Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolovvd - майстор
Някъде преди 2-3 години бях писал за една съседка, която ми каза, че нямали микровълнова, защото било опасно.
Тогава я попитах дали минава през центъра, където на сградата на общитана са клетните на трите оператора, на едни радио, гражданска защита и кой знае още колко продавателя. Сумарната мощност е поне 1000 Вата, а площада не може да се пресече за по-малко от 2-3 минути.
Накарах я да провери вечерта колко време е горила по телефона през деня и доста се замисли.
Не мога да ги разбера някой, които цял ден не свалят телефона от ухото си на по-молко от 1 см от мозъка, а се притесняват от нещо на 100-200 метра от тях.
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
Не мога да ги разбера някой, които цял ден не свалят телефона от ухото си на по-молко от 1 см от мозъка, а се притесняват от нещо на 100-200 метра от тях.
А добро утро! Иначе не знам от де ги взе тия 1000W де....
Клетките ма мобилните оператори са няколко вида - макро, микро, пико ... и други според спецификата.
Основните са първите два модела. Големите клетки покриват максимум 35 километра.
Такива слагат по селата и извън населените места а в градовете слагат много на брой но малки клетки.
Свързано е с броя абонати - дадена клета си има капацитет колко абоната може да поеме ако всички вдигнат едновременно телефона.
Та по тази причина и заради липсата на пряка видимост в големите градове са много клетки с малка мощност.
Едно сравнение:
максималната мощност на една клетка 2-клас за GSM 900 е 8W (няма по-мощни)
максималната мощност на един телефон в мрежа GSM 900 е 2W
За горните обхвати и 3G мощностите са още по-надолу.
Та печете си бръмбарите в главата пък после мобилните оператори виновни...
Ми като е купувал апартамент да е гледал какво купува.
Сега може само да си екранира апартамента - рабица по стени, под, таван и свързана със заземител.
Стъклата на прозорците облепени с алуминиево фолио или метални щори. :-D
:partyman:
nikolovvd - майстор
Радио "Канал Ком" е с около 500-600 вата и още едно радио излъчва от там, но не знам кое.
Предавателя на Гражданска защита покрива целия окръг и едва ли е под 100 Вата.
Да не пропусна "Радио Скай" на 100 м от общината с 100 Вата мощност.
Последна промяна от nikolovvd на пон ное 28, 2016 11:00 pm, променено общо 1 път.
Lisko - майстор
nikolovvd написа:
Предавателя на Гражданска защита покрива целия окръг и едва ли е под 100 Вата.
А какво предава?
nikolovvd - майстор
Нали трябва да се свързват с радиостанциите на мобилните групи.
Нямам понятие каква им е организацията, но на покрива е гора от антени.
romanpm - майстор
Без доказателство от лекар че това е причината на оплакването едва ли ще ви обърнат внимание :| Аз работих на метър от два импулсни предавателя по 750 000 вата 300 GHz и след 18 години я напуснах след загуба на равновесие ... Сега карам колело :wink:
tzetz009 - специалист
К'ъв е тоя радар 1500 КИЛОВАТА ?!?!? :-D :-D :-D :partyman: Не пари ли на метър дистанция ? А кожата колко пъти годишно я сменяше ??? :? :? :?
petromaniq - специалист
Може да са били китайски kW :lol: ,даже и NASA нямат такива.
profesionalist_wood - майстор
tzetz009 написа:
К'ъв е тоя радар 1500 КИЛОВАТА ?!?!? :-D :-D :-D :partyman: Не пари ли на метър дистанция ? А кожата колко пъти годишно я сменяше ??? :? :? :?
Ти се моли да не те зачислят в армията и да блъскаш директно под радара на ,,Зоопарк,, 1 или ,,Небо-СВ,, :-D

Имал е предвид 150 киловата..
tzetz009 - специалист
Е вече се уволних ( 95-та ) , но сега бих отишъл пак ! :-D

Тема "Силно ЕМП от GSM клетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: