Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Габрово режат опашките на котките за да влизат по бързо през вратата ,че топлото ще излезе . :lol:
Да някога имах един чер котак Пенчо и беше с отрязана опашка но откакто минах на електронни глави е друга бира. От онзи ден махнах лидълските / вече са свободни 8бр / и монтирах тези https://bauhaus.bg/elektronna-termoglava-eq3
Miro4774 - специалист
Какво им е било на лидълските?
Evgeniy - майстор
Браво, интересни са. Продължавай да провокираш с интересни идеи не само мен :).

Във връзка със суспенда - ето след 1 час и 5 мин. как изглежда:
Прикачен файл:
IMG_20161128_213205.jpg
Това е комбинация от реторта и BMG - без вентилатор, но с малко подаване през 90 сек.

Иначе термоглавата с изнесен сензор се справя много добре особено с удължения суспенд без гаснене и палене на горелката

Прикачен файл

Capture.PNG
Capture.PNG (30.71 KиБ) Видяна 1861 пъти
n.ganev - майстор
Какво им е било на лидълските?
Нищо - просто обичам да експериментирам. Минал съм през стайни термостати, ел.. ТГ Rondostat, SALUS,Лидл сега тези- малки играчки за пораснали момчета - то е същото и със пушките тръгнах от ИЖ26, после се задомих с ИЖ27, после Remington 7400 , а може един ден да си спомня как се караше Т 72 на една верига, че от 25 години не съм го правил :?
togo - специалист
Колега Ганев, имат ли тези т.глави възможност за повече от две настройки на температурата на ден. Не периоди от време , а да кажем три периода с три различни температури?
И защо след като изпратя мнението си тук, то вече трети път изчезва в небитието?Въпроса не е към Н.Ганев :?
n.ganev - майстор
Имат. В дневната ми стая и кухнята които са почти общо помещение съм настроил следните зони:
0,00ч-06,40ч Т=21*
06,40ч-08,00ч Т=23,5*
08,00ч-17,00ч Т=23*
17,00ч-23,30ч Т=23,5*
23,30ч-0,00ч Т= 21*
В другите стаи по други програми - в кенефа механична ТГ на 21*
Ха Честит сбор!
Kondor1 - специалист
filmatoplo написа:
При синия можеш да настройваш няколко дневни различни температури в избрано от теб време .
Сигурно ли е, че оранжевите не го могат това? Ако правилно съм разбрал става дума да може от 17:00 до 23:00 да държи 23°, а от 23:00 до 6:00 да смъкне на 20°.
n.ganev написа:
От онзи ден махнах лидълските / вече са свободни 8бр / и монтирах тези https://bauhaus.bg/elektronna-termoglava-eq3
Изглежда интересно. Какво ще рече "съвместима с всички стандартни вентили за отоплителни тела, а за монтажа не е необходимо изпускане на отоплителната система"? Да разбирам ли, че на мястото на обикновен кран мога да махна врътката отгоре и на нейно място да сложа това? Примерно като това на снимката - под бялата пластмаса предполагам има отделна част, която спира водата и може да се развива и маха:
Изображение
Не ми е за източването на системата, а да не се налага кривене и рязане на бялата тръба.
togo - специалист
Щом имат повече от две температурни настройки, кажи откъде ги купи(в сайта пише -няма наличност), и аз ще взема такива.
Кондор, не можеш да сложиш на обикновен кран термоглава.Трябва да е термовентил(термостатен ).Трябва да смениш крана-естествено с източване.А за кривенето и рязането, аз като сменях моите,потърсих и намерих подходящ размер термоветили, и си ползвах стария холендер на крана(не го свалях), и ползвах и гайката (не знам точно как се казва)от другата страна-защото и новия термовентил и той има и холендер и такава гайка, като на обик. кран.Нищо не съм рязал.
Kondor1 - специалист
togo написа:
Кондор, не можеш да сложиш на обикновен кран термоглава.Трябва да е термовентил(термостатен ).Трябва да смениш крана-естествено с източване.
И аз така знам, но виж в описанието на тоя какво пише - като го чета оставам с такова впечатление. Нали уж има моторче вътре, реших че може да се монтира и на мястото на обикновен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: