• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
toto1221 написа:
Помислих и единственото нещо което се сещам е че навсякаде имам термоглави и като притворят мощноста пада много и затова държи градус,нека никой който е без термо глави си даде настройките да пробвам да ги махна и да видя какво ще се получи нека само казват и колко и какви радиатори имат вързани и със стаен термостат или без и какъв разходът постигат и на каква степен е държът и на колко градуса
Колега с 0.3 пелети и 1200 въздух, неможеш да подъжаш 125-135 градуса на изгорелите газове.
Сподели моля те колко време с тези настройки караш преди да почне да сваля степени(от първа към втора).
teodor7192 - напреднал
Колеги някой да знае защо моята камина не си изпълнява правилно горивния цикъл? В момента съм го направил на 14сек. и подава на 10,а по-рано днес подаваше на 9. Като го направя както е фабричната настройка 10 още по-голямо отклонение дава-понякога подава през 6-7 понякога дори през 4-5сек. Да не би да се ръководи и по някоя друга настройка?

Вентилатора на моята 25кВ камина може да работи и по RPM и по Volt-ове,но има голяма разлика като мина от обороти към волтове! Защо така и става?

Скоро закупих и сам инсталирах безжичен стаен термостат Computherm Q7RF,но го вързах на AUX,защото така ми каза момчето,което ги инсталира в нашия район. Обаче не прави самопочистване та въпроса ми е ако го вържа на другото място предназначено за стаен термостат дали прави периодочното самопочстване?
Първоначално го настройката беше ON/OFF при достигане на желаната температура,но може би не по-добре затова в момента съм я настройл да минава в модулация при достигане на зададената температура от стайния термостат. Ще покарам така известно време и ще пиша резултата. Знам че и в модулация пропуска почистването,но ще го мисля ако реша да остане така.

Друг проблем ми е че не мога да вдигна Т на водата повече от 52 градуса при С07 7,0 и U07 1950. Ако затворя радиаторите и бойлера от 1вия етаж започва да вдига до 65. Температурните газове са 140-160.
Дали има значение това че системата ми я направиха отворена?

Знам,че отговорите на накои от въпросите ми може да го има назад в темата,но не мога всяка вечер да отделям по час и половина докато прочета всичките 22 страници! Благодаря предварително за отговорите Ви!
Последна промяна от teodor7192(стар) на чет ное 24, 2016 9:45 pm, променено общо 2 пъти.
toto1221 - специалист
Не е ползвам на автоматичен,паля е на на автоматичен ПОСЛЕ след около половин един час е пускам на 1 степен и температурата не спада под 55,56,57 а понякога дори се покачва от зададената от мен 65 и изключва и пак включва
ivo_steel - специалист
Здравейте , колеги !
От скоро и аз се сдобих с въпросната камина 25 кв +. ... и проблемите не закъсняха . Първо имах доста разправии с инсталатора докато дойде да я настрои , но да не се отклоняваме сега от темата . Вчера дойде въпросния "инсталатор" , разгърна една инструкция още с влизането и започна да настройва .... Както и да е изтърпях го , въпреки че не можа да ми даде адекватни отговори на въпросите, които му зададох ,камината запали (от втория опит) ,започна да си работи уж нормално , аз му платих на човека ,въпреки уж "безплатния пуск" ,ама не ми се разправяше ,викам си : "Хайде здраве да е ,дано да нямам проблеми ." Да ,ама НЕ вчера след като си тръгна човека ,камината работи около 9 часа безпроблемно,изгори ми малко над чувал пелети ... спрях я в 00:00 ч. Тази сутрин ,отново не запали от първия път и даде грешка 12 , просто късно възпламенява (малко и идва първоначалната доза) и го отчита като неуспешно палене , както и да е от втория опит запали ,и точно след като спря да мига индикатора за включване ,в този момент вентилатора затихна, спря подаването на пелети и ми изписа грешка Er 8 . Обадих се на инсталатора ,той по телефона ме насочи да вляза в сервизното меню , увеличих времето за първоначалното подаване на пелети (нали защото не палеше от първия път) , почистих аз камината , включих я пак , запали тоя път ,но отново излезе грешка Er 8 ,и така няколко пъти .... Забелязах че го прави в момента когато водата стане 49-50 гр. и помпата като се включи , дали има връзка с това не знам. Днес изчетох темата дори влизах в сервизното меню сменях P25 на 1 и 0 , понеже беше на 2 , но все същото прави. Въпросния "инсталатор " ми каза че вентилатора ми бил за смяна и сега ще го чакам чак в сряда да дойде ,а зимата чука на вратата , с малко дете сме, жената ми мели сол на главата ,все пак наринахме не малко пари ,а след 8-9 часа работа да излезе дефект във вентилатора и то не по време на работа , а при следващо включване не ми се вярва .... Друг ще е проблема според мен , и затова се обръщам към вас ,ако някой се е сблъсквал с тази грешка , ще съм благодарен да сподели :)
andy_forresite - майстор
toto1221 написа:
Не е ползвам на автоматичен,паля е на на автоматичен ПОСЛЕ след около половин един час е пускам на 1 степен и температурата не спада под 55,56,57 а понякога дори се покачва от зададената от мен 65 и изключва и пак включва
Я присъедини 20 киловата радиаторЕ като Теодор, пък да видим дали ще изгасне по температура.

Иво, върти ли този вентилатор или инсталаторът се чуди как да те омагьоса докато самия той се донесе до вас и се напъне да разбере къде е проблемът?
ivo_steel - специалист
Иво, върти ли този вентилатор или инсталаторът се чуди как да те омагьоса докато самия той се донесе до вас и се напъне да разбере къде е проблемът?[/quote]

Вентилатора си върти при запалването , но точно преди да излезе грешката спира да върти и шнека спира да подава пелети ,след това като влезе в режим OFF , пак си върти нормално ...
tysonlkr - специалист
ivo_steel в началото на темата има инсталаторската книжка с настройките. Според мен има грешка в настройките.
Докато чакаш инсталатора да дойде провери си всички параметри дали са като в книжката и след това оптимизирай.
ivo_steel - специалист
tysonlkr написа:
ivo_steel в началото на темата има инсталаторската книжка с настройките. Според мен има грешка в настройките.
Докато чакаш инсталатора да дойде провери си всички параметри дали са като в книжката и след това оптимизирай.
Точно това направих , първо направих тестовете на изходните устройства от TP 12 ,вентилаторите си въртят няма проблеми , след това нагласих всички параметри както са по книжката , но сега започна да прави друг проблем ... шнека започва да пуска пелети постоянно без да спира и става мазало ,още в режим на запалване ,след това натискам режим OFF , но продължава да си хвърля пелети и докато не я изключа от захранването не спира да пълни ,след като я включа отново към мрежата ,си довършва режима на изключване без проблем .... Като се замисля и преди като ми изкарваше грешка 8 също се случи на два пъти да остане отворен шнека .Вероятно и сега ще си излезе същата грешка ,просто шнека в момента изпреварва събитията. Може би ми се е случил бъгнат контролер ......
toto1221 - специалист
Вижте какво сеслучва при мен вече нямам обяснение това е в режим на работа 3 радиатора без термоглави 60 на 170,пламъка е минимален едва се вижда но не гасне изгорелите газова 120-130 горивен цикъл 10 сек.

Прикачен файл

_20161126_174209.JPG

Прикачен файл

_20161126_174108.JPG

Прикачен файл

_20161126_174018.JPG
Raij - специалист
Чистил ли си я от миналата година обстойно както Grants е показал. Някой беше писал че при непочистена се дигали градусите. Аз съм на 2 месеца с моята и не мога да коментирам. Миналата зима ако е работила добре значи си за майстор.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: