Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Разхода ми се подобри. Сега гори около 23 кг. пелети на 12 часа. Като говорим за къща не изолирана само на тавана имам изолация и на някой стени. За 240 кв. мисля, че е добре и топло. Мерси на колегите където се отзоваха. Трябва да взема само търнометър да видя колко градуса е комина, че сега на пипане не ми се срува повече от 130 градуса.
Припомни какво точно направи и с какви перети си, моля те.
Стоян Петришки - специалист
Даите предложение за отопление на 70 кв апартамент. За толкова малка площ си мисла за пелетна камина и за това питам дали някои знае нещо за камината на греико. Става въпрос за цена, параметри, със какви пелети работи . Всякаква информация ще ми бъде полезна :yawinkle:
Miro4774 - специалист
Котела има ламарина вътре с изход към задната му страна около 10 см. В самите въздухоотводи има закривени ламарини така наречените турболатори, между ламарината и водната риза има още една ламирана която прегражда така, че след като топлината отиде на зад да я спира още веднъж. Настройките са ми 8.5/45/46 4.2/45/44 2.5/45/42 отначало работи на п3 след това започват термо главите да затварят и намаля степените. Горелката на 78 градуса помпата на 60г. модулация 10/5/0 Ако имам късмет догодина външна изолация и ПВЦ дограма. Горя само иглолистни пелети защото от слънчогледа трябва много да се чисти и няма много голяма разлика в цената. Контролира се от стаен термостат. Преди тези настройки умряхме от студ и гореше по 5-6 чувала на 24 часа.
Стоян Петришки - специалист
Miro4774 написа:
Котела има ламарина вътре с изход към задната му страна около 10 см. В самите въздухоотводи има закривени ламарини така наречените турболатори, между ламарината и водната риза има още една ламирана която прегражда така, че след като топлината отиде на зад да я спира още веднъж. Настройките са ми 8.5/45/46 4.2/45/44 2.5/45/42 отначало работи на п3 след това започват термо главите да затварят и намаля степените. Горелката на 78 градуса помпата на 60г. модулация 10/5/0 Ако имам късмет догодина външна изолация и ПВЦ дограма. Горя само иглолистни пелети защото от слънчогледа трябва много да се чисти и няма много голяма разлика в цената. Контролира се от стаен термостат. Преди тези настройки умряхме от студ и гореше по 5-6 чувала на 24 часа.
колко киловата ти беше горелката ? и колко градуса ти е наклона на шнека
Miro4774 - специалист
20 ка 60 градуса е горе долу.
Miro4774 - специалист
Мисля и по натам да слагам и ел. термо гвави, че в някой помещения никой не влиза. Мойте затрварят много бавно.
filmatoplo - майстор
Габрово режат опашките на котките за да влизат по бързо през вратата ,че топлото ще излезе . :lol:
filmatoplo - майстор
judas написа:
filmatoplo написа:
При синия можеш да настройваш няколко дневни различни температури в избрано от теб време .
Фил, изряза ли вратата на Виадруса?
Сега на 5 ти Декември :wink: колко см има от долу ,помня че беше около 1 см ,там има ръб на вратата и между него горелката е толкова .Това е важно за да не опира в скарата на котела .
Miro4774 - специалист
Моята котка спеше на радиатора мината зима ахахахах

Прикачен файл

IMG_4347.PNG
geniya - специалист
filmatoplo написа:
judas написа:
filmatoplo написа:
При синия можеш да настройваш няколко дневни различни температури в избрано от теб време .
Фил, изряза ли вратата на Виадруса?
Сега на 5 ти Декември :wink: колко см има от долу ,помня че беше около 1 см ,там има ръб на вратата и между него горелката е толкова .Това е важно за да не опира в скарата на котела .
Филме, какъв 5 ти Декември?
Дадох ти размери на отвора на врата с които горелката е лееко нагоре от скарата с цел да има възможност да събира повече отпадък под нея.Къде го измисли този 1см.?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: