Нека намерим най-тънките цени.
Ronin - специалист
Казваш че батерията от вчерашния винтоверт не става на перфоратора?
cholev - майстор
Не става. Вътре сигурно са еднакви, но не са съвместими по монтажните размери

Обаче на перфоратора и 18в са с еднакъв монтаж и като ги сбъркаш гледай какво става :-D

https://www.youtube.com/watch?v=rEdZ_-9Ot4I
daniel vasev - специалист
Честно казано грам нищо на мога да си преведа може ли да обясниш.
cholev - майстор
Ами двете батерии 18в на винтоверта и 20в на перфоратора абсолютно еднакви външно. Пича сложи 18в батерия от винтоверта на перфоратора без проблем и като завъртя работи перфоратора 1 сек и батерията даде фира. Някаква защита или вътрешния предпазител. Не разбрах точно. Демек да не си правиме такива експерименти, защото независимо, че батериите са външно еднакви използването на 18в батерия на перфоратора води до фира на батерията. Е обратното не знам, а и той не пробва- от 20в перфоратор да сложи на 18в винтоверт.
Иначе 20в винтоверт и перфоратора с 20в 2ач батерии, но не може да ги размеениш, защото външно са различни.
Значи да не пробвам че а аз имам 18 волтовия винтоверт 20 волтовия поне за мен не струва.
fore - майстор
Едва ли това е причината да дефектира батерията.

Номинално напрежението на батериите е 18 волта, но максимално заредени трябва да са около 20 волта !

Купувал съм старият Верт на 20 волта в кутия с 2 амперова батерия. Идеално работеше и на 18 ката ми и обратното. Проблема беше със зареждането. Или прегряваше батерията или зарядното ако се разменяха. Но това заради разликата в амперите. Тоест всяка батерия с нейното зарядно. Но нищо не е гърмяло и прекъсвало. После върнах този 20 волтов.
Зареждането не е проблем имам 2 зарядно но ми притеснява да не стане нещо.
fore - майстор
Ами на практика и двете батерии са 18 волтови ! Разликата им е в Капацитета ! Едната е 2 А/ч

А за да се убедиш сам в това е най добре да заредиш и двете батерии до край и после да измериш напрежението им. Вероятно тогава ще видиш че са около 20 волта и двете.
Около 21 волта са като са заредени напълно дали винтоверта има някаква защита.
Virtex - майстор
Има аудио-визуална. Ако нещо стане ще се чуе. Мисля този модел има и бонус индикация 'бял дим' при засечка :-D

Батерията има защита от презареждане, което трябва да ограничи до 21V, за напрежение по-ниско от препоръчителното вече зависи колко евтино са искали да минат.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: