Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
an1id написа:
...Замислям се да си взема една резервна вече, в случай , че нещо изгори сегашната....
107 лв. е известната на мен цена.
Нормално е да се обърнеш към този, който ти я е доставил, монтирал и съответно я поддържа в гаранционния срок.
Той може би си държи на склад по някоя бройка?
Наблюдението ми е, че не горят чак толкова често.
Kondor1 - специалист
Някой има ли близък поглед над тия термостати:

http://www.water-technic.com/staen-sedm ... 0rf-p1992/

http://www.water-technic.com/sedmichen- ... lrf-p2914/

На външен вид оранжевия изглежда по-хубав, но функционално може да му липсва нещо. Изброили са екстрите им малко като за реклама. Синия сякаш има 3 копчета, спрямо 2 :)
Evgeniy - майстор
"Синия":
Обхват на настройка на температурата: 5°C ÷ 35°C, през 0,5°C
Обхват на визуализираната температура на дисплея: 5°C ÷ 45°C, през 0,5°C

"оранжевия":
Настройка на температураta с точност до ±0.2°C
Промяна на настройкита на хистерезиса

Това са най важните параметри. Първият ти показва и се настройва през 5 десети. т.е. хистерезис 1 градус. При втория е +/-0.2, т.е. 0.4.
filmatoplo - майстор
Точно само с тези двата термостата работя ,синия е с една идея повече функции . :)
Стоян Петришки - специалист
Kondor1 написа:
Някой има ли близък поглед над тия термостати:

http://www.water-technic.com/staen-sedm ... 0rf-p1992/

http://www.water-technic.com/sedmichen- ... lrf-p2914/

На външен вид оранжевия изглежда по-хубав, но функционално може да му липсва нещо. Изброили са екстрите им малко като за реклама. Синия сякаш има 3 копчета, спрямо 2 :)
аз ползвам оранжевия една година и съм доволен. Рабори коректно и безотказно има всичко което ти е необходимо
filmatoplo - майстор
При синия можеш да настройваш няколко дневни различни температури в избрано от теб време .
gnt69 - майстор
Аз имам синия от година и съм доволен. Третото копче е против замръзване бързо копче. Автоматично задава температура на включване под 5 градуса ако отсъстваш или когато жената проветрява по 1-2 часа. :partyman:
judas - специалист
filmatoplo написа:
При синия можеш да настройваш няколко дневни различни температури в избрано от теб време .
Фил, изряза ли вратата на Виадруса?
togo - специалист
Скоро някой беше питал за ел. термоглави.Понеже купих две(от които едната спря да работи почти веднага, а аз изгубих касовата... :-D ) SPARmatic Comet -това е марката -мога да кажа следните разлики от механичните.Първо , без значение от промяната в температурата на котела, термоглавата държи абсолютно точно зададените градуси.Това го казвам ,понеже механичните(Овентроп),при еднаква темп. също държат точно температурата, но когато повече термоглави затворят, т. на водата се качва в котела и в тези стаи, където още не са затворили става определено по -топло. С електронната това го няма.Тя затваря точно на градуса и отв. точно под градуса.Освен това отваря и затваря на един път(изведнъж), а не плавно, като механичните.Това което не ми харесва, е че не можеш да настроиш няколко различни температури на ден . Има само една -на комфорт(топло) и една енергоспестяване(хладно).Тях можеш да ги направиш по свое желание и до 4 пъти на ден да се редуват.Това добре но аз исках да мога един ден (делничен ...)на настроя една темп. , а друг( например уикенд) друга...Само това не ми харесва.За съжаление на много малко от предлаганите в разни сайтове глави има напълно ясно и подробно описание на функциите, за да може някой , който никога не е имал ел. т-глава , да разбере всичко.
Впрочем щях да взема Херц(не че и знам точните функции) но за нея ми трябва и адаптер.
Miro4774 - специалист
Разхода ми се подобри. Сега гори около 23 кг. пелети на 12 часа. Като говорим за къща не изолирана само на тавана имам изолация и на някой стени. За 240 кв. мисля, че е добре и топло. Мерси на колегите където се отзоваха. Трябва да взема само търнометър да видя колко градуса е комина, че сега на пипане не ми се срува повече от 130 градуса.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: