Всичко за дърводелството
Kumay - майстор
Разликата в двете фрези на Макита е огромна.
3709 е по-слаба, няма намаляване на оборотите и работи с фрезери с опашка САМО 6 мм.
RT0700C е с метален корпус, здрава основа, доста мощност и цанги 6 и 8 мм. След време може да решиш да добавиш други основи - за работа под ъгъл или оберфреза.
Тези от линка явно не са виждали RT0700C на живо - ролковия водач не върви с машината. Има го когато е комплект с трите основи - RT0700CX2.
EDI - майстор
Еднозначно 0700 без да се замисляш.Дори ти препоръчвам комплекта, ако имаш бюджет.Аз освен големия МАКАЛИСТЪР имам 900 ватовия комплект ДЕВАЛТ с двете бази и с него вече върша повечето неща.Едната база я слагам на плот, другата е подвижна.
wanderer - специалист
Kumay написа:
Разликата в двете фрези на Макита е огромна.
3709 е по-слаба, няма намаляване на оборотите и работи с фрезери с опашка САМО 6 мм.
RT0700C е с метален корпус, здрава основа, доста мощност и цанги 6 и 8 мм. След време може да решиш да добавиш други основи - за работа под ъгъл или оберфреза.
Тези от линка явно не са виждали RT0700C на живо - ролковия водач не върви с машината. Има го когато е комплект с трите основи - RT0700CX2.
  • абсолютно е така, отчитам ги тези минуси на малката. по скоро чуденето ми беше, ако малката макита ще има потенциала да прави едно окантване само, има ли смисъл от голямата? от друга страна работата двата диаметъра цанги за мен е голям плюс. каквото и да предпочита не смятам да надграждам, поне на този етап. работата ми с оберфреза е по скоро спорадична отколкото честа. ..имам още малко време да се почудя. пък и зависи окончателно дали ще ми потвърдят покупката на спаркито. не че е лошо, дори и аз нямам голяма яснота защо искам да я сменя :-D :-D
themask - специалист
EDI написа:
Еднозначно 0700 без да се замисляш.Дори ти препоръчвам комплекта, ако имаш бюджет.Аз освен големия МАКАЛИСТЪР имам 900 ватовия комплект ДЕВАЛТ с двете бази и с него вече върша повечето неща.Едната база я слагам на плот, другата е подвижна.
EDI, аз нали си взех като твоя девалт... Въпросът ми е - като го ползваш за маса с фиксираната база, какво се случва, ако трябва да ползваш 1/2 фрезери?
EDI - майстор
А, ДЕВАЛТ-А не го монтирам на голямата маса.За него имам едно подвижно съоръжение :lol:.От едната страна е монтирана дрелката барабанен шлайф, а от другата слагам малката фреза.Бях снимал съоръжението в темата за самоделните шлайфане.
wanderer - специалист
и аз нямам амбиции за сериозна маса към този момент. старата фреза е почти продадена, и май ще има повод за радост :-D . малко превантивно имам 2 въпроса свързани с макита RT0700C .
1 - относно различните основи - тук в българия може ли да се поръча при интерес някоя от тях?
2 - комплект прилични фрезери за 8 мм. цанга. знам че е написано из темите доста, но ако някой се сеща за нещо свястно и актуално към момента - моля.
cvetomir_77 - специалист
wanderer написа:
и аз нямам амбиции за сериозна маса към този момент. старата фреза е почти продадена, и май ще има повод за радост :-D . малко превантивно имам 2 въпроса свързани с макита RT0700C .
1 - относно различните основи - тук в българия може ли да се поръча при интерес някоя от тях?
2 - комплект прилични фрезери за 8 мм. цанга. знам че е написано из темите доста, но ако някой се сеща за нещо свястно и актуално към момента - моля.

За това попитай "Kumay"
Аз имам почти целия комплект на фрезата благодарение на него.
Kumay - майстор
cvetomir_77 написа:
wanderer написа:
За това попитай "Kumay"
Аз имам почти целия комплект на фрезата благодарение на него.
Веднага си казвам! :lol:
Основите ги има и поотделно. Понякога се чака за доставка, но ги има.
Фрезерите на Makita, които са от евтината серия не са лоши. Цените са поносими за качеството. Клиентите, които ги пробваха ги предпочитат пред бошовите. Но по-добре на бройка! В комплекта едва ли всички ще влязат в употреба.
EDI - майстор
По-добре единични бройки качествени фрезери.Като начало може да си вземеш някой комплект от 8 фрезера за 20-40 лева, продават се всякакви, да си имаш.После вече според необходимостта си вземай качествени - СМТ или ФРУД да речем.Вярно са по-скъпи, ама хем са по-трайни, хем се работи много по-добре с тях.Определено си има разлика.Що се касае до БОШ-овските фрезери, много пари за средно китайско качество, СМТ и ФРУД са на сходни цени с много по-добро качество.
vladilen - специалист
а за това какво ще кажете?
http://www.tashev-galving.com/066+MKC+0 ... 0%B7%D0%B0
пише: Доставя се с цанги 6,8,12.7 мм

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: