• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Валтер Желязков - специалист
Тази къща, ако не е отоплявана до сега, трябва да изчакаш ден, два да се затоплят стени, подове, тавани и тогава гледай разход.
Raij - специалист
toto1221 написа:
И да споделя вчера барнах малко настройките и разходът малко ме много но пак 12 часа 13 килограма, днес пак ще барна и ще видим утре
Премери ли какво пусна за 300 секунди.
toto1221 - специалист
Raij написа:
toto1221 написа:
И да споделя вчера барнах малко настройките и разходът малко ме много но пак 12 часа 13 килограма, днес пак ще барна и ще видим утре
Премери ли какво пусна за 300 секунди.
Утре ще взимам кантар и ще кажа с точност
Мога споделя само че днес взех да пробвам смесени пелети дъб и слънчоглед и ви казвам никога не взимайте пелети с съдаржание на слънчоглед за един час горене ми препълни пепелника иначе калоричност имат но задръстват яко
tanio_s - помощник
martolk написа:
Здравейте, колеги!

И аз се включвам в дискусията като съвсем пресен потребител на Burnit comfort plus 25 kw. Темата е чудесна и снощи (след първия пуск на камината) съм чел и записвал до 1:30 през нощта. :rolleyes: За съжаление "инсталаторът" пусна камината за по-малко от 30 минути и почти нищо не каза за управлението й. Не съм очаквал и кой знае колко по-различно нещо, така или иначе. Та..., след сериозно четене снощи смея да твърдя, че повечето неща ми се изясниха. Пренастроих почти изцяло настройките по подразбиране. Става дума за нова къща на един етаж с РЗП 114 кв.. С 8 см. външна изолация, 2 см xps на пода, стъклена вата под окачения таван и PVC дограма. Къщата няма мебели и не се обитава. Общата мощност на радиаторите е грубо 18 100 вата (18,1kw). Предвиден е и бойлер, но не е инсталиран към момента. Вчера след пуска (с настройките по подразбиране) работи 4 часа и половина и достигна едва 59 градуса, от зададени 64. Помпата се пуска на 55 гр. За този период изгори около 15 кг. пелети. Навсякъде съм с термо глави, но ги бях оставил на 5. Градуси в стаите не съм мерил, защото нямах уред под ръка, но определено постопли къщата, при външна около 4 градуса. Притесняват ме две неща, първото е невъзможността за качи температурата и второто, доста сериозния разход. Смятате ли го за нормално? Днес още в 7:00 бях на линия и промених настройките. Ще напиша сновните неща до клкото си ги спомням, понеже не съм там в момента, а ако е необходимо по-късно ще публикувам точно и всичко.

Първо - вдигнах стайния (който май не съществува на 40 гр.)
С03 - 1
С04 - 1,5
С05 - 2
С06 - 2,5
С07 - 3,2
U03 - 1300
U04 - 1400
U05 - 1500
U06 - 1600
U07 - 1700
ih24 - 2
C11 - 1
U11 - 1450
P05 - 11
P14 - 1300
P15 - 2
P27 - 0,1
P30 -2700
Самопочистването ми е на 30 минути по 20 секунди.

С тези настройки работи на автоматичния режим от 7:45. В 12:30 температурата варираше 51-56 градуса, при зададена 64. Температура на изходящите при това положение - 90 гр. Врътна малко термо главите, на около 3,5-4. Не знам колко е изгорила, защото бях напълнил бункера до горе. Пелетите не знам дали са добри. Взех ги малко по спешност (3 чувала по 5 лв.). Уж дъбови, ама ме съмнява, защото са тъмни и дребни. Днес взех от друго място 5 чувала от бял бор.
Смятате ли, че е нормално след толкова време на не може да си направи температурата?

Благодаря предварително!
Причината за невъзможността да вдигне градуси може би може и ти сам да се досетиш каква е - при тази немалка мощност и неотоплявана къща ... вдигни С06 и С07. А за разхода, на база моя скромен опит с тази камина бих казал следното: при тази мощност и подаване на пелети 3.2 сек на най-високата степен камината не може да навакса и да вдигне градусите. Оттам тя винаги се стреми да ги достигне на най-високата степен, а именно същите тези 3.2 сек. които не са никак малко като количество. За да постигнеш икономия трябва да се достигнат градусите и да започне да сваля степените и вече само да си поддържа температурата.
martolk - специалист
tanio_s написа:
Причината за невъзможността да вдигне градуси може би може и ти сам да се досетиш каква е - при тази немалка мощност и неотоплявана къща ... вдигни С06 и С07. А за разхода, на база моя скромен опит с тази камина бих казал следното: при тази мощност и подаване на пелети 3.2 сек на най-високата степен камината не може да навакса и да вдигне градусите. Оттам тя винаги се стреми да ги достигне на най-високата степен, а именно същите тези 3.2 сек. които не са никак малко като количество. За да постигнеш икономия трябва да се достигнат градусите и да започне да сваля степените и вече само да си поддържа температурата.
Колега, вчера в рамките на 4 часа и половина е работила на максимална степен с С7 както е по книжка - 5,2. Въпреки това едвам достигна 59 градуса. Възможно е да е защото не беше отоплявано никога, не знам. След 12 часа работа с новите настройки днес, достигна 61 градуса от зададени 65 и мина на степен 4, но за 15 минути падна пак на 59 градуса. Направих си експеримент като затворих термоглавите. За няколко минути, както се очакваше вдигна на 69 градуса и за учудване вместо да се модулира загасна (ако не бъркам мина в stand by режим). Веднага влезнах в менюто и видях, че параметър А13 беше на 1. Смених го веднага на 0, но нямах време да тествам. При вас как е А13 и заради това ли загасна според вас? Приемам всякакви съвети за корекции на стойностите. Ако някой има предложение как мога да оптимизирам процеса, ще се радвам да го сподели, предполагам ще е от полза и за много други.
Иначе позатопли като цяло. Измерих около 20-21 градуса във всички стаи с една китайска станцийка.
benimm8808 - специалист
martolk написа:
За няколко минути, както се очакваше вдигна на 69 градуса и за учудване вместо да се модулира загасна (ако не бъркам мина в stand by режим).
Нормално е да изгасне при тея градуси,камината заводски е настроена с хистерезис 2 градуса и когато ги подмине изгасва.Лично моята съм я задал да гасне чак след 8 градуса над зададената,но пък аз над 65 гр. не я карам да работи ,и в рядките случай на 73 гр. съм я засичал,че гасне.
grants - специалист
martolk написа:
При вас как е А13 и заради това ли загасна според вас?
Колега параметър А13 няма много общо със загасянето на твоята камина. По-скоро си прегледай А01 да ти е =1 , в твоя случай предполагам е настроено на 0 или 2 , та за това гасне като достигне желаните градуси.
Параметър А13 е да добавиш някаква разлика между Т на водата и Т от стайния термостат (който и не работи) , за да не минава директно в модулация. Когато А13=0 камината щом достигне желаните градуси веднага преминава в модулация.
Можеш да вдигнеш и хистерезиса , както те посъветва колегата - ТР04 - Ih24= ... задаваш му градуси , с които и да надвиши Т на водата тя да не изключи.
martolk - специалист
Благодаря за съдействието, колеги! Ще прегледам тези параметри. Какво мислите относно подаването на пелети (C07-C03 стойностите)? Въз основа на частния случай (мощности, кубатура около 300-350 кубика и изолация), с какви времена ще е най-добре да се настроят? И да попитам още нещо, при промяна на вентилатора и подаването от потребителските настройки, на всички степени ли се отразява, ако е в автоматичен режим или само на моментната, съответно как стоят нещата и при другите степени?
toto1221 - специалист
Днес Премерих шнека и ето какво се получи.
Ръчно зареждане на пелети за 300 секунди паднаха точно 545 грама.
ПОСЛЕ измерих шнека с подаване на пелети 1,2 и работа на шнека през 10 секунди
За 10 подавания паднаха 35 грама а за 20 подавания паднаха 80 незнам защо но се е получила разлика от около 10 грама.
Хайде да споделя който е засичал да сравняваме. Че днес пак ми излапа за 12 часа 15 килограма
grants - специалист
Колега здравей, мисля че по назад в темата разисквахме тая тема за подаването на пелети. Забелязал съм че дозите не са равномерни всеки път, което води до неустойчива работа със степените. Но ако се вгледаме в дълготраен план няма голяма разлика.
За да се избегне този недостатък може да се намали горовния цикъл и вместо през 10 сек да подава пелети през 4-5сек. Така дори да падне неравномерна доза, има повече време горелката да запази своята температура. Разбира се това има и своите недостатъци като повече шум. Трябва и да се изчислят наново дозите за подаване на всяка степен с новия цикъл.
Тази вечер като изключи камината ще споделя резултати за разхода от предходните няколко дена.
Поздрави!
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: