• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Micho@85 - специалист
Забравих да спомена че отвън кутията е облицована с вата с фолио.
ktch_1964 - специалист
geniya написа:
Да си призная очаквах повече от ватата, явно идва тънка.Има ли наистина идея да се редят огнеупорни тухли за да акумулират топлината и после да я отдават?
Много е важна и плътноста на ватата. Изолирай с вата от над 70-80кг в кубик и ще видиш разликата.
geniya - специалист
ktch_1964 написа:
geniya написа:
Да си призная очаквах повече от ватата, явно идва тънка.Има ли наистина идея да се редят огнеупорни тухли за да акумулират топлината и после да я отдават?
Много е важна и плътноста на ватата. Изолирай с вата от над 70-80кг в кубик и ще видиш разликата.
Използвал съм вата 100кг/м3 специална за камини, плътна и тежка.Просто идва тънка.Ще редя огнеупорни тухли вътре или още 3см. вата укрепена по стените.
grants - специалист
Колеги как мислите е по икономично, при зададени 60 или 65 градуса на горелката. И при двете температури няма разлика в температурата в апартамента.
geniya - специалист
Пробваш и ще разбереш как е по-икономично, лично при мен моята система работи по-добре на 63оС вместо на 58оС например.Разходът ми е по-добър защото съм със стаен термостат и когато е на 63оС се получава така, че горелката включва по-рядко в денонощието и така вместо 5цикъла включва 4цикъла.Избягва се първоначалното зареждане на пелети и разгарянето им 5пъти, вместо 4пъти.Изводът е по-малко запалвания в денонощието, по-малък разход.
andro440 - майстор
И в крайна сметка ,не ми станя много ясно ,защо толкова много държите да е изолирана кутията ? Топлото бяга на горе -там изолирайте и правете опити за задържането му ! На мен ми е кеф да вляза в мазето при котела и да ми е топло и там ,да си правя настройки ,,,,и втасало зеле ,дори да си пуша таранки в котела ,които лятото лових и замразих . Ако си мислите ,че от кутията и нейната изолация ,ще се вдигне КПД-то ,жестоко се лъжете ! Икономията се постига с постоянно подържане на температурата в жилището ! :drinkers:
grants - специалист
geniya написа:
Пробваш и ще разбереш как е по-икономично, лично при мен моята система работи по-добре на 63оС вместо на 58оС например.Разходът ми е по-добър защото съм със стаен термостат и когато е на 63оС се получава така, че горелката включва по-рядко в денонощието и така вместо 5цикъла включва 4цикъла.Избягва се първоначалното зареждане на пелети и разгарянето им 5пъти, вместо 4пъти.Изводът е по-малко запалвания в денонощието, по-малък разход.
Е да ама при мен също е със стаен термостат ама не гасне по него, а по време, което е настроено от 6.30 до 10.00 и от 16.30 до 23.00 часа.
nandrolon - специалист
Ако наистина се цели по- малко паленя за даден период, не би ли било правилно водата да се загрява до максимално висока температура и да включва горелката на най - ниската възможна граница примерно 50-80 вместо 55-60 като пример.
andro440 - майстор
Според мен няма нижда от седмичния термоконтролер ,ако искаме да е топло навсякъде ,При правилнооразмерени нагреватели /РАДИАТОРИ / Аз лично си купих за 100 лв един такъв термометър ,който ползвам за визуална ориентация ,колко градуса е в стаята ,но не и като да изпълнява основната функция за икономия ! Макар ,че и малката кутийка е свързана с контролера на горелката -така и не съм пробвал екстрата
judas - специалист
Чудя се дали може да се направи байпас на котела с една термостатична глава? Дайте мнения, моля.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: