Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Явно съм го мъчил на грешното място :))) Между фланеца и главата на горелката...е, след 2 седмици се прибирам най-накрая, и ше имам супер много свободно време да си поиграя с горелката и настройки и кво ли не :)
n.ganev - майстор
То ста на като оня виц - " Тате не Улява Ва! Бащата : Къдя? Синът - У бурканя Ва тате " #-o
Kondor1 - специалист
Днес разглеждах настройките на P1,P2,P3. Надявам се са "фабрични" (модел RB20), а не случайно попаднали. Спрямо снимките в книжката има някои странни разминавания. Може примерите да са за RB30, но все пак. Едното нещо е, че за P3 в книжката пише вентилатор 100%, цикъл 30, зареждане 4.8сек, а при мен бяха 45%, 45сек и 8.5сек. На P1 вентилаторът е на 40%, а в книжката дават 25%. Единственото обяснение е, че снимките са примерни числа колкото да обяснят коя стойност за какво е. Пробвах да измеря F.Load и изкарах 200 секунди (3:20). Казвам пробвах, защото пълних 2л шише от Кока Кола до началото на етикета - на око изглежда около 1л до там, но не съм съвсем сигурен. Та по формулата 0,075 * F.Load излиза, че трябва да пълня 15 сек на P3. Ще пада експериментиране.

Относно оня адаптер за контакт SONO със защита срещу смущения, в Практикер видях подобно нещо, но без контакт на него. Слага се в съседен контакт и дават, че защитава околните до 10м. Изглежда ми по-прилично решение, стига да работи не по-зле от другото (и човек да има свободен контакт).
geniya - специалист
Kondor1 написа:

Относно оня адаптер за контакт SONO със защита срещу смущения, в Практикер видях подобно нещо, но без контакт на него. Слага се в съседен контакт и дават, че защитава околните до 10м. Изглежда ми по-прилично решение, стига да работи не по-зле от другото (и човек да има свободен контакт).
Само да вметна защитата която я има в това китайско SONO е един варистор, който защитата единствено от пренапрежения.ДА, добре е да го има ама чак пък толкова да му вярвате.Във всяко устройство което е малко по-скъпо го има фабрично заложено, като например ТВ, компютърно захранване и т.н.Когато едно такова устройство е включено в мрежата то защитава другите около него от кратки пренапрежения, но да вземете да купувате на всяко по-скъпо устройство такъв SONO контакт или негов аналог е безмислено.
filmatoplo - майстор
:) Гения дали вече е на линия тоест до горелката . :wink: А относно инструкцията , време е както при Фероли да има таблица с настройки по подразбиране ,и който иска да си прави отклонения в определени граници .
magvt - специалист
Голямо чстене падна, както написах комина е чист, клапат нарочно я бях притворил леко за да не отива топлото в комина, отделно ми бяха дали съвет във въздуховодите да сложа нагънати ламаринки за да спра още малко топлия въздух преди да отиде към комина,

та покрай тия ламаринки и отделно където и да е имаще бял нагар който пада лесно с четката и стигам доизвода

наслагване на нагара, позадръстен тук там, слънчогледа и бонус ниското налягане - от това да е връщало назад

някой писа че и неговата връща леко което не би трябвало да го има изобщо според производителя

а дано нямам нови главоболия, ще чистя всяка седмица основно навред и ще взема дървени за проба, ако с тях е по добре ще минавам на скъпото
filmatoplo - майстор
Отвори ли капачето отпред на главата на горелката ,имаше ли пепел там ,оня ден един клиент разбра за това капаче чак сега от миналата година ,ще работи горелката - ама друг път (става дума за него) :-D
magvt - специалист
капачето го отворям всяка неделя като чистя купичката от нагар, винаги е почти пълна догоре и я смуча с прахосмукачка

и аз късно разбрах че от там духа ветилатора през дупките, явно за всичко ще се уча в движение, монтират ти нещо палят и после се опрвавяй сам
Evgeniy - майстор
geniya написа:
Само да вметна защитата която я има в това китайско SONO е един варистор, който защитата единствено от пренапрежения.ДА, добре е да го има ама чак пък толкова да му вярвате.Във всяко устройство което е малко по-скъпо го има фабрично заложено, като например ТВ, компютърно захранване и т.н.Когато едно такова устройство е включено в мрежата то защитава другите около него от кратки пренапрежения, но да вземете да купувате на всяко по-скъпо устройство такъв SONO контакт или негов аналог е безмислено.
Това не е вярно, или е вярно за защитата от мълнии и токов удар.
Дискутираното устройство е с микрокомютърен контрол, самовъзстановяващо се и сработва за 40 милисекунди при опасно високо или опаснно ниско напрежение: http://www.sono.bg//manuals/73_WP230%20W.pdf

В алиекспрес има такива за 5-6 долара за цялата къща - 40 амперови, но сработват малко по-бавно. Има и с регулиране на напреженията и времената за сработване, както и с вграден волтметър.
geniya - специалист
Да ти кажа честно това не ми се вярва да е с микропроцесор!!!!!Някакъв LC филтър ДА, варистор ДА, някакво реле което ще отвори при падане на напрежението под 200V например ДА, ама чак пък микропроцесор!!!!Ще купя едно устройство ще го отворя и ще го снимам отвътре.Направо ми звучиш като дилър.

Тук пише съвсем друго описание:
http://www.proton-bg.com/Default.asp?m= ... leID=16933

Никъде не се споменава микропроцесор!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: