Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Kondor1 написа:
Помагат ли тия неща?
Ето това би трябвало да помага. Колегата Ганев каза че слагал такова на всяка монтирана горелка и вършело работа. Не че съм си купил още но това препоръчват.

http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
togo - специалист
Точно подобно си поръчах (даже две) и след следващото спиране на тока ще видим работи ли .
n.ganev - майстор
:shock: Бах маа му :shock: Много вдигнали цената. Бяха по 17 пари #-o
Evgeniy - майстор
То няма как да видиш дали работи при спиране на тока... Това е предпазител, който изключва при по-високо или по-ниско напрежение. Ако има премигване на тока пак може да се ошашави контролера, макар, че е сравнително добре направен. Когато исках да го объркам за да спре гасенето, що включване-изключване му направих... има си степен на глупакоустойчвост все пак.
Kondor1 - специалист
Взе да ми скрибучи моторчето на шнека, а е работил около 10 дни. Може би трябва да се затворят дупките отгоре или да се сложи някакъв филтър да не влиза прах. Страничните трябва да му стигат за охлаждане.
DimitarD - специалист
achmonek написа:
DimitarD написа:
Чичо achmonek, моя трипътен вентил е като твоя, знаеш отваря на 60 градуса, горелката е настроена на 70. температурата на водата в котела много рядко достига 70, обикновено е 67-69. Ще е вдигна на 75 като застудее още. Радиаторите също като твоите не са изцяло топли. Програмируеми термоглави имам на всички радиатори. За стопляне на помещенията с по-топла вода по-бързо е така, не споря.

По-въпроса за мониторинга, наблюдавам че горелката ми работи непрекъснато на първа мощност, без значение дали навън е 2 или 15 градуса, а температурата на връщащата се вода преди смесването е 28-30 градуса.
Вчера повиших температурата във всички помещенията от 22.5 на 24, интересното е че не се промени нито разход, нито премина на 2 мощност, нито температурата на котела, нито температурата на връщащата се вода. Това само ме радва за момента, но имам известни притеснения дали ще се справи /вентила/ като застудее или не.
Радвам се, че започваш да се убеждаваш. И аз така бях като теб в началото с трипътния. Бях Тома неверни. Тук обаче имаме един съфорумец (да е жив и здрав и ако ме чете го поздравявам), който ме убеди, че всичко е наред. Това, че горелката ти работи на първа не е лошо. Като застудее ще минава и на втора и на трета. То това е и идеята, а според мен говори, че е оразмерена добре системата ти. По ли ще е добре минималната мощност на горелката да идва в повече и постоянно да гаси и пали? Не нали. Ще се убедиш и, че по високата температура на котела не води до по висок разход. Според моите скромни наблюдения няма да имаш никакъв проблем с трипътния. Ще се справи. Даже 72 градуса зададени ще са му достатъчни (според мен). Дават му на тоя тип вентил пълно отваряне на 70 градуса. Ако в студовете зададеш температура 72 и ако модулацията ти е 8 - 4 - 0, това означава, че на трета ще работи до 64 градуса. Това гледай в студовете. На трета да имаш работа минимум до 64 градуса за да пропуска по бързо и лесно вода вентила, тоест да работи с по- голям дебит на "дългия" път. Повече от 72 не съм пробвал. Тази година ще пробвам в студовете да задам 74 да видя как ще бъде :supz: .
Тук http://achmonek.snimka.bg/daily/greyiko.891390.36420884 снимките говорят друго. Сигурен ли си че не си пробвал на 75 градуса например?
Между другото си взех и за 55 градуса.
filmatoplo - майстор
:) Спешно ми трябват центрованите размери на отвора за горелка Грейко RB 20 на вратата на котел Виадрус у22 .Най верни размери ще ми свършат мерено от вътрешната страна на врата с ролетката :) имах ги на лист написани но къде го дянах . Благодаря на хората които ще помогнат :) .
judas - специалист
filmatoplo написа:
:) Спешно ми трябват центрованите размери на отвора за горелка Грейко RB 20 на вратата на котел Виадрус у22 .Най верни размери ще ми свършат мерено от вътрешната страна на врата с ролетката :) имах ги на лист написани но къде го дянах . Благодаря на хората които ще помогнат :) .
Ех,филме, точно сега съм във Велинград, щях да ги замеря веднага!
filmatoplo - майстор
:supz: Блазе ти ,аз кога ще отида на море :) е ден два ще почакам .
judas - специалист
filmatoplo написа:
:supz: Блазе ти ,аз кога ще отида на море :) е ден два ще почакам .
Ако изтраеш до неделя, ще ги пусна.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: