• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GalinBelos - специалист
От снимките виждам, че са сухи и може би като загреят малко се получава някакво разширение и от там утечка на реотана към корпуса и защитния проводник
Е как ги гледате тия снимки ? На мен нищо не ми излиза .
DMN - майстор
GalinBelos написа:
Да, не излизат вече. Следях темата от началото на включването на втория питащ, а тогава излизаха.
preslav - майстор
GalinBelos написа:
От снимките виждам, че са сухи и може би като загреят малко се получава някакво разширение и от там утечка на реотана към корпуса и защитния проводник
Който гледал-гледал, Мара вдигна гащите! Шегувам се разбира се. И на мен ми се видяха сухи нагреватели, което ми е малко странно като решение, но май е факт. Допускам единият нагревател да се е пукнал и когато се нагрее малко реотанът да корпуси. Зарязвам темата защото явно питащият е намерил вече решението.
erg - помощник
Здравейте, съжалявам за закъснението! Не съм си бил дузпата, не си бях вкъщи през последните дни, а и нямам интернет на телефона.
kozl написа:
Прави ли проба само с другия нагревател?
hidrazin написа:
Аз не питам за какъв работен ток са - 25-40-63А... са а за колко милиампера. Вероятно едната е за 300mA а другата за 30mA и като гледам какво е написал питащия е само за болера. Това означава че в жилището няма ДТЗ на контактите. Къде ти отидоха снимките на таблото? Я кажи какво пише на двете ДТЗ-та.
Другият нагревател поработи 94 секунди и пак същата история, само дето този път не чух припукването, макар че на два пъти се ослушвах.
Не знам колко милиампера правят, но пише 0,03А. На ДТЗ-та пише:
N°1 PF6 - 25/2/003
N°2 PF6 - 40/2/003
Всичко минава през ДТЗ-та, включително и контактите. Интересното е, че бойлерът се нуждае и от двете ДТЗ-та за да бъде захранен. При изключено само едно ДТЗ (независимо кое), той не работи. Другите консуматори си работят и с едно ДТЗ. Бойлера ще го "мъчим" утре, ако не то другия weekend. Не разбрах какво стана със снимките, качих ги наново и пак не ги показва. Затова ги качих на друг сайт:
https://postimg.org/gallery/1q3abgbmm/
Последна промяна от erg на съб ное 26, 2016 12:35 am, променено общо 1 път.
muhala - майстор
Казваш, чв бойлера работи само при включени две дзт-та. Да не би да взимаш фаза от едната, а нула от другата ? Би трябвало да изключи веднага...
hidrazin - майстор
erg написа:
... всичко що е ток и вода, кабели и тръби, стени и джамове, е сложено от строителя. Ся не вярвам да са чак пък бунаци, все пак са профешуоналисти....
Е колко пъти да повтарям? Тези са поредните строители льохмани.
Четейки написаното от теб:
-пада дясната ДТЗ дето е 40А и 30mA на изключване
-за да работи бойлера тока минава и през двете ДТЗ-та
-тока минава и през башон 2
-"бойлерът се нуждае и от двете ДТЗ-та за да бъде захранен, докато другите консуматори си работят и с едно ДТЗ"
От всичко това мога да си направя извода че са ти сътворили неръкотворно табло. :lol:
Демек дясната ДТЗ (черноглавия 40А) ти се явява като общо ДТЗ за цялото табло и за него са закачени всичките горни башони.
Обаче някой малоумник е решил да сложи отделно ДТЗ за бойлера и хоп, свързал го за башон номер 2.
Да ама башон номер 2 вече минава през едно ДТЗ 30mA (дясното).
Сега се оказва свързан през още едно ДТЗ 30mA (лявото).
В крайна сметка пък тока на утечка от всичките кръгове дето са свързани към дясното ДТЗ се добавя и тока на утечка и от бойлера.
То затова и пада дясото ДТЗ дето е главно - при него токовете на утечка са много повече отколкото през лявото дето храни само бойлера.
Но пък ме смущава друго - защо дясното ДТЗ не пада веднага а бойлера успява да поработи 1-2 минути???
:partyman:
P.S. Дано до тук да си разбрал че тези черноглавите не са точно башони а защити.
Те не изключват от претоварване, къси съединения ... а от токове на утечка (лоша изолация).
drastar - специалист
Отвори таблото и направи няколко снимки, да видим какво са сътворили вътре.
zz_stefanov - майстор
hidrazin написа:
erg написа:
... всичко що е ток и вода, кабели и тръби, стени и джамове, е сложено от строителя. Ся не вярвам да са чак пък бунаци, все пак са профешуоналисти....
Е колко пъти да повтарям? Тези са поредните строители льохмани.
Четейки написаното от теб:
-пада дясната ДТЗ дето е 40А и 30mA на изключване
-за да работи бойлера тока минава и през двете ДТЗ-та
-тока минава и през башон 2
-"бойлерът се нуждае и от двете ДТЗ-та за да бъде захранен, докато другите консуматори си работят и с едно ДТЗ"
От всичко това мога да си направя извода че са ти сътворили неръкотворно табло. :lol:
Демек дясната ДТЗ (черноглавия 40А) ти се явява като общо ДТЗ за цялото табло и за него са закачени всичките горни башони.
Обаче някой малоумник е решил да сложи отделно ДТЗ за бойлера и хоп, свързал го за башон номер 2.
Да ама башон номер 2 вече минава през едно ДТЗ 30mA (дясното).
Сега се оказва свързан през още едно ДТЗ 30mA (лявото).
В крайна сметка пък тока на утечка от всичките кръгове дето са свързани към дясното ДТЗ се добавя и тока на утечка и от бойлера.
То затова и пада дясото ДТЗ дето е главно - при него токовете на утечка са много повече отколкото през лявото дето храни само бойлера.
Но пък ме смущава друго - защо дясното ДТЗ не пада веднага а бойлера успява да поработи 1-2 минути???
:partyman:
P.S. Дано до тук да си разбрал че тези черноглавите не са точно башони а защити.
Те не изключват от претоварване, къси съединения ... а от токове на утечка (лоша изолация).
+1 отне ми думата :)
kozl - майстор
Отговор от празноглав строител, льохман :ops:
Викай тъста да ти пресвърже връзките в апартаментното табло. И дано и той не е льохман и да се чуди коя жица де - да вдене. Едно е ясно проблем има в таблото и той вече излезе наяве. Обичайно в проектите срещам 2 - 3 ДТЗ в едно ап.табло. Едно ДТЗ обслужва няколко кръга. Щях да постна някоя схема, но точно тези дни се повреди хард диска на лапатопа и още не съм си възстановил съдържанието.
А льохманския проблем не е само в строителите, той е национален. Почити всички сме приФанали безотговорност и неосъзнателно страдаме и от собствената си безотговорност и от проявена отговорност :shock: Защото отговорните ги :axe: , докото осъзнават отговорност, а за безотговорните нема смисъл от :axe: , те вече са обръгнали. :roll:
zz_stefanov - майстор
kozl написа:
Отговор от празноглав строител, льохман :ops:
Викай тъста да ти пресвърже връзките в апартаментното табло. И дано и той не е льохман и да се чуди коя жица де - да вдене. Едно е ясно проблем има в таблото и той вече излезе наяве. Обичайно в проектите срещам 2 - 3 ДТЗ в едно ап.табло. Едно ДТЗ обслужва няколко кръга. Щях да постна някоя схема, но точно тези дни се повреди хард диска на лапатопа и още не съм си възстановил съдържанието.
А льохманския проблем не е само в строителите, той е национален. Почити всички сме приФанали безотговорност и неосъзнателно страдаме и от собствената си безотговорност и от проявена отговорност :shock: Защото отговорните ги :axe: , докото осъзнават отговорност, а за безотговорните нема смисъл от :axe: , те вече са обръгнали. :roll:
Може да има и 10 ДТЗ в едно табло, но никой кадърен по проект няма да ти ги върже последователно. Както ти се изказа по горе, че трябва да се спестят едни пари и тук са наели сигурно да ги навърже някой дето не му е това работата.
Ежедневно ми се налага да се занимавам с последствията от действията на зидари, картонаджии, мебелисти и др. дето са се правили на електротехници
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Паднал бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: