• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
Колеги, това което се получава като "език" е от некачествени пелети, или пелети в които има слама или много прахоляк. Това дърво го ядох преди години с пелети от рапица и котел Пелетерм. Лазар Ганев знае за какво става въпрос :) , както и Жоро от Приселци.
Спасението е да карате горелката на минимална мощност и да намалите интервала между почистванията 2 пъти даже дори 4 пъти. Друго което помага е да смесвате с качествени.
nandrolon - специалист
Намаляването на въздуха за горене не даде нужния резултат.

В една инструкция изискването за димохода от изхода на котела до първото коляно да е минимум 30см. Интересно може ли да има отношение към тягата...
nandrolon - специалист
filmatoplo написа:
Ние му викаме - печков комин, почти няма оправяне освен вентилатор. за димни газове или по скъпия и труден начин е изграждане на нов комин.

Може ли линк към нещо подобно, че ми излизат само промишлени.
:partyman:
nandrolon - специалист
Привет, възможно ли е въпросната шапка да повишава тягата с 25% или е рекламен трик?

https://www.mr-bricolage.bg/catalog/pro ... 49469.html
dobrev - специалист
nandrolon написа:
Привет, възможно ли е въпросната шапка да повишава тягата с 25% или е рекламен трик?

https://www.mr-bricolage.bg/catalog/pro ... 49469.html
Как е възможно нещо, което спира струята да я увеличава? Трябва шапка с вграден засмукващ вентилатор.
stoy@n - специалист
...Трябва шапка с вграден засмукващ вентилатор.
От снимката в линка не става ясно дали вътре няма такъв :? Като гледам цената, твърде вероятно е да има...
nandrolon - специалист
Доста вероятно няма нищо вътре. Направих запитване тези 25 % как ги смятат, сертификат нещо...

Иначе благодаря на колегата, който си е направил труда да направи една тaблица за изчисляване на тягата и загубите в комина. :prayer:

viewtopic.php?f=10&t=17922#p200284

Тамън бях решил опитно да елиминирам различните възможности една по една, но сметките показват какво точно е нужно.
Radoslaw - специалист
nandrolon написа:
Доста вероятно няма нищо вътре. Направих запитване тези 25 % как ги смятат, сертификат нещо...

Иначе благодаря на колегата, който си е направил труда да направи една тaблица за изчисляване на тягата и загубите в комина. :prayer:

viewtopic.php?f=10&t=17922#p200284

Тамън бях решил опитно да елиминирам различните възможности една по една, но сметките показват какво точно е нужно.
Не знам дали ще ти помогне,но поне никога ,няма да ти връща пушек в бункера.А и при малко гориво в бункера ,ще ти помага на тягата в комина.Прави се нещо ,като надналягане в бункера.Обади се на лични ,да ти кажа как.

Прикачен файл

Katalog.jpg
Katalog.jpg (109.92 KиБ) Видяна 3421 пъти
transportna - специалист
Колега @шоп ще съм благодарен ако публикуваш снимки с реализирани димоходи /кюнци/ + вентилатори за слаба тяга. :prayer:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Пепелта от изгорелите пелети не изпада" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: