коминът попушва доста добре в съспенд и пробуждане, а с дървесните хич.
DimitarD - специалист
clear_zero написа:
. Много пепел,котела трябва да се чисти основно всеки месец...........
ако са лоши слънчогледовите пелети, на третия ден си е за основно почистване :x

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: