• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vasko stanev - помощник
(скоро ще кача снимки)

Здравейте, имам баня в апартамент в София, който ще се преоборудва от офис на жилищен (ще го давам под наем) и банята е била ползвана за склад - в плочките са били закрепвани етажерки. Сега всичко трябва да се сменя, включително и част от пода, където няма плочки, а само тръба.

Нямам опит и се чудя как да намеря човек, който да е точен, да не е ром, да може да започне до две седмици и как да се подсигуря да не е само на "добра дума" а да имам писмена гаранция, за да не стане след две години да им протече на съседите и да се окаже, че човека вече е неоткриваем. Плочките трябва да са по-евтино решение, защото все пак няма да живея аз там, но и да не са твърде евтинджийски, да са по-убит цвят за да не стои грозно ако се зацапат - трябва ми съвет къде да търся плочки, които да са издръжливи и да са сносни.

Помещението е близо 4 на 2.5 метра, към 2 метра високо.

Бюджета е над 1 000.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
4 / 2,50 е прекалено дълго за баня (+wc) под наем. Помисли за някакво преграждане с резултат перялно полу помещение. Ще го направиш с парите спестени от плочки
1000лв са смешни за баня. Само казвам
Все пак, колко е високо помещението?
chapara - майстор
vasko stanev написа:
(скоро ще кача снимки)

Нямам опит и се чудя как да намеря човек, който да е точен, да не е ром, да може да започне до две седмици

Бюджета е над 1 000.
За такъв кратък срок, в тези месеци мисля че не можеш да намериш човека с твоите изисквания. Хората с твоите изисквания имат опашка от клиенти :wink: Ще трябва да си избереш на коя опашка да се наредиш :wink: Хем го казвам на майтап, ама си е все пак баш така :roll:
И наистина бюджета...над тези пари които си посочил е нещо в безкрайността ли? Приеми поста ми не като заяждане или нападка, просто коментирам :wink: :)
alsted - майстор
"Работя бързо, качествено и евтино. Вие можете да изберете две опции." :wink:
... често срещан "подпис" в мрежата ... за съжаление абсолютно актуално :!: Другия начин за обяснение - "с трици маймуни не се ловят". Наемателите не растат в тикви. Те също търсят качествени квартири ... в зависимост от бюджетните си възможности. Рискуваш, инвестираш смело и се надяваш да се оправдае инвестицията или тънко замазваш положението и се кръстиш да попаднеш на зорлии :)
vasko stanev - помощник
:)

Мисля, че случих на майстори, ремонта си върви и досега са отишли няколко хиляди - баня, циклене на паркет, освежаване на стени, къртене на плочки от баня и стара кухня, извозване на отпадъци, оборудване за ремонтираните помещения. Шефа на майсторите ми дава периодично отчет, ходя на оглед да проверявам често (доколкото разбирам от свършена работа), обещан ми е документ за гаранция веднъж щом приключим.

Цикленето е интересно - разбрахме се да се ползват трици от изцикления паркет за да се запълнят някои "фуги", понеже апартамента е мн. стар. В банята три дни само са къртени плочки и са строшили две къртачки - оказва се, че плочките са лепени с някакво извънредно здраво лепило.

Свърши ли се цялата работа, живот и здраве ще кача снимки. :)
vasko stanev - помощник
Ако някой се интересува: 1 година и 10 бона по-късно (според майстора само 7) апартамента е ремонтиран с нова баня, освежени стени, пренареден за 700лв паркет, и три месеца скандали с централносифийски хрантутници, чиято представа за работен ден е да лежат на дивана в очакване на пари от наематели и да се впрягат на майсторите ми за всеки по-лек шум. Майстора с непостоянна пригада, днес водопроводчика е тук но го няма жичкаджията, утре трима души е трябвало да боядисват но не си вдигат телефоните... Докато в същото време навън тече ремонта на Фъндъка на Руски паметник и нямаше къде да се паркира, върви наемай хамали, па асансьора е на 70 години и не ни даваха да го ползваме... купон :vom: :vom: :vom: :vom: :vom: . Най-хубавото беше когато дойдоха една редица хора да ми обясняват колко съм се бил минал.

Нооо сега нещата са нормални. Поне да кажа че съм научил нещо но какво може да се научи от подобни свинщини? С фирма би било 14 бона, се разправя.

Живеем и пеем. :rolleyes:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Благодаря, че се отчете. Късмет и успех нанататък!
nikolov333 - майстор
Само не разбрах, получи ли документ за гаранциите и издадоха ли ти документи за разходите.. :drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
nikolov333 написа:
Само не разбрах...... :drinkers:
Що се заяждаш :? :drinkers:
vasko stanev - помощник
Хвърчащи листчета съм получил. "Баш" "Майстора" имаше българско и турско име, три телефона, пет номера, безкрайни постановки. Три месеца за един-единствен апартамент! И това е човек, който ми е препоръчан с най-големи похвали от познат, на който съм имал доверие, при него си бил изкарал първите пари, семеен приятел им бил... да не знаеш вече накъде да се обърнеш, на кого да вярваш, има ли въобще нормални майстори в тая страна, после познати използват случая да те насолят че си дал пари и всеки е от умен по-умен...

Българска работа в пълния смисъл на тези думи.
  • 1
  • 2

Тема "Съвети за ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: