Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Matchless - специалист
Emerald, бих искала да те помоля за мнение. Предстои ми ремонт на стая на младеж, идеята е черно, бяло и сиво. Стаята е резделена със свод на две зони, според теб ще се намали ли оптично пространството, ако стената срещу врата се боядиса, или се сложи тапет в черно?
Ще се опитам да направя и схема на стаята и да я постна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма нужда да постваш схемата. Като го скицираш, просто веднъж го оцвети в черно, веднъж в светло и си имаш отговора.
Друг е въпросът, ако искаш да покажеш на "младежа", мнението на специалиста :-D .
Matchless - специалист
n_a написа:
Няма нужда да постваш схемата. Като го скицираш, просто веднъж го оцвети в черно, веднъж в светло и си имаш отговора.
Друг е въпросът, ако искаш да покажеш на "младежа", мнението на специалиста :-D .
На живо има разлика май........
Както да избираш фаянс - плочката е супер, ама като ги налепят става мазало. Или тапет на ролка супер.
greengara - напреднал
черното трябва да е пестеливо, защото ще задушите стаята, която и без това сигурно е схлупена заради свода

ето проекти в сиво бяло и черно който намерих в нет-а, за да си сметнете поне от кое колко да сложите

Прикачен файл

Untitled-3.jpg
Untitled-3.jpg (77.87 KиБ) Видяна 7219 пъти

Прикачен файл

Untitled-5.jpg
Untitled-5.jpg (75.46 KиБ) Видяна 7219 пъти
Matchless - специалист
greengara написа:
черното трябва да е пестеливо, защото ще задушите стаята, която и без това сигурно е схлупена заради свода

ето проекти в сиво бяло и черно който намерих в нет-а, за да си сметнете поне от кое колко да сложите
От това се притеснявам. Колкото до свода, той се получи при махане на голяма портална врата - 3 метра, разделяща две стаи, та е силно казано свод - трегер от тавана - 20см и по 1м странични стенички.
В някакво списание четох, че не е напълно вярно битуващото мнение, че бялото създава простор и ако едната стена бъде в тъмен цвят ефектът би бил по добър. Иска ми се да опитам нещо подобно, но зная колко трудно се коригира тъмния цвят в светъл, ако стане мазало. И затова реших да попитам дали някой има опит. Имам няколко графики, които ми се иска да сложа на черна стена и една рещуположна стеничка до вратата също да бъде в черно, на която да окача телевизора. Другата зона/стая ще си бъде в бяло, там ще е за спане.
В дневната зона дивана ще е в черно с възглавници в комбинации от черно бяло и сиво. Ламинатът ще е много светъл избелен дъб със леко сребристо като бреза. Все още проекта ми е в главата, затова приемам съвети всякакви. Малко ме притеснява да не стане някоя претрупана черно бяла какафония.
Matchless - специалист
Нещо от сорта. Дори сега съм в процес на издирване на майстор, който да ми направи такъв шкаф с падащо легло и гардероб на цяла стена.

Прикачен файл

CRW_3508%20R.JPG
CRW_3508%20R.JPG (42.68 KиБ) Видяна 5633 пъти

Прикачен файл

Black&white.GIF
Black&white.GIF (49.05 KиБ) Видяна 5645 пъти
hriogi - помощник
имай предвид, че черния качествен латекс хич не е евтин
Matchless - специалист
hriogi написа:
имай предвид, че черния качествен латекс хич не е евтин
Като му лепна накрая един тапет......