• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
От вас ще науча дали се справя със слънчоглед ,имайте предвид че много налеп прави по котела от слънчоглед иска редовно чистене .
huntered - специалист
Здравейте!
Отказвам се от слънчогледови пелети като основно гориво. Много пепел трупа в горелката. Може би е от това че я карам повече на първа степен и вентилатора не може да издухва пепелта. Пробвах и смесено тук пепелта е по-малко. Трябва да се настройва по често да се самопочиства. Моята е настроена на 4 часа.
Въпрос към filmatoplo : Ако знаеш от къде се настройва температурата на водата би ли ми казал. Аз не видях опция. Пускам снимка с настройките ми.
Между другото не видях настройка за време за зареждане на пелети от шнека. Мерих с хронометър за 5-те степени.

Прикачен файл

20161127_114900-768x1024.jpg Настройки на горелката
naskov - майстор
Температурата на водата се настройва от ТЕРМОСТАТ А
andy_forresite - майстор
Има ли турболатори този котел?
huntered, би ли направил един експеримент на първа мощност 7 киловата :) Моля те когато имаш възможност да присъединиш точно 7 киловата радиатори към котела и наблюдаваш накъде, с колко и за колко време ще тръгне температурата на водата в него. Ако може да отделиш 1 час. Може и с 7,5 или 8 kw, каквито имаш под ръка. Радиаторите трябва да са без термоглави и да не са в стаята на стайния термостат.

Любопитно ми е механичното почистване как става - самО ли се задейства и какво точно прави, изсипва пелетите и пали наново ли?
filmatoplo - майстор
huntered написа:
Здравейте!
Отказвам се от слънчогледови пелети като основно гориво. Много пепел трупа в горелката. Може би е от това че я карам повече на първа степен и вентилатора не може да издухва пепелта. Пробвах и смесено тук пепелта е по-малко. Трябва да се настройва по често да се самопочиства. Моята е настроена на 4 часа.
Въпрос към filmatoplo : Ако знаеш от къде се настройва температурата на водата би ли ми казал. Аз не видях опция. Пускам снимка с настройките ми.
Между другото не видях настройка за време за зареждане на пелети от шнека. Мерих с хронометър за 5-те степени.
Доста от менюто си пропуснал ,има още ама нямам време .
huntered - специалист
Възможно е да съм пропуснал. На някои опции има подменюта. Аз влизах в работещ режим на горелката. Не съм пробвал да вляза в настройките когато не работи горелката. Не ми остава време сериозно да седна и да се позанимавам малко.

Котелът няма турболатори. Триходов е вертикално. Почиства се много лесно. Отгоре има два капака които се свалят и си бъркаш навсякъде.
За пробата с радиаторите може би ще стане към събота или неделя. Нямам стаен термостат.
Горелката е настроена от менюто на 4 часа да се самопочиства механично. Тя сама си задейства "езика" след като си изгори пелетите. Неизгорели пелети не съм виждал в пепелника.
Днес съм на проба пелети от Брезово - "чамови". И след като си настроих температурата на водата мисля така да карам известно време.
Слънчогледови пелети повече няма да погледна. Големи ядове с тях през 2 часа почистване на горелката от шлака и пепел. Иначе топлят.

Честит първи сняг на запада. Ние тук в североизтока го очакваме утре вечер.

Лека вечер!
Travel_Mate - специалист
Колега, завиждам ти на ентусиазма, да ровиш и побутваш. От как сме го пуснали на 20.10 , само коригирах малко системата и добавих помпа, която дори още не се управлява от горелката, ами е директно в контакта. Дъня го само с украински пелети, че са г/д на свястна цена. Единствено на тоя бункер, като твоя, добавих вътре втора дъска, да се оформи пирамида. Дори още не съм го отварял за чистене. Твоята помпа вързана ли е към горелката? Иначе да, снега още го чакаме :D
huntered - специалист
Добро утро и честит първи сняг.
Помпата ми не е вързана към горелката. Работи на ауто. Ровя се в настройките по простата причина, че котелът който показах на снимката (котел, горелка, помпа, разш.съд) купих втора употреба и настройките бяха за жилище по-голямо от моето. Иначе и аз преправях сандъка.
filmatoplo - майстор
Честит първи сняг ,Дано скоро не го видя :) ,само за беля за нищо друго не става.А относно настройките има почти за всичко ,от начална доза ,% модулация , температура,въвеждане на данни от шнека и др .
ulieliadi - специалист
И аз да се запиша - нали може :?
И аз съм със същата комбинация котел + горелка само че 25кв.
Мисля че по-добрия вариант е да инвестираш в стаен термостат, който ще ти пали и гаси, когато е необходимо, отколкото да бъркаш в настройките на горелката. Моят е на Бисолид жичен мисля че струва около 50лв, безжичния е 85лв.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: