Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
И на мен ми изглеждаше странно, но така пише в описанието.
Забележи, че даваш линк към пиков протектор - WP230B, докато колегите горе говорят за защита с автоматично възстъановяване WP230W.

Има няколко различни устройства:
http://www.sono.bg/index.php?category=31

Нямам нищо общо с дилърство или с тях.

Ето тези, които се настройват и се монтират в таблото
judas - специалист
judas написа:
Филме, ето какво измерих:
отгоре от канала за въжето до горелката 65мм
отдясно от канала за въжето до горелката 105мм
Имам снимка но не можах да я кача
Прикачен файл:
Прикаченият файл kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg вече не е достъпен
Измерено вътрешно - отвътре на канала за въжето.

Прикачен файл

kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg
kotel-na-dyrva-viadrus-u22-d.jpg (80.3 KиБ) Видяна 1570 пъти
Последна промяна от judas на пон ное 28, 2016 9:19 am, променено общо 1 път.
maistora1965 - специалист
magvt написа:
Голямо чстене падна, както написах комина е чист, клапат нарочно я бях притворил леко за да не отива топлото в комина, отделно ми бяха дали съвет във въздуховодите да сложа нагънати ламаринки за да спра още малко топлия въздух преди да отиде към комина,

та покрай тия ламаринки и отделно където и да е имаще бял нагар който пада лесно с четката и стигам доизвода

наслагване на нагара, позадръстен тук там, слънчогледа и бонус ниското налягане - от това да е връщало назад

някой писа че и неговата връща леко което не би трябвало да го има изобщо според производителя

а дано нямам нови главоболия, ще чистя всяка седмица основно навред и ще взема дървени за проба, ако с тях е по добре ще минавам на скъпото
Ако гориш само слънчоглед се приготви да чистиш котела основно всяка седмица ,аз моя го чистя всяка неделя а пък кюнците веднъж на две седмици.Със скъпите пелети този проблем изчезва те затова са и двоино по скъпи :-D
n.ganev - майстор
Да, но със скъпите дето лятото са ефтини сега чистя котела на 30 дена а комина веднъж годишно - септември.
maistora1965 - специалист
n.ganev написа:
Да, но със скъпите дето лятото са ефтини сега чистя котела на 30 дена а комина веднъж годишно - септември.
Съгласен аз почти се бях отказал от слънчогледа но като отидох да проверя цената и ми казаха 140 без ддс и не можах да устоя и затова днес с ангина две цинкови кови пепел ат котела и кюнците ама каво да се прави немотия :cry:
gnt69 - майстор
Аз моя го чистя на 3 седмици или месец. Горя само слънчоглед. Иначе през 2-3 дни изхвърлям 2-3 фараша пепел от пепелника. И аз се бях зарекъл да взема дървестни но се отказах. :partyman:
Kondor1 - специалист
geniya написа:
Да ти кажа честно това не ми се вярва да е с микропроцесор!!!!!Някакъв LC филтър ДА, варистор ДА, някакво реле което ще отвори при падане на напрежението под 200V например ДА, ама чак пък микропроцесор!!!!Ще купя едно устройство ще го отворя и ще го снимам отвътре.Направо ми звучиш като дилър.

Тук пише съвсем друго описание:
http://www.proton-bg.com/Default.asp?m= ... leID=16933

Никъде не се споменава микропроцесор!
И мен ме съмнява да е с микропроцесор. Микропроцесорът може да реагира в микросекунди, но измерването на напрежението е друго нещо. Не веднъж се случват реклами от тоя тип - това е с микропроцесорно управление, чудеса на техниката. Накрая излиза, че продавачът на стоката ползва PC "с микропроцесор" и оттам идва. В кръга на шегата, но не много далече от истината.
gnt69 - майстор
Kondor1 написа:
geniya написа:
Да ти кажа честно това не ми се вярва да е с микропроцесор!!!!!Някакъв LC филтър ДА, варистор ДА, някакво реле което ще отвори при падане на напрежението под 200V например ДА, ама чак пък микропроцесор!!!!Ще купя едно устройство ще го отворя и ще го снимам отвътре.Направо ми звучиш като дилър.

Тук пише съвсем друго описание:
http://www.proton-bg.com/Default.asp?m= ... leID=16933

Никъде не се споменава микропроцесор!
И мен ме съмнява да е с микропроцесор. Микропроцесорът може да реагира в микросекунди, но измерването на напрежението е друго нещо. Не веднъж се случват реклами от тоя тип - това е с микропроцесорно управление, чудеса на техниката. Накрая излиза, че продавачът на стоката ползва PC "с микропроцесор" и оттам идва. В кръга на шегата, но не много далече от истината.
Туй е туй.

http://www.sono.bg//index.php?id=75&category=31

Но не е онуй.

http://www.sono.bg//index.php?id=73&category=31
an1id - напреднал
Здравейте, колеги
Колко е средно живота на запалките на горелките Грейко? Замислям се да си взема една резервна вече, в случай , че нещо изгори сегашната. Втора година се пали по два - три пъти на ден с нея и да не би вече да е на ход... Каква цена приблизително , за ориентиране и от къде може да се закупи?

Поздрави !
Kondor1 - специалист
Не мисля, че ще изгори толкова бързо. Ако имаш печка с реотани и работи 10-15г изненадваш ли се?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: