Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
togo написа:
Когато имаш повече наблюдения , пиши как се държи горелката в BMG, след изключване от стайния .Пиши и какви са ти настройките на BMG.
При мен BMG настройките са 1.3 / 90 при вентилатор 0. Поддържа около 40-60 минути. По изчисления около 450 грама на час.
Не се ли получава нагар в дъното на горелката с малък вентилатор?
Miro4774 - специалист
И аз искам така да я оставя в режим BMG. Ако слагам трипътен трябва да се прави бай пас поне така каза майстора и другото е, че моята система попринцип работи на по голями градуси нямам конденс нито по комина нито по котела. Искам да направя термо главата където е стайният да изключва защото там най бързо се стопля и бавно истива а в другите помещения имам разлика с по 2 3 градуса. Трябва да измисля на колко да е термо главата за да не загрява и стаята когато е в съспен. Също така мисля, че са ми малки радиаторите ако добавя няколко глидера в по студените стаи ще мога да подържам тем. с по малки градуси в система.
Evgeniy - майстор
Няма как да стане с термоглава - ще си пречат със стайния. По добре с просто кранче. Ако термоглавата е с по- ниска Т, никога няма да изключи стайния, ако е обратно - няма смисъл от нея.
LazarGanev - "Велик майстор"
При котел на твърдо гориво не е разумно да се търсят ниски температури в котела.
Пак да напомня за суспенда - производителят постоянно напомня, че е вредно заиграването с други режими освен реторта! Останалите режими са за други горелки, не за RB!
togo - специалист
Evgeniy,когато горелката ми беше настроена на Retort(имам предвид съспенда)ставаше малко повече нагар(освен че се случи няколко пъти да изгасне и ме ядоса),а в момента реално в режим High Power тя работи на малко по-слаба степен от първа.В реторт си е чисто тлеене(няма подаване на пелети, въздух почти няма), а нали уж при тлеенето става повече нагар?Освен това нагара ще си става винаги, дали е повече или по-малко... иска си почистване от време на време, става за 10-15 мин с подходящи инструменти, като използвам момента да изчистя и котела, нали все нещо трябва да правя в котелното, доста години сме били на дърва и въглища и не мога да отвикна да наминавам и да наглеждам.
А колко е max. минути , които могат да се настроят в BMG?
Здравейте на всички живи и здрави, ако можете да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда много благодарен. Решил съм от другата година да се отоплявам на пелети и от изчетеното тук съм се спрял или на пелетен котел ГРЕЙКО + ГРЕЙКО RB20 или камината на пелети ГРЕЙКО, за която май не се знае почти нищо. Ще отоплявам къща на два етажа 110 кв/м отопляема площ с вътрешна и външна изолация 8 смЕПС 20кг/м3

Хол- 35 кв/м 32 алуминиеви глидера Н600
Спалня- 14 кв/м 14 алуминиеви глидера Н600
Детска- 12 кв/м 12 алуминиеви глидера Н600
Кухня- 12 кв/м 12 алуминиеви глидера Н600
това е втория етаж бойлера на ток

Първи етаж:
3 стаи по 12 кв/м всяка с по един алуминиев радиатор по 12 глидера Н600
бойлер на ток

Въпросите за сега ми са:
Правилно ли са оразмерени радиаторите?
Котел или Камина Грейко (предимства и недостатъци на едното и другото)? Като се има в предвид, че за котел нямам подходящо помещение в къщата (мазе) и тябва да се прави стая с комин извън нея + финанси, а ако е камина ще е до баба ми (шум, пепел), но готова инсталация, защото камината на дърва с която се отопляваме в момента е там
Правилно ли съм се насочил към ГРЕЙКО или има по-добро в този ценови диапазон?
Термостат в хола без термоглави или да сложа и термоглави на някои радиатори?
Със или без трипътен вентил, (какъв)?
Приблизителен разход според Вас, ако е възможно при горене 7/24?
Засега ще съм благодарен да ми дадете съвет за това пък ако се сетя още нещо ще питам. БЛАГОДАРЯ.
n.ganev - майстор
шоп написа:
Miro4774 написа:
Аз от снощи пробвам режим BMG когато стайният изключи да подържа котела по топъл. И когато включи по бързо да загрява.
Това се постига най-лесно с монтирането на термостатичен трипътен антикондензен вентил.
Това сме го коментирали много отдавна :yawinkle:
Evgeniy - майстор
togo написа:
Evgeniy,когато горелката ми беше настроена на Retort(имам предвид съспенда)ставаше малко повече нагар(освен че се случи няколко пъти да изгасне и ме ядоса),а в момента реално в режим High Power тя работи на малко по-слаба степен от първа.В реторт си е чисто тлеене(няма подаване на пелети, въздух почти няма), а нали уж при тлеенето става повече нагар?Освен това нагара ще си става винаги, дали е повече или по-малко... иска си почистване от време на време, става за 10-15 мин с подходящи инструменти, като използвам момента да изчистя и котела, нали все нещо трябва да правя в котелното, доста години сме били на дърва и въглища и не мога да отвикна да наминавам и да наглеждам.
А колко е max. минути , които могат да се настроят в BMG?
180 минути е максимума.
При мен се получаваха дебели вънгленчета около шнека при 15-20% вентилатор, а при 0% няма никакви.
LazarGanev написа:
Пак да напомня за суспенда - производителят постоянно напомня, че е вредно заиграването с други режими освен реторта! Останалите режими са за други горелки, не за RB!
Производителят да си оправи недомислиците в този режим а именно:
- не е нормално в режим на "поддържане" да влиза в режим гасене поради липса на пламък
- не е нормално като е в режим гасене поради липса на пламък, при появяване на пламък да не излезе от този режим.
- не е нормално при сигнал от стаен термостат за отопление да прави 1 час гасене, само с цел да запали отново, защото отчита пламък, след като целта е да гори и да има пламък и то голям.
LazarGanev - "Велик майстор"
Казано на цис бъльгърски - Safety first :cool:
Evgeniy - майстор
Безпрекословното следване на процедурите е характерно за военните. При интелигентните машинки е хубаво да има и интелигентен подход.
Няма особено safety в това да се потуши пламък 30, само за това, в следващата стъпка (известна при гасенето) да се заредят нови 400 грама пелети, за да се получи пламък 180.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: