Нека намерим най-тънките цени.
yasmania - напреднал
Ебаси ... мисля, че това ще е вторият инструмент от новата серия (след Зеге-то), който ще върна в магазина . . . и със силна резерва ще очаквам да видя следващите електроинструменти които ни очакват. В същото време, ако видя в някой магазин бройка от старите серии, смятам да се до-оборудвам с тях.
fore - майстор
Аз за какво купих три ударни от старата серия. Последният само дето ме ядоса с тия 2 мм минимални, но пък го гънах като ластик и не подаде при тестовете ми. :)
Последна промяна от fore на ср ное 30, 2016 2:54 pm, променено общо 1 път.
cholev - майстор
Ще разгледам моята батерия довечера- не ми направи впечатление да има проблем. Самата машина много ме кефи. Ако нямах нито един винтоверт и трябваше да избирам щеше да е този. Лек, удобен, добре балансиран, пробива 13мм железо и има 2ач (40ватчаса енергия)
fore - майстор
Е как нямаш точно ти от старите вертове ............Нали се хвали че си купил другите от серията.

Защо 40 ватчаса ? Умножаваш напрежението по тока. Обаче нали може да теглим от тази батерия 2 ампера за 1 час.

Тоест 40 вата за 1 час ли идва като мощност ?
cholev - майстор
От старите имам 18в. Обаче е кютук- не е удобен като винтоверт. Ползвам го само за пробиване.
За завинтване ползвам от старите 10.8в основно(от 2012год произведен 2011). Като свърши батерията вадя 14.4 4в1.
Да 40 вата за един час може да даде батерията. Пише си го и в ръководството. 18волтовия е 27ватчаса
profesionalist_wood - майстор
КоУеги дайте илюстративни снимки на стария и новия винтоверт да не се подлъгват другите да си купят скапания....
fore - майстор
Вярно че не навивам много винтове, но 18 ката не ми тежи чак пък толкова. Райдера дето съм го направил с сухи акумулатори е по лек с малък въртящ момент- 1,5 Нм и патрона му хваща от 0,8 мм, Абе нещо като новата 20 ка :lol: но не го вадя от шкафа и даже едната суха клетка беше умряла. Поне мога да ги зареждам с Лидлското зарядно за акумулатори доста по бързо както видях.

За тия ватчаси- пак спекулират тия. Аз пък мога да кажа че 18 ката е 20 х 1,5 = 30 ватчаса, а 20 ката 18 х 2 = 36 ватчаса. :lol:

-----------

Новият 20 волтов ти е показан от колегата малко по нагоре, а старият го има в Лидлската страница с асортимента им.
cholev - майстор
За радост моята батерия 20в си е ок. Никакви луфтове и така нататък.
Иначе да напрежението и на двете 18в и 20в напълно заредени е 20.5 - 20.9в. Като интересно- мериш 16в. Трябва да натиснеш копчето за заряд за кратко и след това показва нормално.
Винта с най прилични размери който намерих за тест беше 120мм х 8 изцяло резба под торкс 30.
20в изключи защитата на 80мм и втори път на 100мм, но зави до края. Този размер му е явно на границата. На макс положение на въртящ момент съединителя не задейства
18в задейства съединителя на 20мм и след като поставих регулатора на въртящ момент на положение 'бургия' зави до край без спирка. очевидно е по як от 20в.
Импакта измлати винта на един дъх.
Винта след изваждане от гредата беше стабилно нагрят (по усещане над 50оС)
klomo - специалист
Кабелният верт със сменен по дълъг кабел според мен е по-добро решение. Писна ми тази защита да ми спира по средата на завиването. Имам един верт на Айнхел Бавария-жълт 18волта-двускоростен(много доволен), но зарядното изгоря,батериите са свършили искам да го направя с кабел.Бихте ли ми казали как ? И откъде да взема нужните части.
fore - майстор
Е то за профи употреба Лидлските машини са си слаби и не ги дават. :wink:

Как се прави с мощен адаптор- 10 амперов (траф) примерно и кабел.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: