Kondor1 написа:Помагат ли тия неща?Ето това би трябвало да помага. Колегата Ганев каза че слагал такова на всяка монтирана горелка и вършело работа. Не че съм си купил още но това препоръчват.
http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
Kondor1 написа:Помагат ли тия неща?Ето това би трябвало да помага. Колегата Ганев каза че слагал такова на всяка монтирана горелка и вършело работа. Не че съм си купил още но това препоръчват.
achmonek написа:Тук http://achmonek.snimka.bg/daily/greyiko.891390.36420884 снимките говорят друго. Сигурен ли си че не си пробвал на 75 градуса например?DimitarD написа:Чичо achmonek, моя трипътен вентил е като твоя, знаеш отваря на 60 градуса, горелката е настроена на 70. температурата на водата в котела много рядко достига 70, обикновено е 67-69. Ще е вдигна на 75 като застудее още. Радиаторите също като твоите не са изцяло топли. Програмируеми термоглави имам на всички радиатори. За стопляне на помещенията с по-топла вода по-бързо е така, не споря.Радвам се, че започваш да се убеждаваш. И аз така бях като теб в началото с трипътния. Бях Тома неверни. Тук обаче имаме един съфорумец (да е жив и здрав и ако ме чете го поздравявам), който ме убеди, че всичко е наред. Това, че горелката ти работи на първа не е лошо. Като застудее ще минава и на втора и на трета. То това е и идеята, а според мен говори, че е оразмерена добре системата ти. По ли ще е добре минималната мощност на горелката да идва в повече и постоянно да гаси и пали? Не нали. Ще се убедиш и, че по високата температура на котела не води до по висок разход. Според моите скромни наблюдения няма да имаш никакъв проблем с трипътния. Ще се справи. Даже 72 градуса зададени ще са му достатъчни (според мен). Дават му на тоя тип вентил пълно отваряне на 70 градуса. Ако в студовете зададеш температура 72 и ако модулацията ти е 8 - 4 - 0, това означава, че на трета ще работи до 64 градуса. Това гледай в студовете. На трета да имаш работа минимум до 64 градуса за да пропуска по бързо и лесно вода вентила, тоест да работи с по- голям дебит на "дългия" път. Повече от 72 не съм пробвал. Тази година ще пробвам в студовете да задам 74 да видя как ще бъде
По-въпроса за мониторинга, наблюдавам че горелката ми работи непрекъснато на първа мощност, без значение дали навън е 2 или 15 градуса, а температурата на връщащата се вода преди смесването е 28-30 градуса.
Вчера повиших температурата във всички помещенията от 22.5 на 24, интересното е че не се промени нито разход, нито премина на 2 мощност, нито температурата на котела, нито температурата на връщащата се вода. Това само ме радва за момента, но имам известни притеснения дали ще се справи /вентила/ като застудее или не..
filmatoplo написа:Ех,филме, точно сега съм във Велинград, щях да ги замеря веднага!Спешно ми трябват центрованите размери на отвора за горелка Грейко RB 20 на вратата на котел Виадрус у22 .Най верни размери ще ми свършат мерено от вътрешната страна на врата с ролетката
имах ги на лист написани но къде го дянах . Благодаря на хората които ще помогнат
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: