Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kondor1 - специалист
Да разбирам, че сигнал на OD води до гасене, а на RT - suspend?
n.ganev - майстор
И при RT може да гаси в зависимост от зададения режим.
magvt - специалист
А може ли да се върже UPS който съм ползвал миналата година когато бях на донбас към помпата сега, за да върти поне като спре тока 3 часа и как и къде се връзва
stelibg - специалист
magvt написа:
А може ли да се върже UPS който съм ползвал миналата година когато бях на донбас към помпата сега, за да върти поне като спре тока 3 часа и как и къде се връзва
Имаш два варианта:
1 - да свържеш директно помпата към UPS - така ще върти винаги, докато има захранване
2 - да свържеш целият контролер през UPS - така ще имаш и работа на шнековете, помпата, термдатчиците ... абе на контролера, като помпата се управлява през контролера

Във вариант 1 получаваш по-дълго време за работа на помпата, но за какво ти е, като няма кой да подава гориво.
Истинска синусоида ли е UPS-a? Ще го познаеш по "ръмжащият" звук от помпата, ако не е.
magvt - специалист
Идеята е след като няма кой да подава горива, да не изключи помпата която в този момент върти примерно водата на 80 градуса, като спре захранване и при тези градуси ще се качва още повече температурата, та ще почнат предполагам вентилите да си вършат работата и да не кипне, но дали е така не съм спец
Evgeniy - майстор
Няма как да стане помпата директно към UPS, ако горелката я управлява. Може да се сложи контактор(реле), което да я превключва към UPS при спиране на тока.
magvt - специалист
Значи все пак може дори и с този контактор.

Този прословут датчик за осветеност на пламъка какво има в края на отвора, как точно действа, днес пак ми направи беля явно защото излезе грешка при запалване, което ме навежда на мисълта че не е отчел пламъка и е дало тази грешка, след леко зачистване и продухване на отвора с една крачна помпа запали, но какво правим ако ме няма, жената няма да се оправи

Изникна ми и още един въпрос, откъде през програматора и как се чистят грешките преди да запалим отново
andy_forresite - майстор
Съществува ли фирма, която предлага комплекта на изплащане?
filmatoplo - майстор
Изключваш захранване на горелката за 5 сек и включваш, изчиства грешката.
magvt - специалист
filmatoplo написа:
Изключваш захранване на горелката за 5 сек и включваш, изчиства грешката.

аз така правя, но като го включа понякога се бъгва термостата и трябва и него да го изключа и включа, но щом няма друг метод така ще бъде, мерси

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: