Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:drinkers: Ще изтрая .
geniya - специалист
Ето размерите отвън обаче.

Прикачен файл

vrata U22.jpg
vrata U22.jpg (37.58 KиБ) Видяна 1588 пъти
magvt - специалист
Може ли заради ниско налягане или нещо от сорта да връща и при махане на гъвкавия шнек леко да припушва на обратно

досега не съм виждал да пуши от там като го махна

виждам че пушека от комина рязко пада надолу което говори за ниско налягане, но се зачудих днес
filmatoplo - майстор
geniya написа:
Ето размерите отвън обаче.
Благодаря Гений оценявам помощта ,и колегата Джудас като даде и вътрешни направо ще съм Шес :) .
шоп - майстор
magvt написа:
Може ли заради ниско налягане или нещо от сорта да връща и при махане на гъвкавия шнек леко да припушва на обратно

виждам че пушека от комина рязко пада надолу което говори за ниско налягане, но се зачудих днес
Ако комина отговаря на тягата на котела, която производителят е упоменал в техническите характеристики на котела и котела е почистен - атмосферното нялягане няма никакво значение.
magvt - специалист
Комина е зидан външен, височината е над билото, досега не съм имал проблеми и като видях да връща през тръбата се стреснах, затова питам дали е нормално, навън е мъгливо цял ден и като гледам пушека пада между двете къщи
шоп - майстор
Това, че досега не е имало проблеми автоматично не означава, че комина е съоразмерен с котела :)
Проверете дали котела е 100% почистен.

П.П. Комин се изчислява много трудно и за да сме сигурни в тягата му обикновенно се преоразмерява. Фактори са: височина, сечение, съпротивление, разлика в температурите, вятър, локално съпротивление при заустването на котела и много други фактори.

за пример мога да посоча, е 5 метра комин изграден от гладки неръждаеми тръби Ф 150 може да има повече тяга от 10 метра комин, иззидан от единички, не измазан със сечение 200х200мм :x
filmatoplo - майстор
Има го това понякога ,нарушават се някой закони на физиката .
magvt - специалист
сега слизам от покрива, излязоха 2-3 шепи сажди долу в ревизията но продължава да пуши, даже при гасенето като тръгва да продуква през тръбата излизаше почти целия пушек

чакам да угасне за да ровя долу в кюнците и ако там няма запушено не знам какво да го правя

през дупката на ревизията като си сложа ръката дърпа, остава да е нещо вътре по
дупките
Последна промяна от magvt на съб ное 26, 2016 3:46 pm, променено общо 1 път.
nandrolon - специалист
magvt написа:

Не оставяй да ти свършат пелетите , щом нямаш добра тяга.

А ако пушека е надолу , налягането трябва да е високо...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: