При мен е така , пламъка бие точно в риза в която навлиза връщаща вода, но и пламъка от пелетите се мени с пелетите, преди това бях с други и не цапаше черно. Аз не търся кусури защото е самоделка и може кунструктивно нещо да не е наред въпреки че съм копирал маркови камини. но освен черното остава и шлака - която също я нямаше с др пелети, не ми се разказва историята защо купих Швайгхофер пелети още ме е яд.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
filmatoplo
- майстор
Току-що вдигах въздуха не става.
bobi65
- специалист
filmatoplo .. закачи парче шамот или вермикулит с неголеми размери отдолу на водната риза с( дори с някакви куки да виси примерно но да е между пламъка и водната риза..Ако пелетите не са голям боклук ще се оправят нещата.. Не съм се докосвал до такива пелети.. тук в София не съм ги срещал
шоп
- майстор
bobi65 написа:Снимките от предишният пост на колегата Micho@85 са точно това което не трябва да е ако е с горелка която бие на горе, двете плочи над водната риза трябва да измисли как и да са отдолу.. те да посрещат пламъка..Нека го направи и после да се похвали. Ако има височина естественоАко няма височина мога да предложа друго: от два седмици тествам отражател направен от неръждаема чиния тип МНО, който е ходил в казарма е ял от такава чиния.
Опасяавах се, че може да прогори. Става червена и дори бяла, но засега се справя и доизгаря всички частици. Заради формата си много интересно завихря пламъка

Така, че който няма височина за шамот си купува чиния за 1 лев и вързана с яка шпилка или дебел синджир я спуска под скарата.
Успехи!
П.П. понеже топлинното натоварване при закрепване на чинията от долната си страна е голямо, проблема го реших като върху шпилката наденах един бутален болт ( Москвич 408И )

6osi6
- майстор
filmatoplo написа:Току-що вдигах въздуха не става.Не става, защото решетката на горелката или паничката в която ги гориш, разпределя точното количество въздух от и до определени киловати. шамотните плочи помагат за по-добро нагряване и изгаряне с по-малко въздух. В моето управление разликата е с 5-до 10%.
bobi, виждам, че си накичил котела като коледна елха и реших да ти помогна, с малко, но разбира се от сърце. Линията в жълто е пътя огъня и димните газове. Сините топки със снежинката, са зоните без активно движение на газовете, на практика са без значение за движението на димните газове, ако бъдат изключени от вътрешния обем на котела. В същото време тези части от обратната страна на вермикулита, са местата с най-горещата площ в котела, която може, но не се използва за, цитирам:
bobi65 написа: пълно изгаряне и развиване на енергийните възможности на горивото , на второ място излитащите искрици които са малки недогорели въгленчета да се ударят в нагрята до червено плоча и да доизгорят за да нямаш загуби от недогоряло горивоbobi, нещо в този проект и това изпълнение не е както трябва:? Ти какво мислиш?
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература