• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Celeborn - специалист
Здравейте,

В апартамент ново строителство строителят е поставил дограма Weiss Profil (ако не се лъжа, на такава ми изглежда) с турски обков TGP - http://www.tgpsystems.com/

В крайна сметка сменихме всички прозорци, освен вратата към терасата, понеже последната беше остъклена впоследствие.

За съжаление, поставеният обков TGP няма възможност за задържане на вратата при затваряне (функция балкон) - може да се затвори само със завъртане на дръжката.

На мен много ми се иска да мога да я затварям и отвън, а не винаги да остава открехната докато има човек на терасата.

В сайта на TGP намерих един вариант за такова затваряне, но не съм сигурен дали ще успея да го монтирам на вече поставен обков, дори и да успея да се снабдя с тази джаджа:
Прикачен файл:
Screenshot-2016-05-08-12.52.jpg
Screenshot-2016-05-08-12.52.jpg (34.1 KиБ) Видяна 14806 пъти
Дали няма да мога да ползвам нещо алтернативно на 13мм (мисля, че е толкова), за да свърша работа?

Мерси!

Прикачен файл

2016-05-05 14.27.201.jpg
2016-05-05 14.27.201.jpg (47.54 KиБ) Видяна 14806 пъти

Прикачен файл

2016-05-05 14.27.362.jpg
2016-05-05 14.27.362.jpg (59.52 KиБ) Видяна 14806 пъти
tarlyo - специалист
Шнапер е това. Добавя се по желание и можеш да го монтираш когато решиш. И от друга марка стават - GU, Siegenia и др. Монтажа е елементарен. Като го видиш отблизо, ще се сетиш. Ще ти трябва и външна дръжка за балконската врата. Всичко е около 5-6лв.
Обкова ти е 13мм.
Celeborn - специалист
Благодаря! При другата ми дограма този шнапер е пластмасов (като езиче надолу) и затова не ми беше особено ясно!
tarlyo - специалист
Да не се бъркаш с блокировката при обков Сигения.
Celeborn - специалист
Ето такъв е, на Maco (снимката е от друга тема във форума, но е същият):
Прикачен файл:
Maco shnaper.jpg
Иначе аз днес купих шнапер на Winkhaus и взе, че стана :supz: :mrgreen:
gogyto - специалист
Това ли се мери, моят е 16мм така ли?

Изображение
tarlyo - специалист
Не.
Писал съм някъде в темите. как се познава най-лесно. Тънак насрещник - 9мм, дебел - 13мм. На по-горната снимка е 13мм.
gogyto - специалист
Може ли по конкретно, кое да измеря, каква снимка да приложа за да ми кажете?

Май намерих решението:

http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 48#p610575

Мисля съм 13 - ка и аз :)

Изображение
kozl - майстор
А на алуминиева дограма как се добавя шнапер :?
gogyto - специалист
Стана! Вече е монтиран и всичко е точно. :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Добавяне на външно затваряне/задържане към обкова на балконска PVC врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: